<strong><b>SPILLHJELP:</strong></b> Dette spillet simulerer monteringen av Ikea-møbler. Spørsmålet er om det øker sjansene for å lykkes... Foto: THESTORKBURNTDOWN
SPILLHJELP: Dette spillet simulerer monteringen av Ikea-møbler. Spørsmålet er om det øker sjansene for å lykkes... Foto: THESTORKBURNTDOWN Vis mer

Nå har Ikea-møblene blitt dataspill

- Lær deg å tenke som en skandinavisk møbeldesigner.

Publisert
Sist oppdatert

Det finnes folk som kjekt påstår at montering av Ikea-møbler er gjort på 1-2-3.

Og så er det noen av oss som sliter, både med bruksanvisningen, skruene og alle de små trepluggene som skal puttes inn i hull der de åpenbart ikke passer.

Heldigvis er vi ikke alene.

Ikea har etterhvert fått varehus mange steder i den store verden, og dermed har folk over hele kloden etterhvert fått gleden av å bruke lørdagsettermiddagen på å legge deler ut over gulvet, klø seg i hodet og i verste fall si et ord eller to som barna helst ikke burde høre.

Enkelt eller litt komikveld? Vi monterte Ikeas "skrueløse" møbelnyhet

Forstår ikke hvor enkelt det er

Mange ikke-skandinaver (ikke-svensker?) kan rett og slett ikke forstå at et skal være så enkelt å sette sammen «Hemnes», «Lugnvik» eller «Arkelstorp».

En gruppe studenter i Atlanta, USA, bestemte seg for å lage et dataspill som skal gjøre det hele enklere.

<strong><b>FAMILIEMORO:</strong></B> Inntil fire kan delta i Ikea-moroa. Foto: THESTORKBURNTDOWN
FAMILIEMORO: Inntil fire kan delta i Ikea-moroa. Foto: THESTORKBURNTDOWN Vis mer

Resultatet kan du se i videoen under.

Ikke helt fornøyd etter montering? Se lesernes beste Ikea-hacks

«Hva gjør jeg nå?»

Spillet er sendt inn til Global Game Jam-konkurransen, der spillutviklere fra hele verden skal løse en konkret oppgave.

Årets spørsmål som skulle besvares var «hva gjør jeg nå?».

- Akkurat det spørsmålet stiller jeg meg hver gang jeg prøver å sette sammen Ikea-aktige møbler, sier en av spillutviklerne, Colton Cross, til BBC.

LES OGSÅ: Mer flatpakket enn dette, blir det ikke!

<B>«BÖRK»</B> Bordet er kliss likt Ikeas «Lack». Så enkelt å sette opp at det tok lenger tid i spillet enn i virkeligheten. Foto: THESTORKBURNTDOWN
«BÖRK» Bordet er kliss likt Ikeas «Lack». Så enkelt å sette opp at det tok lenger tid i spillet enn i virkeligheten. Foto: THESTORKBURNTDOWN Vis mer

Selve spillet (både for Mac og Windows) kan du laste ned fra prosjektets nettside http://thestorkburntdown.itch.io. (Filene er pakket inn i en zip-fil. Du får mange feilmeldinger under installasjonen - svar «ja» på alt).

«Lack» gikk veldig greit, men så...

Man må jo begynne med det aller enkleste, så vi prøvde først å sette sammen et «Lack»-bord (i spillet kalt «Börk», muligens av opphavsrettsgrunner).

Det gikk jo ganske greit, men vi har mistanke om at vi hadde gjort det raskere på ordentlig. Mer komplekse møbler kan kanskje dra nytte av en omgang med simulering på skjerm før det faktiske arbeidet begynner.

Kjøkken fra Ikea? Garantien gjelder ikke alle

Spillet er nok mest av alt ment som underholdning. Opptil fire kan delta, så her er det duket for familiemoro!

Her ser du en video som viser noen av mulighetene:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer