Netflix og HBO til Norge i høst?

Det er i så fall gode nyheter for TV-slavene.

<B>TIL NORGE?</B> Dagens Næringsliv påstår at nett-TV-streamingtjenesten Netflix kommer til Norge i løpet av høsten. Også HBO skal gå med norden- og norgesplaner.
TIL NORGE? Dagens Næringsliv påstår at nett-TV-streamingtjenesten Netflix kommer til Norge i løpet av høsten. Også HBO skal gå med norden- og norgesplaner.Vis mer

Så langt er et abonnement på Canal+ eller ulovlig nedlasting vært den eneste måten norske kunder har kunnet få tilgang til ferske HBO-serier som "Game of Thrones", "Girls" og "True Blood". Streaming-tjenesten Netflix er det mulig å abonnere på hvis du setter opp en såkalt VPN-tjeneste, men det har så langt vært en aktivitet for spesielt interesserte.

Ifølge en artikkel i Dagens Næringsliv i dag (bare på papir) kommer amerikanske Netflix til å lanseres i Norge og Norden til høsten, nærmere bestemt i oktober.

Les også: Her er de norske nett-TV-tjenestene

Se via nettleser eller mobil

Det betyr at norske kunder kan få tilgang til det som i prinsippet er et Spotify for serier og filmer. I USA ligger abonnementsprisen på 7,99 dollar per måned, eller rundt 47 kroner med dagens kurs. Det blir garantert dyrere i Norge, kanskje velger Netflix å legge seg på Spotify-nivå, det vil si rundt 100 kroner i måneden?

Dagens Næringsliv har ikke fått offisiell bekreftelse fra Netflix, men siterer kilder som "ønsker å forbli anonyme". Kildene forteller at Netflix allerede er i møter med norske rettighetshavere og produksjonsselskaper, og at lansering skjer i fjerde kvartal, altså tidligst oktober.

Netflix kan ses enten via nettleseren, eller du kan bruke en av selskapets smartmobil-apper for å se filmer og serier på iPhone eller iPad, eller på Android-mobiler. Det er også mulig å streame innhold via diverse spillkonsoller. Brukerne kan bruke tjenesten så mye de vil i løpet av abonnementsperioden, men kan ikke laste ned noe av innholdet.

Les også: Spar tusener på nett-TV

– HBO kommer også

Den amerikanske streamingtjenesten etablerte seg i januar i år England og Irland, men kommer garantert ikke til å stoppe der. Innholdstjenester levert i abonnementsform ser ut til å bre om seg på de fleste felt der folk forbruker kultur, noe Spotifys popularitet er et godt eksempel på.

Hvilke filmer og serier som blir tilgjengelig for norske Netflix-kunder er uvisst. Netflix har per i dag rundt 20 millioner abonnenter, fordelt på 47 land.

Dagens Næringsliv meldte forøvrig i helga at også at den populære amerikanske seriekanalen HBO vil lanseres i Norge i løpet av året, sannsynligvis sammen med streamingtjenesten HBO Go. Det kan med andre ord bli et svært interessant år for TV-slavene hvis disse ryktene viser seg å holde vann.