Nå kan du skreddersy kjøkkenet ditt - hver dag

BaseLift-systemet lar deg regulere høyden på kjøkkenbenken med opptil ti centimeter.

Å se på kjøkken og disker som arbeidsstasjoner på lik linje som et høydejusterbart skrivebord, er en av hovedtankene bak lanseringen av systemet, skriver selskapet i en pressemelding. Foto: Linak
Å se på kjøkken og disker som arbeidsstasjoner på lik linje som et høydejusterbart skrivebord, er en av hovedtankene bak lanseringen av systemet, skriver selskapet i en pressemelding. Foto: Linak Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Glem fancy hvitevarer, kjøkkenutstyr, smarte løsninger og eksklusiv materialbruk. Det aller viktigste om du tilbringer mye tid på kjøkkenet er at du har gode arbeidsvilkår.

Kjøkkenbenk i riktig høyde er essensielt her. Spesielt om du eller noen i familien har tendenser til dårlig rygg.

Problemet er imidlertid at det som er riktig høyde for deg ikke nødvendigvis passer for din bedre halvdel - eller barna.

Det vil den danske produsenten Linak gjøre noe med. På møbelmessen i Stockholm neste uke presenterer de Baselift-systemet. Dette lar deg justere høyden på kjøkkenet etter hvem som bruker det.

Alt om kjøkkeninnredning på DinSide

Ergonomi og komfort

Løsninger som pop-up-skap og vifte gjør kjøkkenet fleksibelt, men det du ikke ser, er det du merker best: Linaks smarte løsninger lar deg justere høyden med opptil 10 cm.  Foto: Linak/DinSide
Løsninger som pop-up-skap og vifte gjør kjøkkenet fleksibelt, men det du ikke ser, er det du merker best: Linaks smarte løsninger lar deg justere høyden med opptil 10 cm. Foto: Linak/DinSide Vis mer


BaseLift-systemet monteres i sokkelen av kjøkkenet, og lar deg justere kjøkkenbenkens høyde med opptil ti centimeter. Du kontrollerer høyden ved hjelp av en liten boks du kan montere inni skap eller skuffer, og driveren skal fint kunne integreres i sokkelen uten å påvirke størrelsen på kjøkkenskapene.

Du kan velge om du vil installere systemet i et frittstående kjøkken/benk slik som på bildet over, eller om du vil sette kjøkkenet inntil veggen.

Det eneste du ikke kan gjøre er selvsagt å skru benken fast i veggen. Og det vil kreve noe økt fleksibilitet i forhold til enkelte rørinstallasjoner.

– For meg som arkitekt betyr det at jeg kan integrere BaseLift uten å gå på kompromiss med design. Systemet har på ingen måte begrenset, eller gjort designprosessen noe vanskeligere, sier den danske arkitekten Jens Enflo.

Han har designet løsningen som vises frem under Stockholm Furniture Fair.

Pris er ennå ikke klar, men systemet kommer på markedet i løpet av våren.

Her er benkeskapene kjørt helt ned ... Foto: Linak
... og her er kjøkkenbenken hevet 10 cm. Foto: Linak
Løsninger som pop-up-skap og vifte gjør kjøkkenet fleksibelt, men det du ikke ser, er det du merker best: Linaks smarte løsninger lar deg justere høyden med opptil 10 cm. Foto: Linak/DinSide


Flere smarte løsninger

Er det overskapene som blir for høye eller lave - ikke benkeskapene, finnes det løsninger for dette også.

Handicare har en smart heve-senke-innsats, Diagonal, som kan monteres på baksiden av skapene. Når du vil ha noe fra øverste hylle, trykker du bare på en knapp, så kommer skapet ned - og frem, for å være lett tilgjengelig.

Spesialtilpasning handler ikke bare om høyde. Og du må heller ikke få alt spesiallaget. Oppbevaringsløsninger som lar deg utnytte plassen best mulig, fås fra en rekke ulike forhandlere. For eksempel finnes det en rekke alternativer til hva du skal gjøre med dødplassen i hjørneskapet.

Ikea lanserte sitt nye modulbaserte kjøkkensystem Metod i fjor, som skal gjøre det enklere å pusle sammen en kjøkkenløsning. Men går det ikke med de gitte modulene, er det mulig å lage sine egne smarte løsninger, om man bare er litt hendig: Se hva vår leser Petter Nessimo fikk til med en skuffefront og noen gamle skinner.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!