Nå kan du bestille T-We Box fra Canal Digital

Den nye HD-PVR-dekoderen til kabel-TV-kunder er endelig klar.

Slik ser den nye boksen ut. Foto: Produktbilde
Slik ser den nye boksen ut. Foto: ProduktbildeVis mer

For ganske nøyaktig ett år siden skrev vi om den nye TV-hverdagen Canal Digital skulle lansere for sine kabel-TV-kunder, i form av ny software og nye dekodere.

Get-kunde? Da er det denne du vil ha

Da ble det sagt at de nye tjenestene skulle være klare «med en gang vinteren er over», altså våren 2013, men det er dagens lansering som blir startskuddet for T-We - et halvt år etter planen.

– Det har tatt lengre tid enn vi planla opprinnelig, men vi ville være sikre på at produktet var bra nok før vi lanserte det, sier Catharina Kokkim, informasjonssjef i Canal Digital Kabel-TV til DinSide.

Samme pris

I dag ble altså Canal Digitals nye HD-PVR, døpt T-We Box, gjort tilgjengelig for bestilling. Den kommer med teknologi tilpasset den nye plattformen og vil erstatte den gamle modellen.

Faktisk er forgjengeren tatt ut av sortimentet og er derfor ikke mulig å velge lenger.

Vi har allerede testet den nye boksen: Resultatet ser du her

T-We-boksen vil også overta prisen, og koster dermed 3490 kroner. Da eier du boksen, i motsetning til Get-kunder som leier boksen mot en månedlig sum.

I disse dager har imidlertid Canal Digital et kampanjetilbud beregnet på sine eksisterende kunder. Bestiller du 50/10- eller 100/10-bredbånd får du T-We-boksen til 1490 kroner, altså to tusenlapper billigere enn ordinær pris. Dette gjelder også hvis du oppgraderer fra en tregere bredbåndsforbindelse.

Hva med de andre?

– Men hva med helt nye kunder? Må de betale fullpris?

– Veiledende pris for en ny kunde som bestiller TV og bredbånd der Canal Digital allerede er tilgjengelig får tilbud om å kjøpe den nye T-We boxen for 2990 inkludert etablering og installering, opplyser Kokkim.

Hvor mye etableringen er verdt er vanskeligere å si, da det vil være forskjellig fra kunde til kunde ettersom det kan være forskjell på hvor mye jobb det er for montøren.

Hun oppfordrer derfor nye kunder til å ta kontakt med kundesenteret for å få korrekt pris.

Her er noen bilder fra vår test:

Foto: Thomas Strzelecki
Foto: Thomas Strzelecki
Foto: Thomas Strzelecki
Foto: Thomas Strzelecki


Spar penger

Vi har funnet en måte du kan spare litt penger, men dette gjelder sannsynligvis ikke dem som er omfattet av fellesavtaler. Sjekk derfor først selv hvor billig du kan få det der du bor.

Når det er sagt har vi fått noen priser fra Canal Digital som tilsier at det bør være mulig å kunne spare noen hundrelapper for "vanlige" kunder. La oss se på tallene:

Den veiledende T-We Box-prisen for helt nye kunder er altså 2990 inkludert etablering.

Men hva om du heller blir CAM-kunde og deretter benytter deg av kundekampanjen?

Canal Digital opplyser at en CAM vil koste 1290 inkludert etablering. Hvis du etterpå blir bredbåndskunde med 50/10-hastighet (eller høyere) får du T-We Box til 1490 kroner. Til sammen blir det 2780 kroner - 210 kroner billigere enn å kjøpe boksen direkte.

I tillegg kan du kanskje få solgt CAM-en videre og dermed hente inn noen hundrelapper der. Et regnestykke som er verdt å ta med seg, men som sagt: Sjekk prisene med kundesenteret først.

Lovende løsning

Den nye fjernkontrollen. Foto: Thomas Strzelecki
Den nye fjernkontrollen. Foto: Thomas Strzelecki Vis mer


Vi har allerede fått testet den nye boksen, men uten de nye tjenestene på plass. Likevel fikk vi dannet oss et førsteinntrykk, og det vi likte best var den nye fjernkontrollen.

De nye tjenestene skal bli tilgjengelige i løpet av høsten, og ifølge Catharina Kokkim er de i rute.

– Vi tester akkurat nå på tre forskjellige steder, og testene går bra - det fungerer veldig godt, sier hun.

Muligheten til å overføre TV-signaler trådløst til andre bokser i huset ligger derimot lenger fram i tid, ifølge nettsiden vil dette bli klart "på sikt".

Kokkim kan ikke gi en spesifikk dato, men sier det er realistisk å tro at tjenesten i hvert fall vil være klar i løpet av 2014.