Her er TV-settet Bestå Uppleva, pris som på bildet: 12.265 kroner. Foto: Ikea
Her er TV-settet Bestå Uppleva, pris som på bildet: 12.265 kroner. Foto: IkeaVis mer

Nå kommer Ikea-TV-ene

Onsdag kommer endelig Ikeas TV-er i varehusene.

Er du en av dem som har ventet på Ikea-TV-ene? Interessen har vært stor siden den svenske møbelgiganten annonserte i april i fjor at de ville starte opp med TV-er. Dessverre sto ikke Norge øverst på lanseringsplanen, og stor etterspørsel i andre land forsinket lanseringen i Norge.

Nå er imidlertid datoen satt og TV-ene på vei til varehusene: neste onsdag, 23. januar, lanseres TV-ene i Norge, bekrefter Siv Egger, kommunikasjonsrådgiver i Ikea overfor DinSide. Og vi vil selvfølgelig følge opp med en test, så snart vi får låne et testeksemplar.

Alle våre TV-tester finner du her

TV og møbel i ett

TV-løsningen fra Ikea blir kalt Bestå Uppleva, og er ikke noen ordinær TV: Det er et integrert TV-møbel med både Smart-TV, CD, DVD, Blu-ray og lyd med trådløs subwoofer, komplett i ett.

– Det blir en løsning som vi tror vil gli naturlig inn i TV-miljøene i de tusen hjem, har Jan Thommesen i Ikea tidligere sagt til DinSide. – Det blir totalt 45 produkter i hele Uppleva-sortimentet, og det er TV-er i fire størrelser, fra 24 til 46 tommer.

Jan Christian Thommesen Foto: IKEA
Jan Christian Thommesen Foto: IKEA Vis mer


Foruten at du kan velge størrelse på TV-en, kan du også velge andre komponenter for å sette sammen den løsningen som passer deg best. Du kan velge lydsystemer, ulike TV-fester som brukes til Bestå-møblene, og ulik elektronikk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Ikea er det vanskelig å gi en generell pris på TV-en, fordi det er mange kombinasjoner som kan settes sammen. Løsningen du ser på bildet over består av Uppleva 40" LED SmartTV, Lydsystem med innebygget Blu-ray, DVD og CD-spiller, trådløs subwoofer. Bestå dører og skuffefronter i høyglans svart. Pris som på bildet, inkludert vegghylle vil være 12.265 kroner, og uten vegghyllen 10.225 kroner.

Les også: Smart TV-benk fra Ikea og Slik integrerer du TV-en i interiøret

Det folk vil ha

Ifølge den danske nettavisen Politiken sa designeren bak, Francis Cayouette, at løsningen er et resultat av mange besøk i hjem over hele verden.

– Vi fikk inntrykk av at folk leter etter en løsning til medieutstyret som matcher møblene.

Danskene får forøvrig én dags forsprang, TV-løsningen lanseres der tirsdag 22. januar.

Ifølge Thommesen i Ikea, er det de har av TV-møbler i dag ikke tilpasset de nye TV-ene. De vil derfor komme en helt ny løsning; Bestå Uppleva, som er spesielt utviklet for å passe sammen med TV-ene.

Og som en ekstra bonus: Når møbelet er bygget rundt hjemmekinoanlegget, slipper du kabelkrøll.

Les også: Slik integrerer du TV-en i interiøret