Nå trenger du bare et trykk for å skru av hovedkrana.  Foto: DAG G. NORDSVEEN
Nå trenger du bare et trykk for å skru av hovedkrana. Foto: DAG G. NORDSVEENVis mer

Nå slipper du vannskader

Ved et enkelt tastetrykk.

Glemmer du å skru av hovedkrana før du drar fra boligen din? Gjerne over lengre tid?

Nå kommer fjernkontrollen som stenger av vannet. Ved hjelp av ett trykk stenger du av hovedkrana ved utgangsdøren. Da trenger du ikke uroe deg for vannlekkasjer og penger ut av vinduet mens du er borte fra boligen.

Hva er det?

Norske Rørleggerbedrifters Landforening – VVS (NRL) har gjennomført et større vannskadeprosjekt. I kjølvannet av vannskadeprosjektet lanserer NRL et hjelpemiddel for den som vil være trygg på at det ikke blir lekkasjer.

Det er en enkel stengeventil som foreningen kaller NRL-stoppen består av tre enkle deler; en elektronisk stoppekran, en radiostyrt stikkontakt, som styrer stoppekrana og en batteridreven dørbryter for fjernstyring av anlegget. Montasjen gjøres av autoriserte rørleggere, og den ordinære stoppekrana beholdes, skriver NRL i en pressemelding.

Autoriserte rørleggere får vanligvis ikke klager på det arbeidet de gjør, men anlegg eldes og plutselige brudd kan skje i rør, koblinger eller tilkoblet utstyr.

Har du en skatt i kjelleren?

NRL-stoppen lanseres i disse dager i samarbeid med firmaet WaterGuard.

Se NRL-stoppen her:

Senderen Foto: Dag G. Nordsveen/nordsveen.net
Mottakeren Foto: Dag G. Nordsveen/nordsveen.net
Ventilen Foto: Dag G. Nordsveen/nordsveen.net


Smart, men ikke smart nok - ennå

Forsikringsselskaper gir ofte rabatter om du har innstallert varer som skal forebygge eventuelle skader. Gir de rabatt for NRL-stoppen?

- NRL-stoppen er ganske så smart. Vi har ikke lagt det under noen rabattordning ennå, men vi synes det er så interessant at vi definitivt kommer til å se nærmere på det, sier Jack Frostad, informasjonsdirektør i IF til DinSide.

Heller ikke andre forsikringsselskaper DinSide har vært i kontakt med gir rabatter dersom du installerer en NRL-stopp.

- Vi gir ikke noe rabatt ved signering av forsikring hos oss når det gjelder denne NRL-knappen. Men vi kommer til å gjøre en vurdering senere, sier Hanne Gudding, informasjonssjef i Storebrand.

- Vi gir ingen rabatt for NRL-stoppen ennå, sier Roald Stigum Olsen, pressetalsmann i TrygVesta.

Nyttig på nett til baderommet

Pass på

- De fleste vannskader skjer når folk ikke er hjemme, sier teknisk direktør Ole Larmerud i NRL i pressemeldingen.

- Av samme grunn bør heller ikke vaskemaskiner og oppvaskmaskiner arbeide når du ikke er hjemme. Å montere NRL-stoppen vil være et viktig element for å få ned vannskadene ytterligere.