Nei, Ikea står ikke bak noen av disse konkurransene.  Foto: Ikke Ikea
Nei, Ikea står ikke bak noen av disse konkurransene. Foto: Ikke IkeaVis mer

Nei, det er ikke Ikea

Hvem er det egentlig som har konkurransen?

- Vinn gavekort på 4.500 NOK hos Ikea!
- Vinn møbler for 250.000 kroner!

Den svenske møbelkjeden er populær. Nå også blant svindlere. Stadig flere useriøse aktører bruker den møbelgigantens merkenavn for å fange din interesse, og ifølge Frode Skage Ullebust, kommunikasjonsrådgiver i Ikea, bør norske forbrukere være på vakt.

Denne journalistens innboks har fått en rekke blågule mailer med tilbud om å delta i en konkurranse der man kunne vinne gavekort på Ikea pålydende 4.500 kroner, men det var ikke Ikea som sto bak konkurransen. Det var firmaet TriviCell som skulle skaffe abonnenter til en sms-tjeneste der en mottar 3 sms-er i uken til 30 kroner per stk.

Les også: Slik stopper du SMS-reklamen

På Facebook

Slik ser den ut, en av de de mange kampanjene som misbruker Ikeas merkenavn.  Foto: Facebook.com
Slik ser den ut, en av de de mange kampanjene som misbruker Ikeas merkenavn. Foto: Facebook.com Vis mer


Nå har det også dukket opp en falsk Ikea-konkurranse på Facebook. Vinn møbler for 250.000 kroner! Illustrert med et foto av Ikea-logoen. Men når vi klikker oss videre, har ikke konkurransen noe med Ikea å gjøre, såvidt vi kunne se (før antivirusprogrammet på PC-en gikk berserk). Og det bekreftes fra Ikea:

- Ikea har ingenting med denne annonsen å gjøre. Vi håper folk bruker et kritisk blikk på denne type annonsering, sier Ullebust til DinSide.

Han forteller at dette er bare den siste i en rekke av ulike aktører som benytter Ikeas varmerke for å lokke forbrukere til å melde seg på ulike konkurranser og tjenester, og at Ikea ønsker å beklage de misforståelsene som oppstår i kjølvannet av dette.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Ikea søker juridisk bistand på dette feltet og vil avvente til vi har mer informasjon. Det skjer på bakgrunn av denne saken og de andre tilfellene de siste månedene hvor Ikea har blitt blandet inn i andre aktørers budskap og aktiviteter, avslutter Ullebust.

Les også: Lar oss villig svindle på Facebook

Kjapp sjekk

Lurer du på om konkurransen er ekte? Eller om nett-tilbudet er genuint? Sjekk om URL-en stemmer. Når du klikker deg videre til en konkurranse fra Ikea, bør du komme til en underside av www.ikea.com - det samme gjelder selvsagt også for andre virksomheter.

Ellers anbefaler vi alle å bruke sunn fornuft. En konkurranse der du kan vinne svære pengebeløp blir annonsert i en helt anen skala enn en liten rubrikk på Facebook. Les mer om hvordan du unngår å bli svindlet på DinSide Økonomi, og tips mot e-postsvindel fra DinSide Data.