Nå kjøper vi nye boliger

Selvaag Bolig har solgt flere leiligheter hittil i år enn i hele fjor.

Etter bråstopp i høst, har salget av nye boliger nå tatt seg opp. Foto: Colourbox.com
Etter bråstopp i høst, har salget av nye boliger nå tatt seg opp. Foto: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne uken passerer Selvaag Bolig 100 solgte leiligheter. Det er flere enn totalsalget for 2008, melder Finansavisen. Også andre utviklere avisen har vært i kontakt med melder om salg over all forventning.

Hvor mye er boligen din verdt?

Finn ut med vår kalkulator

En ny vår i boligmarkedet

Ved årsskiftet hadde salget av leiligheter i utviklerens prosjekt på Løren stoppet helt opp. Siden da har de solgt 50 boenheter. Nå planlegger utvikleren nye prosjekter.

- Slik situasjonen var i høst, var det ikke snakk om å lansere noe. Nå tror jeg vi setter i gang i løpet av året, sier Baard Schumann i Selvaag Bolig til Finansavisen.

Det er særlig boliger for familier som er populære.

Les også: Disse boligene vil stige raskest i verdi når markedet snur.

Risikabelt?


Nye boliger selges både som selveierboliger og borettslag. Selv om det nok er større edruelighet blant utviklere nå enn før toppen av boligboomen, er det verdt å sjekke hvilke rettigheter du har dersom utbygger skulle gå konkurs.

Tall fra Prognosesenteret viser at antall konkurser i byggenæringen økte med hele 31 prosent i løpet av de tre første månedene i år.

- Når utbygger går konkurs, forsvinner både motparten og de fleste rettighetene til huskjøperen, sier underdirektør Roger Helde i Forbrukerrådet i en pressemelding. Nå ønsker Forbrukerrådet at myndighetene tar affære.

- Forbrukerrådet mener satsene for sikkerhetsstillelse må økes vesentlig, slik at forbrukerne får et vern som faktisk fungerer, sier Helde.

Hva gjør du om borettslaget går konkurs?