Naboen rar - hevet kjøpet

Naboen var så rar, at kjøperen fikk heve kjøpet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nord-Troms tingrett har hevet kjøpet av en leilighet i Tromsø fordi kjøperens nabo var mer enn bare litt rar. Demongraving og motorsagtrusler var noen av naboens interesseområder.

Damene bestemmer huskjøpet

Avtalebrudd

Tingretten slår fast at boligselgeren, som er psykolog, begikk et vesentlig avtalebrudd da han ikke sa fra til kjøperen om den svært vanskelige naboen, før salget skjedde i 2004.

Selgeren er nå dømt til å betale hele salgssummen på 1.630.000 kroner tilbake til kjøperen, i tillegg til renter, samt advokatutgifter på 86.000 kroner og andre utgifter på 234.000 kroner, skriver Dagbladet.

Retten legger til grunn at kjøperen kort tid etter at han flyttet inn, reagerte på naboens oppførsel.

Ha is i magen, huseier

Gravde etter demoner

Høy musikk, høy lyd fra TV-en, støvsuging hele natten, roping ut av vinduet, samt drapstrusler og fysiske angrep, gjorde at kjøperen fikk nok. Kjøperen opplevde at naboen brukte blåselampe mot huset og gravde i hagen etter demoner.

Retten viser også til at naboen mente han ble overvåket av politimesteren og CIA, og at alt ble styrt fra kjøperens leilighet. Kjøperen fikk til slutt nok, og prøvde fra juni til november i fjor å selge leiligheten. Ingen la inn bud. Siden januar i år har leiligheten vært utleid. Leietakeren vitnet i retten, og sa at også han var blitt truet av den samme naboen.

- At naboen har problemer og viser en oppførsel langt ut over det å være "litt rar", styrkes av opplysninger om at han har vært innlagt på psykiatrisk institusjon flere ganger, heter det i dommen.

Naboen kunne ikke møte under hovedforhandlingen, fordi han var tvangsinnlagt etter en annen episode, der han hadde truet leietakeren med motorsag.

Kilde: ©NTB.

Mer boligstoff:


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!