Puff: Fast sittemøbel, mykt bord.  Foto: Sveinung Bråthen/Fargerike
Puff: Fast sittemøbel, mykt bord. Foto: Sveinung Bråthen/FargerikeVis mer

Nå skal salongbordene være myke

Puffen. Pen og praktisk.

– Dette kommer du til å se mer av i fremtiden, spår Dagny Thurmann-Holset, kreativ leder i interiørkjeden Fargerike. Hun peker på noe så prosaisk som en puff. Og vi tror henne.

Møbeltrender kommer og går, og mange rekker vi knapt å høre om før de har forduftet. Bruk av myke puffer som salongbord er imidlertid en vi ikke har problemer med å tro på. Først og fremst kanskje, fordi bruk av puffer til bord ikke er helt nytt. Vi har lenge sett det i interiørreportasjer, stort sett fra fasjonable utenlandske boliger. Og da tenker vi fasjonabel som Upper East Side og Hamptons i New York (by og stat); og eksklusive villaer langs den franske og italienske rivieraen.

Det er imidlertid mer enn snobbete, det er ganske praktisk.

Bort med blåmerkene

Puffer brukt som bord kommer vi til å få se mye av fremover, ifølge Dagny Thurmann-Hoelseth Foto: Per Ervland
Puffer brukt som bord kommer vi til å få se mye av fremover, ifølge Dagny Thurmann-Hoelseth Foto: Per Ervland Vis mer


Det er flere grunner til at puffer er praktiske som bord. For det første, salongbord er stort sett i veien for legger. Harde kanter, spesielt bord i glass, stein eller metall, har en tendens til å være i veien for leggene. Eller enda verre: Har du små barn, er bordet i skummel skadehøyde.

Velger du en puff har du også ekstra sitteplass når du skulle trenge det. Det er ikke alltid man trenger salongbordet - i hvert fall ikke hele. Små sidebord kan brukes til avlastning, og du har mange nye uformelle, men komfortable sitteplasser ved behov.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fargerik overnatting

Kari Hasselknippe, salgs- og markedsdirektør på Grand Hotel i Oslo.  Foto: Per Ervland
Kari Hasselknippe, salgs- og markedsdirektør på Grand Hotel i Oslo. Foto: Per Ervland Vis mer


Puffbordet vi falt for fant vi i den nye juniorsuiten på Grand Hotel i Oslo. Interiørkjeden Fargerike har fått frie tøyler til å dekorere et rom på det ærverdige hotellet i hovedstaden, med det de har valgt ut som årets farge: Grønn. Fra den sarteste nyansen mot eggeskall - via knallgrønt - til stram og mørk militærgrønn.

I tillegg har de brukt tapet fra en av kjedens egne limited edition-kolleksjoner; Trina, også i grønt, og sterkt inspirert av de orientalske grafiske mønstrene vi kjenner fra Hollywood Regency-stilen.

(Juniorsuite 208 på Grand Hotel har forøvrig vært stamrommet til gjester som Leif Juster og Erik Bye.)

Ifølge Kari Hasselknippe, salgs- og markedsdirektør på Grand Hotel, vil man at folk skal føle seg hjemme, uten at det skal gå på bekostning av hygiene, og at ting må være litt praktisk.

– Det er viktig for oss at det skal være funksjonelt. Det må være lett å rengjøre, og i materialer som tåler litt medfart, sier Hasselknippe.

Se også: Slik blir Stordalens nye designhotell

Hvor praktisk er det egentlig?

Velger du en puff som salongbord, vil vel kanskje serveringen begrense seg noe. Smarte triks gjør imidlertid at det kan funke helt fint som bord. Det viktigste du gjør er å velge et stoff som er motstandsdyktig mot flekker. Utviklingen av smarte og funksjonelle tekstiler har kommet langt, og det finnes vannavstøtende stoffer, der rødvinsflekkene preller av.

På det aktuelle puff-bordet har de valgt et stoff med et lett vokset preg, Casamance Plazza (2062604) fra Green Apple/Fargerike.no. Puffen er forøvrig bestilt etter spesialmål.

Og apropos rødvin, og andre mørke drikker: En puff, uansett hvor hardt den er stoppet, egner seg definitivt ikke som et bord du setter fra deg glasset på. Men det egner seg fint som underlag. Sett frem brett til glass - eller coasters.

Litt kjøpehjelp:

Ikke helt din stil, kanskje? For noen kan nok formen på akkurat denne puffen oppleves for maksimalistisk eller maskulin. Eller rett og slett bare litt feil. Puffens stil, form og farge kan varieres i det uendelige. Det vil også prisene gjøre. Det finnes en rekke fine og rimelige løsninger på markedet. Du kan også velge å gå for en puff i samme stil og stoff som sofaen din om du ønsker et ryddigere uttrykk, eller leke litt med kontraster i enten form, tekstur eller farge.

Tips: Merk at dersom du ønsker å bruke puffen som både sitteplass og bord - og gjerne samtidig - er det viktig med ordentlig hard stopp.

Puffene som sett på bildene over kan bestilles gjennom utvalgte Fargerike-forhandlere og vil koste fra rundt 7.000 kroner for den smale ved fotenden av sengen, til cirka 15.000 for den store salongbordpuffen. Men puffer i flere prisklasser finner du hos de fleste møbelforhandlere.