<strong>FELLES STRØMREGNING:</strong> Fra 1. september vil flere kunne få felles strømregning for nettleie og strømforbruk, også når de to regningene ikke kommer fra samme selskap. FOTO: Kristin Sørdal
FELLES STRØMREGNING: Fra 1. september vil flere kunne få felles strømregning for nettleie og strømforbruk, også når de to regningene ikke kommer fra samme selskap. FOTO: Kristin Sørdal Vis mer

Felles strømregning for nettleie og strømforbruk

Nå skal du slippe å få to strømregninger

Fra 1. september vil mange av landets strømleverandører tilby strøm og nettleie på én faktura.

Publisert

Dinside har tidligere kunnet fortelle at strømkunder skal kunne betale både nettleie og strømforbruk på én, felles regning. Som kjent har det frem til nå vært slik at du betaler nettleie på en faktura, og selve strømforbruket på en annen.

Nå er det derimot klart for fellesfakturering: Fra 1. september vil mange av landets strømleverandører tilby strøm og nettleie på én faktura, forteller Energi Norge i en pressemelding.

Enklere for kundene

Ordningen vil gjøre hverdagen enklere for kundene, mener Energi Norge. Fram til i dag var det kun nettselskaper og strømleverandører i samme konsern som kunne tilby kundene sine felles faktura.

En forskriftsendring med virkning fra 1. september gjør at alle leverandører kan inngå avtale med nettselskapene om å samle strømkostnadene på én faktura.

– Først og fremst blir det enklere for kundene, som slipper å forholde seg til to forskjellige selskaper for å få levert ett produkt. Denne fordelen får også kunder som velger en leverandør utenfor samme konsern som nettselskapet. Dermed styrkes konkurransen i strømmarkedet, sier næringspolitisk rådgiver Ole Haugen i Energi Norge.

240 strømleverandører

Nettselskapene har av naturlige grunner monopol i sine områder og nettleien reguleres derfor strengt av myndighetene.

Kundene kan derimot velge fritt mellom en rekke strømleverandører med ulike priser og produkter. Totalt er det registrert cirka 240 slike selskaper i Norge.

I fjor byttet rundt 350.000 kunder strømleverandør.

– Mange av de største strømleverandørene er i ferd med å inngå avtale med nettselskaper over hele landet om å tilby kundene felles faktura. Kundene vil bli varslet av strømleverandøren senest én måned før ordningen iverksettes, forteller Haugen.

LES OGSÅ:
Betaler du ekstra for «grønn strøm»?

Så mye strøm bruker dingsene dine

De viktigste strømsparegrepene

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer