En god madrass kan gjøre underverker for nattesøvnen. Foto: Panther Media
En god madrass kan gjøre underverker for nattesøvnen. Foto: Panther MediaVis mer

Nå gjør du kupp på madrasser

Januarsalget kan gi deg en energisk start på det nye året.

Det er lett å la seg rive med når det er braksalg på flatskjerm-tver, spisestuer og kjøkkenmaskiner nå i januar. Men det du kanskje heller bør vurdere, er å investere i en bra madrass.

God søvn er viktig, og nå i januar er også madrasser på salg. Dermed er tiden rett for å investere i en skikkelig madrass dersom du ikke er helt fornøyd med den du har, eller den er så gammel at den bør byttes ut.

Les også: Sengene som gir den beste søvnen

Søvn på salg

For eksempel har Ergohuset i Bergen 25 prosent rabatt på alle Tempurmadrasser og -puter frem til torsdag 6. februar. Tempurmadrasser lover bedre søvn for deg, og mindre problemer med rygg og nakke. Madrassene har 15 års garanti.

Hästens gir 20 prosent avslag på utstillingsmadrassene. Tilbudet er ikke tidsbegrenset, men gjelder til alle er solgt. I Hästensbutikken i Rådhusgaten i Oslo dreier det seg om 12 avslagsmadrasser som venter på nye hjem. Hästens får du også tak i i Bergen, Trondheim, Larvik og Molde.

Duxiana har lagt ut DUX Ascot Nordic dobbeltseng på salg nå i januar til 25.900 kroner. Før-prisen var 25.900 kroner.

Hvor mye er du villig til å betale for en madrass? (Avsluttet)
Mer enn 15.000 kr(26%)
Maks 3.000 kr(19%)
Rundt 10.000 kr(17%)
Maks 5.000 kr(15%)
Opptil 15.000 kr(11%)
Maks 8.000 kr(11%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Vil du ha en Jensen-madrass har Skeidar et tilbud på en Pulse Continental madrass til 5.995/7.995 kr (avhenger av størrelse). Og kjøper du en Jensen Carat-madrass til 19.990 kr, får du madrass nummer to til halve prisen (det behøver ikke være en Carat-madrass). Bohus har også salg på Jensen-madrassen Diplomat. Frem til 15. januar får du denne for 10.000 kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Merk at dette bare er noen eksempler på madrasser som er på salg nå i januar. Gjør et nettsøk eller sjekk hos de store møbelbutikkene for å se hva som er av tilbud.

Du kan nemlig spare opp til 60 prosent!

Må madrassen være dyr?

Er det verdt å bruke mye penger på en madrass? DinSide kontaktet Norsk Fysioterapiforbund for å høre om de hadde noen råd, men fikk til svar at en dårlig madrass ikke er utslagsgivende for nakke- og ryggproblemer som behandles av fysioterapeuter.


Det viktigste når du velger madrass er at du synes den er behagelig å ligge i, at ikke du synes du blir veldig klam eller svett, og at det virker som om den vil holde formen godt. I en fem år gammel test gjort av Forbrukerrapporten, rådes du som svetter mye til å ligge unna en for myk madrass. Her skrives det også at Tempur-madrasser bare er for deg med medisinsk behov, da du blir liggende veldig stille i en slik madrass. Overraskende nok gjorde ikke de dyre madrassene det spesielt godt i testen. Les hele testen her.

Derimot kan det lønne seg å gå for en dyr overmadrass, skal vi tro en fersk test fra i høst. Les mer om testen og se hvilken som ble best her.