Netflix blir dyrere

Den populære streamingtjenesten har økt prisene og gjort endringer i abonnementene.

<b>JO BEDRE, JO DYRERE:</b> Nå må eierne av 4K-TVer betale mer, det samme gjelder for storfamilier der flere personer bruker samme abonnement. Foto: ØYVIND PAULSEN
JO BEDRE, JO DYRERE: Nå må eierne av 4K-TVer betale mer, det samme gjelder for storfamilier der flere personer bruker samme abonnement. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

At prisene til Netflix skulle øke er ikke noe nytt. Allerede i mai kunne vi fortelle at månedsprisen ville gå opp fra 79 til 89 kroner for nye kunder. Men har du fått med deg endringene som ble innført fra 1. oktober?

Det er danske Recordere.dk som forteller om prisøkningen, og ikke minst hvem den rammer.

Det er nemlig to kundegrupper som nå blir melket hardere enn andre.

Dyrest for den beste kvaliteten

Tidligere i år lanserte Netflix andre sesong av House of Cards og alle sesongene av Breaking Bad i 4K/UHD-oppløsning, men det er først nå regningen for den høye oppløsningen begynner å bli synlig.

Fra og med 1. oktober flyttet nemlig Netflix sitt Ultra HD-tilbud over til det største abonnementet, og prisen vil derfor gå opp fra 79 til 119 kroner for eksisterende kunder, eller fra 89 til 119 kroner for nye kunder.

Ikke fullt så enkelt som de liker å skryte av

Da vi traff Netflix-sjefene Chris Jaffe og Joris Evers tidligere i år, fortalte de oss blant annet at de ikke hadde troen på offline-støtte. En av hovedbegrunnelsene var at selve grunntanken var å holde Netflix så enkel som mulig.

Det ser likevel ikke ut til at de prioriterer å gjøre det enkelt å vise fram hva Netflix egentlig vil koste deg.

Og vips var 4K flyttet ut av Gull og over til Platina. Legg også merke til du på Gull bare kan se på to skjermer samtidig. Foto: ØYVIND PAULSEN
Og vips var 4K flyttet ut av Gull og over til Platina. Legg også merke til du på Gull bare kan se på to skjermer samtidig. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer


Det eneste som står på forsiden er nemlig startprisen på 79 kroner i måneden, de andre prisene ser i hvert fall ikke vi før vi logger inn og trykker på knappen for å endre abonnement (=Change Plan).

Netflix skiller mellom tre ulike abonnementer, kalt Sølv, Gull og Platina, og for nye kunder er prisene som følger:

  • Sølv: Det billigste abonnementet koster 79 kroner i måneden, men gir deg kun innhold i SD-kvalitet. Du kan også kun se på en skjerm samtidig.
  • Gull: Koster 89 kroner i måneden for nye kunder og gir deg vanlig HD-kvalitet. Her kan du se på to skjermer samtidig.
  • Platina: Koster nå 119 kroner i måneden, og gir deg vanlig HD-kvalitet og 4K/UHD-kvalitet der det er tilstede. Kan i tillegg ses på inntil fire skjermer samtidig.

Hva bør du velge?

Hvilket Netflix-abonnement velger du?

(Avsluttet)
Gull: Jeg vil ha HD-kvalitet/to skjermer(64%) 5801
Sølv: Det holder for mitt bruk(24%) 2202
Platina: Jeg vil ha 4K/fire skjermer(12%) 1085
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


For den som kun har et Netflix-abonnement til ungene, vil antagelig Sølv-abonnementet være nok: Da er ikke SD-kvalitet og kun en tilgjengelig skjerm noe stort minus.

For de aller fleste vil vi likevel anta at Gull-abonnementet blir det beste valget. Til 89 kroner har du ganske enkelt full tilgang til alt Netflix-innholdet i HD-kvalitet. Siden du kan se på to skjermer samtidig uten å bli logget ut, passer det også fint både for single, par og de fleste små familier.

Har du derimot allerede investert i en 4K-TV og vil utnytte den høye oppløsningen? Ja, da er det bare å betale for Platina-abonnementet til 119 kroner. Det samme kan gjelde dersom du har mange ivrige unger, siden du her kan se på fire ulike skjermer samtidig. For selv om prisen øker, er det fortsatt rimeligere enn å ha to vanlige abonnementer i familien.

MERK: Merk deg at grunnprisen for eksisterende kunder fortsatt er på 79 kroner i måneden for Gull-abonnementet, den nye prisen på 89 kroner gjelder altså kun nye kunder.

Prisen på Platina-abonnementet er imidlertid 119 kroner for alle.