PLUTSELIG BORTE, MEN SÅ: Discoverys programmer som Deadliest Catch har blitt populære blant mange Altibox-kunder. Nå er de snart tilbake! Foto: Discovery Channel
PLUTSELIG BORTE, MEN SÅ: Discoverys programmer som Deadliest Catch har blitt populære blant mange Altibox-kunder. Nå er de snart tilbake! Foto: Discovery ChannelVis mer

Nå kommer TV-kanalene tilbake

Altibox og Discovery har inngått ny avtale og utvider samarbeidet.

Onsdag 8. juni ble litt av en nedtur for kundene til Altibox. Uten forvarsel var nemlig de tre kanalene Discovery, Animal Planet og TLC forsvunnet fra kanallista.

Det ble svært dårlig mottatt blant TV-titterne og kritikken haglet. Dagen etterpå beklaget både Altibox og Discovery hendelsen, og Altibox bekrefter at de burde advart kundene tidligere i prosessen.

Nå, en drøy uke etterpå, ser det ut til at det vil ordne seg.

Kommer snart tilbake igjen

    «Altibox og Discovery har inngått ny avtale og utvider samarbeidet. Discovery Channel, Animal Planet og TLC blir alle en del av Altibox basispakke. I tillegg kommer Discovery Channel HD og Animal Planet HD inn i pakken i løpet av kort tid», skriver Altibox i en pressemelding.
Ekstra stas blir det for Discovery-fans.

Videre står det nemlig at den nye avtalen sikrer et tilbud om en ny tilleggspakke fra Discovery, som tilbyr kanalene Discovery World, Discovery Science og Investigation Discovery. Denne pakken vil koste 79 kroner i måneden.

Ifølge Altibox skal den nye avtalen ha en varighet på fem år, og gir også føringer for et framtidig samarbeid om å lage en Program on Demand-tjeneste for Discoverys programinnhold.

Se vår kommentar: Du kødder ikke ustraffet med TV-kvelden!

Vil viderutvikle tilbudet

– Vi er svært glade for til slutt å komme i mål etter ekstraomganger. Den siste uken har vist at disse kanalene er viktig for mange av våre kunder, og det er derfor kjekt å ha Discovery raskt tilbake i basispakken. Avtalen som nå er kommet på plass representerer et omfattende samarbeid og forhandlingene har vært krevende. Dialogen har imidlertid hele tiden vært konstruktiv, og vi er svært tilfreds med nå å kunne tilby et enda bredere tilbud til våre kunder. Vi har også felles ambisjoner om å videreutvikle tilbudet ytterligere i tiden framover, sier administrerende direktør i Altibox, Leif Aarthun Ims, i pressemeldingen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Discovery Channel er også fornøyd med den nye avtalen.

– Vi i Discovery Networks Nordic er gledelig overrasket over å se hvor viktig kanalene er for våre seere. I forhandlinger er det alltid krav fra begge sider. Vi er derfor svært fornøyd med at vi nå har kommet frem til en løsning sammen med Altibox som gjør at våre kanaler igjen blir tilgjengelig for deres kunder i Norge. Og ikke minst at Discovery HD og Animal Planet HD nå blir tilgjengelig i basispakken, sier Jan W Andreassen, Nordisk sjef, Discovery Networks Nordic.

Hvem eier innholdet I PVR-boksen din? Opptak kan bli slettet om du sier opp en kanal