Nå støtter T-We Apple-rutere

Men Canal Digital kan ikke garantere at alle rutere vil fungere.

<B>STØTTES:</B> Nå skal du kunne bruke Apple-rutere på T-We Box fra Canal Digital Kabel-TV.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE/CANAL DIGITAL
STØTTES: Nå skal du kunne bruke Apple-rutere på T-We Box fra Canal Digital Kabel-TV. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE/CANAL DIGITAL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I desember i fjor fortalte Dinside at Canal Digitals nye T-We-boks ikke fungerte sammen med enkelte rutere, blant annet Apples Airport Express og Time Capsule.

- I hovedsak er budskapet at vi ikke kan løse tilkoblingsproblemene på kort sikt, sa informasjonssjef Per Aril Meling i Telenor, Canal Digitals morselskap, til DinSide da.

Nå, et halvt år etterpå, forteller Canal Digital at de har ryddet opp.

Mer om bakgrunnen: – Flere samtaler med kundeservice senere, måtte jeg selv presentere løsningen for Canal Digital.

Testet hos kunder

- Vi har nå foretatt noen endringer i T-We plattformen. Resultatet er at T-We tjenestene nå fungerer mot de mest populære ruterne i markedet, også de fra Apple, forteller informasjonssjef Catharina Kokkim i Canal Digital Kabel-TV i en e-post til Dinside.

STØTTES: Nå kan du bruke blant annet Apple Airport Express sammen med T-We Box. Foto: Apple
STØTTES: Nå kan du bruke blant annet Apple Airport Express sammen med T-We Box. Foto: Apple Vis mer


Det spilte ingen noen rolle om kommunikasjonen foregikk trådløst eller kablet; blant annet Apple- og Telenors Zyxel 2602-rutere fungerte uansett ikke sammen med T-We Box.

Grunnen skal ha vært at ruterne ikke taklet en protokoll kalt RTSP (Real Time Streaming Protocol), som T-We var avhengig av for å fungere.

- Vi har nå testet løsningen internt og hos utvalgte kunder en periode, og så langt fungerer alt som det skal. Vi har derfor valgt å utføre endringen for alle kundene tilknyttet plattformen, sier Kokkim.

Test av Canal Digitals T-We Box – "vi liker best den nye fjernkontrollen"

IKKE ALLE: Catharina Kokkim i Canal Digital Kabel-TV understreker at kunder selv velger sine rutere, og dermed lover ikke selskapet at alt støttes. Foto: CANAL DIGITAL
IKKE ALLE: Catharina Kokkim i Canal Digital Kabel-TV understreker at kunder selv velger sine rutere, og dermed lover ikke selskapet at alt støttes. Foto: CANAL DIGITAL Vis mer


Oppdatering uten nett?

Oppdateringen er allerede rullet ut. Over internett, naturlig nok, som de som trenger oppdateringen kan ha problemer med i boksen sin.

Har du foreløpig ikke fått koblet T-We Box på nett, fordi ruteren din ikke støttes, er én av løsningene å koble boksen direkte på modemet ditt med en nettverkskabel. Da må du antakelig først koble ruteren din av modemet. Etter at oppdateringen er kjørt, kan du koble ruteren din på modemet igjen, og koble T-We på ruteren; trådløst eller kablet.

Men Canal Digital kan ikke love at alle rutere nå fungerer.

- Vi har nå konsentrert oss om de ruterne som er mest populære, og mot de ruterne som har vært en utfordring mot T-We tidligere, sier Kokkim.

Get vil samle alle tjenester – slik blir gigantens tjenester fremover