Nå kommer de intelligente klesskapene

Gud forby at en har på seg det samme to ganger på rad.

Publisert
Sist oppdatert

For deg som synes det å bli sett to ganger i samme kjolen - av de samme menneskene - er krise, har vi en gledelig nyhet.

Nå er klesskapet her, som husker hva du har hatt på deg - når.

Ikke helt ulikt skapet Alicia Silverstones karakter hadde i Clueless-filmen, som mikser og matcher klærne dine på skjerm for deg.

Nå er ikke dette et påkledningssystem, selv om det også skal kunne hjelpe med dette, men et klesskap som skal hjelpe deg å organisere livet ditt gjennom garderoben din.

Kult klesskap: Rotet er i boks

Australsk viten

"Clueless-garderobe" har blitt et innarbeidet begrep, etter filmen, med Alicia Silverstone i hovedrollen.
"Clueless-garderobe" har blitt et innarbeidet begrep, etter filmen, med Alicia Silverstone i hovedrollen. Vis mer


Det er forskere fra University of South Australia som har utviklet skapet. Det er ikke det første intelligente klesskapet, men ifølge en av utviklerne, professor Thomas, skal dette være det første skapet som faktisk virker.

- Vår datastyrte garderobe har elektroniske kleshengere og klær som har innebygget små elektroder slik at vi kan overvåke trådløst, laste ned data, og mye mer, sier Professor Thomas i en pressemelding.

- For eksempel kan datamaskinen finne ut at kleshenger 123 har dress 45 på seg, og liste opp når den sist ble brukt, hvor mange ganger den har blitt brukt, og til og med hvor mange ganger en har brukt den siden den ble renset sist, sier Thomas.

Nyttig på Nett:

Ved hjelp av programmet Online-stylist (69 euro) kan du organisere garderoben din, dersom du tar bilder av alle klærene dine.


I tillegg har Aaron Toney, som tar doktorgrad i data- og informasjonsteknikk, utviklet en alarmfunksjon som skal gi beskjed når klær trenger å bli renset.

- Gjennomsnittsdressen burde renses etter mellom åtte og tolv gangers bruk, men det er mange som mister oversikten, sier Toney. - Garderobeovervåkningssystemet vårt holder telling.

- Teknologien kan også hjelpe folk å mikse og matche garderoben, ja til og med knytte opp dine klær mot en stylist på nett, som kan foreslå hvordan du kan sette sammen klærne dine, legger Toney til.

Den smarte garderoben har touch screen på utsiden. Både smart - og brukervennlig: For godt til å være sant?

Smarte klær

Klesskapet skal kunne fortelle deg når du sist brukte skjorten, når du sist vasket den, og hva du brukte den med. Hvem du traff der må du selv holde styr på. <i>Foto: University of South Australia</i>
Klesskapet skal kunne fortelle deg når du sist brukte skjorten, når du sist vasket den, og hva du brukte den med. Hvem du traff der må du selv holde styr på. Foto: University of South Australia Vis mer


Intelligente klær er en del av pakken. For eksempel ser teamet for seg at teknikken i klærne også kan brukes til å laste opp nyheter, musikk og daglige agendaer. Ikke minst en funksjon som skal varsle deg med lyd eller lys når telefonen ringer, og bare du skal vite det, for eksempel om du er i møte (har de ikke hørt om å stille inn telefonen på møtemodus?).

Litt mer matnyttig er nok ideen om at klærne skal kunne måle ulike fysiologiske verdier, som puls, et cetera - ikke minst å lagre dette. I fremtiden er det tenkt at dette kan bli uvurderlig hjelp for rekonvalesenter eller for mennesker med demens.

Økonomisk

Og ifølge forskerne skal det på toppen av det hele ha en økonomisk gunstig effekt. Dersom du har kontroll over hva du har, hva du mangler - og hva du har brukt hvor, skal kunne spare deg for penger sløst på kriseshopping, fordi du ikke har noe å ha på deg.

Om skapet husker om "rumpen din ser stor ut" i de forskjellige plaggene, vites ikke....

Kilde: University of South AustraliaVi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer