Med Jotuns nye firkantete bokser klarer du deg uten malingsbrettet. Men du må ikke dyppe rullen, som her, men rulle den i det øverste laget maling.  Foto: Jotun/Ifi.no
Med Jotuns nye firkantete bokser klarer du deg uten malingsbrettet. Men du må ikke dyppe rullen, som her, men rulle den i det øverste laget maling. Foto: Jotun/Ifi.no Vis mer

Nå kan du snart pensjonere malingsbrettet

Smart nyhet fra Jotun lar deg dyppe rullen rett i boksen.

Publisert
Sist oppdatert

Profesjonelle malere har for lengst kassert malingsbrettene. I stedet bruker de firkantete malingsspann, som lar dem dyppe rullen rett i spannet i stedet for å måtte overføre malingen til et malingsbrett eller rullekar. Dette gjør jobben både enklere og mye raskere, melder Informasjonskontoret for Farge og Interiør (Ifi).

Nå lanserer Jotun Jotaplast-malingen i firkantet emballasje, som gjør dette mulig også for ordinære forbrukere.

Les også: Styr unna billige penselsett

Slik gjør du:

De firkantete boksene kommer i en 3-liters og en 10-litersvariant. Foto: Jotun/Ifi.no
De firkantete boksene kommer i en 3-liters og en 10-litersvariant. Foto: Jotun/Ifi.no Vis mer


Malingen bruker du rett fra boksen, og trikset er: Rull, ikke dypp. Du ruller altså rullen lett over malingen, slik at rullen får en jevn fin film. For å unngå mye søl vrir du rullen slik at dryppekanten (den enden av rullen som er fri) vender opp når du flytter rullen fra boksen - og så er det bare å rulle malingen på.

Forvirret? Det er trinn for trinn-forklaring på boksen, eller du kan se video på Jotuns nettsider.

Jotaplast er en vanntynnet, løsemiddelfri og akrylforsterket PVA-maling for innendørs bruk, og er regnet som fabrikantens mest lommebokvennlige maling. Den oppfyller forøvrig kravene til både Svanemerket og EU-blomsten. Malingstypen er matt, og brukes typisk som mellomstrøk eller toppstrøk i tørre rom.

Jotun opererer ikke med veiledende priser på sine produkter, dette er opp til ulike forhandlere å sette, så du må kontakte din(e) nærmeste malingsforhandler(e) for pris. Men den nye firkantete boksen skal ikke være dyrere enn de ordinære runde. Sjansen er også stor for at den vil være til kampanjepriser i en lanseringsperiode.

Trinn for trinn: Slik maler du panel med den nye miljømalingen

Vegg- og takmaling

Selv om malingtypen er matt, kommer den i to ulike glansgrader: 07 for vegger og 02 for tak. (Jo lavere glansgrad, jo mattere maling.) Boksene er merket med påtenkt bruksområde, men du kan selvfølgelig bytte om dersom du ønsker å bruke det aller matteste på veggen, eller litt blankere tak. Ordinær takmaling har typisk glansgrad 10.

Jotaplast Vegg leveres i hvit farge og a-base på 3 og 10 liter. Tak kommer i hvit farge på 10 litersboks.

Hvilken glansgrad bør du velge?

Haken?

Det er imidlertid én hake: Du kan ikke kaste alle malingsbrett med én gang. Foreløpig er det kun Jotaplast-serien fra Jotun som kommer i firkantete bokser, så har du malingsbrett i boden, bør du la dem bli liggende i påvente av at andre merker eventuelt følger etter.

Merk også at Jotaplast-sortimentet snevres inn: B- og C-basene fases ut, samt hele sortimentet for 20- og 03-glans.

Kilde: Ifi.no og produsenten

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer