Nå kommer Ikea-TV-ene

De kommer ikke alene.

<b>IKEA-TV:</b> Ikea-TV-ene kommer i fire størrelser, og kommer i en komplett hjeminnredningsløsning. TVene produseres av TLC. Foto: Ikea
IKEA-TV: Ikea-TV-ene kommer i fire størrelser, og kommer i en komplett hjeminnredningsløsning. TVene produseres av TLC. Foto: IkeaVis mer

1. oktober lanseres Ikea-TV-ene i Norge.

– Utgangspunktet er at vi har sett et behov, og vi ønsker å tilby TV-løsninger som er utviklet mer i et hjeminnredningsperspektiv, sier kommunikasjonsrådgiver Jan Christian Thommesen i Ikea til DinSide.

Men noen vanlig TV blir det ikke: Dette er et integrert TV-møbel med både Smart-TV og lyd, komplett i ett.

– Det blir en løsning som vi tror vil gli naturlig inn i TV-miljøene i de tusen hjem, sier Thommesen.

Når størrelsen teller: Sharps 80-tommer TV lanseres i mai

Fire størrelser

Dette blir altså en komplett løsning, kalt Uppleva, med møbel og TV i ett.

– Det blir totalt 45 produkter i hele Uppleva-sortimentet, og det er TV-er i fire størrelser, fra 24 til 46 tommer, forteller Thommesen til DinSide.

Foruten at du kan velge størrelse på TV-en, kan du også velge andre komponenter for å sette sammen den løsningen som passer deg best. Du kan velge lydsystemer, ulike TV-fester som brukes til Bestå-møblene, og ulik elektronikk.

Bestemmer du deg for en Ikea-TV, kan du imidlertid ikke kjøpe kun TV-en og plassere den inn i din eksisterende Ikea-reol.

– Det vi har hatt av TV-møbler hittil har vært Bestå-løsningen, men den gamle versjonen er ikke tilpasset til Uppleva-systemet. Derfor kommer det en helt ny Bestå-løsning som er spesielt utviklet til det nye systemet, forteller Thommesen.

Ikea-TV Foto: Ikea
IKEA-TV: Ikea-TV-ene kommer i fire størrelser, og kommer i en komplett hjeminnredningsløsning. TVene produseres av TLC. Foto: Ikea


– Vil være rimeligst

Thommesen kan ikke si noe om prisene på de nye Ikea TVene ennå, men han lover at de vil være billige.

– For vår del handler det om å være rimeligst på markedet, og det gjelder også for dette, sier Thommesen.

– Det blir spennende, dette er et helt nytt marked for oss, men det er et marked som vi har stor tro på, sier Thommesen.

Han forteller at meningsmålingsselskapet YouGov i forkant av utviklingen av dette nye produktet har gjort en markedsundersøkelse for Ikea, som ifølge Thommesen viser at det er et behov for nettopp denne typen løsninger.

– Halvparten av de spurte sier at ønsker at dette skal være mer diskret hjemme, sier Thommesen.

Han legger til at Ikea-systemet legger opp til at du kan styre alt med en fjernkontroll, og at alt av ledninger er skjult.

Les også: Interiørekspertenes tips til hvordan du best integrerer TV-en i interiøret

Kinesisk produsent

Det er kinesiske TCL som skal produsere Ikeas TV-løsning.

– TCL er det selskapet vi har gått i samarbeid med. De produserer jo en rekke andre merkenavn, blant annet Thomson, forteller Thommesen.

– Vi ville ha en unik og komplett hjemmeløsning, med tanke på hjeminnredning, understreker Thommesen. Vi ønsket en løsning som dekker flere behov, og som hjeminnredningsselskap er dette selvsagt viktig, sier Thommesen.

Men hvordan er TV-kvaliteten på TCL?

Prisraset på TV-modeller har gjort at du i dag får rimelige alternativer også fra de kjente TV-produsentene, og siden konkurransen i markedet er svært hard, kan vi ikke legge skjul på at vi er litt skeptiske til kvaliteten fra ukjente aktører som TCL.

DinSides TV-tester får du her!

Siden Ikea ikke oppgir noen spesifikasjoner på TV-modellene de skal bruke, er det imidlertid ikke lett å si noe ut fra disse.

Det er imidlertid en TCL-modell til salgs i Norge allerede, og selv om vi i DinSide ikke har testet den, fikk den stryk av våre kollegaer i Lyd & Bilde: TV-en endte på 2 i karakter, og fikk blant annet trekk for kornete bilde, tynn lyd og få innganger.

Oppdatert 12:07 Vi har nå fått vite litt mer om spesifikasjonene, og i motsetning til den rene LCD-modellen nevnt over, ser det ut til at Ikea-modellene vil ha kant-LED-belysning, og det integrerte lydsystemet (2.1) vil bestå av en CD/DVD/Blu-ray spiller med trådløs subwoofer. Norsk pris er ikke oppgitt, men det billigste alternativet - som vi regner med er 24-tommeren, skal koste 6.500 svenske kroner hos våre naboer.

Som du ser i Ikeas skrytevideo blir alt styrt av en fjernkontroll: