Get inkluderer HBO Nordic og skrur opp prisene

Nå kan Get-kundene si opp HBO-abonnementet sitt, men bør de det?

... og hva om du ikke har lyst på HBO-tjenesten fra Get? Må du fortsatt betale for det?

STRØMMEPORTAL: Alle Gets kanaler og tjenester, inkludert HBO Nordic, vil være tilgjengelig i strømmeportalen på nett, og etter hvert også på apper. Da kan kundene se alt Get-innholdet når de vil, hvor som helst innenfor Norges grenser. Foto: Skjermdump
STRØMMEPORTAL: Alle Gets kanaler og tjenester, inkludert HBO Nordic, vil være tilgjengelig i strømmeportalen på nett, og etter hvert også på apper. Da kan kundene se alt Get-innholdet når de vil, hvor som helst innenfor Norges grenser. Foto: Skjermdump Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For én måned siden slapp Get en pressemelding hvor de lanserte sitt nye TV-tilbud. Fra april av skal de gjøre innholdet sitt tilgjengelig for strømming, uten at du trenger den tradisjonelle Get-boksen.

I tillegg slapp de nyheten om at HBO Nordic fra april av vil være inkludert i Gets grunnpakke.

Disse nyhetene kom imidlertid ikke uten en prislapp: Get legger på 50 kroner på prisen for grunnpakken – uavhengig av om du har lyst på HBO eller ikke.

Dette skulle jo tilsi at eksisterende HBO-kunder, som også har Get, nå kan si opp HBO-abonnementet sitt og på den måten spare 40 kroner i måneden. Men hva ligger egentlig i Gets HBO-samarbeid?

Kun via Get

Skal du se HBO gjennom Get, må det gjøres gjennom Gets egen tjeneste. Dette har vi fått bekreftet fra Get. Du får altså ikke noen bruker i HBOs egne apper eller på deres nettsider.

Med andre ord er du prisgitt at Get følger opp nettsiden og appen sin, oppdaterer jevnlig og når problemer oppstår, og at appen har de funksjonene du er vant til.

De gode nyhetene er at Get i alle fall har tatt hensyn til film- og serieinteresserte allerede fra startgropa. De sier de har lagt inn støtte for 5.1-surroundlyd, og i tillegg får de støtte for AirPlay og Chromecast.

De dårlige nyhetene er at Gets mobilapper og Apple TV-app ikke er klare før i løpet av mai måned. Til da må du bruke strømmefunksjonen på datamaskin.

Det er også verdt å merke seg at de færreste strømmetjenester har vært helt klare ved lansering. Det tok for eksempel lang tid før HBO klarte å få skikkelig AirPlay (først hadde de bare hakkete speiling) og surroundlyd måtte brukerne også vente lenge på.

Noen av de norske strømmetjenestene har fortsatt ikke alt på plass, selv etter flere år på markedet. Men ting kan jo tyde på at Get har lært litt av sine forgjengere.

På dekoderen kommer HBO-innholdet først nærmere sommeren.

NY LØSNING: Øyvind Husby, direktør for samfunnskontakt i Get, sier de har fått gode tilbakemeldinger på det nye TV-tilbudet de lanserer i april. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
NY LØSNING: Øyvind Husby, direktør for samfunnskontakt i Get, sier de har fått gode tilbakemeldinger på det nye TV-tilbudet de lanserer i april. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Valgfrihet – men ikke helt

For å finne ut litt mer om de kommende endringene, snakket vi med Øyvind Husby, direktør for samfunnskontakt i Get.

– Kan kundene deres velge å droppe de 50 kronene ekstra i måneden dersom de ikke vil ha HBO?

– Alle kundene får fra 1. april et helt nytt produkt, hvor de kan velge inn premium sport- og filmtjenester som tidligere kostet ekstra. HBO er bare en del av svært mye nytt innhold som blir tilgjengelig. Fra 1. april er dette TV-tilbudet fra Get, og man kan ikke beholde gammelt produkt til gamme pris.

– Kan de si opp abonnementet med prisøkningen som begrunnelse?

– Ja, alle våre enkeltkunder har løpende avtaler, så de kan si opp når de vil. For borettslag gjelder egne avtaler som forhandles individuelt. Etter at det nye TV-produktet vårt ble kjent blant borettslagene har vi fått svært mange gode tilbakemeldinger. Skulle noen likevel ønske en annen løsning, forhandler vi dette individuelt med hvert borettslag.

– Skal Get-kunder som har HBO fra før av si opp HBO-abonnementet må de vite at appen deres fungerer som den skal. Vil den det?

– Det er vi trygge på. Og så er det viktig å huske at i tillegg til det du får i en HBO-app, får kunden alt det andre innholdet vårt også. Det er altså ikke bare HBO, du får også vanlige lineære kanaler, arkivtjenester fra TV-kanalene, alle kampene i norsk fotball og du kan velge filmtjenester fra andre kanaler, sier Husby.

DIREKTE-TV: Slik ser grensesnittet ut når du vil se på vanlig lineær TV. Foto: Skjermdump
DIREKTE-TV: Slik ser grensesnittet ut når du vil se på vanlig lineær TV. Foto: Skjermdump Vis mer

Går på bekostning av kanaler

I Gets nye tjeneste ligger også et poengsystem. Har du Startpakken har du ti kanaler inkludert, pluss radio, en musikktjeneste og en filmtjeneste som tilbyr norske filmer.

I tillegg til dette kan du velge ekstrainnhold selv. Dette koster poeng, og med Startpakken får du 50 poeng å rutte med.

Men en tjeneste som HBO koster deg 40 poeng. Enkeltkanaler koster ett poeng hver, så da kan du ha ti kanaler i tillegg. Eventuelt kan du ha TV2 Sportskanalen, som koster fem poeng, og så velge fem kanaler i tillegg til denne. Eurosport-pakken, som gir deg tilgang til alle kampene i Eliteserien og 1. divisjon, koster 20 poeng.

Med valgfriheten kommer altså samtidig noen nødvendige prioriteringer. Noen kunder vil nok erfare at de må kvitte seg med en del kanaler de egentlig vil ha, for å få nok poeng til HBO. Eventuelt må de klare seg med det de har, og bare akseptere at TV-tilbudet har blitt 50 kroner dyrere.

Eller gjøre det Get sikkert ikke har noe imot: Oppgradere til Familiepakken, som er 149 kroner dyrere. Da har du plutselig 110 poeng du kan bruke på kanaler, HBO og sportsinnhold.

LISTER: For dem som ikke er like målrettet når de skal se på TV, har Gets strømmetjeneste utlisting av innhold på samme måte som mange andre strømmeleverandører. Foto: Skjermdump
LISTER: For dem som ikke er like målrettet når de skal se på TV, har Gets strømmetjeneste utlisting av innhold på samme måte som mange andre strømmeleverandører. Foto: Skjermdump Vis mer

Hva med strømmekvaliteten?

Vi har fått tilgang til Gets strømmeside, og testet den på en bærbar HP, i nettleseren Chrome. Ifølge Øyvind Husby får man foreløpig best opplevelse gjennom Safari på en Apple-datamaskin, men det hadde vi ikke for hånden.

Brukergrensesnittet ser veldig enkelt og greit ut, og er lett gjenkjennelig fra tradisjonelle strømmetjenester som Netflix, HBO og Viaplay. Meny i toppen, utlisting av nytt, klassisk, anbefalt og mest sett innhold følger nedover på hovedsiden.

Du kan selvfølgelig også se direkte-TV, og navigeringen her virket også intuitiv og grei.

Bildekvaliteten var ikke det helt store – da vi testet virket det som om innholdet var dårlig komprimert og det hakket litt. Men dette kan selvfølgelig også tilskrives det Husby sa om at opplevelsen foreløpig er best på Mac, i tillegg til at det kan skyldes lokale forhold.

HBO Nordics innhold var heldigvis like enkelt å navigere i som på HBOs egne sider.

Regnestykket

Så hva betyr alt dette for deg som idag er Get-kunde, men allerede abonnerer på HBO Nordic? Vel, du må veie litt for og imot.

Prisen på Gets Startpakke blir uansett 499 kroner, med mindre du sier opp. Er ikke dette aktuelt, blir spørsmålet om du skal si opp HBO-abonnementet og kun forholde deg til Gets løsning, eller om du skal beholde både Get og HBO-abonnementet og heller bruke Get-poengene på andre kanaler eller tjenester.

Går du for HBO-løsningen til Get, sparer du 40 kroner i måneden på å avslutte HBO-abonnementet. Til gjengjeld må du da bruke Gets nett- og appløsning, som vi foreløpig ikke helt vet hvordan fungerer i daglig bruk. Appene blir heller ikke tilgjengelig før i løpet av mai, selv om Gets priser justeres opp allerede fra 1. april.

Går du for et HBO-abonnement i tillegg vil du kunne fortsette å bruke HBO som vanlig, men hvis vi inkluderer Gets prisøkning må du altså forsvare en utgift på 139 kroner måneden. Noe av det kan forsvares med at du kan bruke samtlige 50 Get-poeng på sportspakker, filmkanaler og andre kanaler, i stedet for på HBO, som du allerede har.

Se det an

Vår anbefaling er å gi Get en sjanse. Kommer de med en god app og får bedre bildekvalitet på strømmetjenesten, vil Gets strømmetjeneste være et vel så godt sted å se HBO som gjennom HBOs egne løsninger. I så fall kan du spare 40 kroner måneden – drøye femhundrelappen årlig.

HBO har også kvittet seg med den lange oppsigelsestiden, så det skader jo ikke å teste ut litt. Du kan alltids hoppe tilbake til HBO og ifølge Get kan du også bytte kanaler og tjenester så ofte du vil.

Avhengig av hvor du ser HBO i dag, kan du enten teste det allerede fra 1. april i nettleseren, eller dersom du bruker mest Apple TV, mobil eller nettbrett kan du vente til appene kommer i løpet av mai.

Og kommer du fram til at du vil holde deg til HBOs eget abonnement kan du jo alltids vurdere om du vil bytte TV-leverandør, eller droppe TV og gå over til kun strømming.

Uansett er det du som er sjefen, og det er du som velger hvilke tjenester du vil bruke penger på. Så er det opp til tjenestene å levere det du forventer.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!