Nå kommer middags-abonnementene for de spesielt interesserte

Superraske, glutenfri eller slankende.

<b>NYTT NÅ:</b> Superraske og allergivennlige middagsabonnementer. Foto: GODTLEVERT.NO / ADAMS MATKASSE
NYTT NÅ: Superraske og allergivennlige middagsabonnementer. Foto: GODTLEVERT.NO / ADAMS MATKASSE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Dinside testet middagsabonnementer et par år tilbake var det fem leverandører på Østlandsområdet der vi holder til: Middagsposen, Godtlevert.no, Matfryd.no, Middagshjelpen.no og Kolonihagen.

Siden har Adams Matkasse kommet til, og mange av de gamle har falt fra, og vi står i hovedsak igjen med to store aktører: Godtlevert.no og Adams matkasse.

Men det vil ikke si at tilbudet har blitt dårligere, snarere tvert imot: For selv om tilbyderne har blitt færre, har utvalget blitt bredere.

Godlevert.no har sin originalkasse, en ekspressmeny, en barnemeny - og en sunnere meny med oppskrifter levert fra Grete Roede*.

HVER FOR SEG: Her fra Adams matkasse, der kjølevarene er i et lite rom for seg, med kjøleelement. Foto: ELISABETH DALSEG
HVER FOR SEG: Her fra Adams matkasse, der kjølevarene er i et lite rom for seg, med kjøleelement. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer


Adams matkasse har sin originalkasse, en barnekasse og en ekspresskasse.

I tillegg leverer vår testvinner Kolonihagen fortsatt økologiske middagskasser, men de leverer kun til enkelte områder på Østlandet. Kolonihagen har tidligere utvidet sitt sortiment til å inneholde glutenfrie økologiske middagskasser for to eller fire personer.

Denne uken lanserte de hver sin nyhet: En allergivennlig matkasse fra Adam, og matkassen for de ekstra travle fra Godtlevert.

Se vår test av Kolonial.no, som både leverer ukemenyer og dagligvarer på døren.

Allergivennlig fra Adams Matkasse

VANLIGE RÅVARER: Fri for-kassen koster 945 kroner for fem middager til to personer, drøye femtilappen dyrere enn originalkassen. Foto: ADAMS MATKASSE
VANLIGE RÅVARER: Fri for-kassen koster 945 kroner for fem middager til to personer, drøye femtilappen dyrere enn originalkassen. Foto: ADAMS MATKASSE Vis mer


Der økologiske Kolonihagen har lansert en glutenfri variant, har Adams matkasse gått enda lenger. Denne uken lanserte de sin Fri for-kasse, som er nettopp fri for egg, melk/laktose og gluten.

- Vi har fått en ganske stor tilbakemelding fra kundene våre på at de har ulike allergier og intoleranser, sier Øyvind Eriksen, customer loyalty manager i Adams matkasse til Dinside.

Ved hjelp av markedsundersøkelser og egne erfaringer landet de på de tre vanligste problemområdene ved vanlige kosthold, og responsen har, ifølge Eriksen, vært overveldende positiv.

Han ønsker ikke å opplyse om konkrete tall, men allerede etter et par dager på markedet har interessen manifestert seg i flere hundre salg.

Han utelukker heller ikke at de vil utvide sortimentet ytterligere, men per i dag, eksisterer det ikke noen konkrete planer.

- Vi ser hele tiden på nye kassealternativer, utifra markedsbehov og hva kundene våre ønsker, så du skal ikke se bortifra at vi lanserer nye kasser, sier Eriksen.

Dinside har testet Adams matkasse, tidligere kalt Toppmat av Adam

Superraskt fra Godtlevert

SUPERRASK: Superrask koster 795 kroner for fire dager til to personer. Til sammenligning koster originalmenyen 695 for tre middager til to personer. Foto: GODTLEVERT.NO
SUPERRASK: Superrask koster 795 kroner for fire dager til to personer. Til sammenligning koster originalmenyen 695 for tre middager til to personer. Foto: GODTLEVERT.NO Vis mer


Av de aktørene som var på markedet da Dinside testet middagskasser et par år tilbake, er Godtlevert.no den eneste store som har overlevd.

De har en rekke ulike kasser, og ifølge markedsansvarlig Maren Aas Nakken er det ekspressmenyen som er deres absolutte bestselger. Nå kommer en som er enda raskere, SuperExpress.

- Vi valgte å lansere en enda raskere meny, fordi den kan være et godt alternativ i de ukene som er ekstra travle, sier Nakken til Dinside.

Superekspress er en mer gjennomarbeidet pakke, der Godlevert.nos kokker har vært med i utvikling av produkter, en slags halv- noen ganger helfabrikata, som kan varmes opp.

- Vi liker å kalle det borte-hjemmelaget mat. Vi gjør mesteparten av jobben, men dere hjemme må også gjøre litt. For eksempel hakke litt basilikum eller røre i grønnsaksbiter, slik at det også skal føles ferskt og sunt.

Hundekasser?

GLUTEN: Ikke alle kan spise pasta. Da er det fint med alternativer. Foto: ALL OVER PRESS
GLUTEN: Ikke alle kan spise pasta. Da er det fint med alternativer. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer


Nakken forteller at selskapet er inne i en god vekstperiode. De får mange forespørsler fra kunder og andre, som ønsker spesialkasser, og at de stadig vurderer muligheten for nye abonnementstyper.

- Vi har fått forespørsler om alt fra økologiske kasser til hundemat, forteller Nakken.

- Hundemat?

- Ja, vi har fått henvendelser fra noen som ønsket å abonnere på hundemat.

Denne gangen landet de imidlertid på en enda raskere ekspresskasse; dette etter direkte ønske fra kundene.

Se også vår test av Godtlevert.no.

Merk Da vi testet Godt Levert var det en relativt fersk tjeneste. Vi trakk for en del, blant annet bruk av kyllingstrimler, som vi heller ville klassifisert som lite lekre kyllingslintrer. Da hjalp det ikke at de var fra Stange.

Det trenger du imidlertid ikke å bekymre deg for lenger: Disse skal nemlig være tatt ut av Godt Leverts sortiment.

Men lønner det seg?

Matkasser, matposer, middagsabonnementer. Ferdige ukemenyer med oppskrifter levert på døren er populært.

Det er ikke så rart. Ikke bare sparer du masse tid på å gå i butikken. Du slipper å tenke på hva du skal ha til middag, og du slipper å sitte igjen med mye ekstra mat du ikke får brukt, fordi du får det du trenger av råvarer som blir fort bedervete,.

Slik bidrar middagsabonnementene til mindre matsvinn, noe vi trenger. Visste du at vi kaster 190.000 brød - hver eneste dag?

Noen hevder også at de sparer penger på det, fordi du ikke gjør bomkjøp eller må handle mer enn du trenger av ulike råvarer. Her er det likevel verdt å nevne at det med litt planlegging før du går i butikken også er fullt mulig å kutte ned på matsvinnet.

Dinside har tidligere testet en rekke ulike middagsabonnementer, og våre beregninger viser at selve råvarene ville vært langt rimeligere å kjøpe selv. Da vi sjekket priser ville man sluppet unna med halve prisen i flere tilfeller.

*Vi gjør oppmerksom på at Grete Roede er deleid av Aller Media som også eier Dinside.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!