<strong>MELDER SEG INN:</strong> Allerede i oktober vil Sonos-brukere kunne glede seg over de samme Spotify-funksjonene som de fleste andre produkter har. Og tidlige neste år kommer stemmestyring også. Den lille dingsen i forgrunnen sørger for det. (FOTO: SONOS)
MELDER SEG INN: Allerede i oktober vil Sonos-brukere kunne glede seg over de samme Spotify-funksjonene som de fleste andre produkter har. Og tidlige neste år kommer stemmestyring også. Den lille dingsen i forgrunnen sørger for det. (FOTO: SONOS) Vis mer

Endelig:

Nå får Sonos «ordentlig» Spotify-støtte

Og stemmestyring også.

Publisert
Sist oppdatert

Det amerikanske selskapet Sonos er desidert størst i verden når det gjelder trådløs musikk i flere rom.

Men det er én ting de fleste av de etterhvert mange konkurrentene har som Sonos-brukerne har savnet: Ekte støtte for Spotify.

Jovisst kan du høre Spotify via Sonos også i dag. Men da må du altså bruke Sonos egen app, som ikke har alle de smarte funksjonene (spillelister, anbefalinger, deling med andre m.m.) som Spotify-lyttere flest er vant til.

<strong>DIREKTE KONTAKT:</strong> Om litt over en måned kan du sende musikk fra mobilen din rett til Sonos-høyttalerne i huset.
DIREKTE KONTAKT: Om litt over en måned kan du sende musikk fra mobilen din rett til Sonos-høyttalerne i huset. Vis mer

Kommer i oktober

Spotify Connect setter opp en forbindelse mellom høyttaleren og internett så høyttaleren kan strømme musikk fra Spotify direkte. Telefonen blir bare en fjernkontroll. Om du skrur den av, spiller musikken fortsatt.

Sonos vil legge inn Connect i en betaversjon av programvaren deres som kommer i oktober.

Dermed vil brukerne kunne bruke Spotifys egen app for å sende musikk til Sonos-enhetene, uten å gå veien om Sonos egen app.

<strong>INTEGRERT:</strong> Spotify er i dag en del av Sonos-systemet, og du kan søke på tvers av en rekke musikk-tjenester. Fra oktober kan du også styre Spotify-musikken direkte fra en hvilken som helst mobil.
INTEGRERT: Spotify er i dag en del av Sonos-systemet, og du kan søke på tvers av en rekke musikk-tjenester. Fra oktober kan du også styre Spotify-musikken direkte fra en hvilken som helst mobil. Vis mer

Det gjelder også gjester som nå vil kunne spille musikk fra egne mobiltelefoner gjennom Sonos-systemet ditt, slik de kanskje er vant til hjemmefra

Sonos støtter en rekke andre musikkstrømmere i tillegg til Spotify. En av dem er Tidal (tidligere norske WiMP). Om man på sikt vil kunne sende musikk fra deres apper og rett inn i Sonos-systemet er foreløpig uklart.

Det er heller ikke kjent når en offisiell versjon av den nye Spotify-vennlige programvaren kommer.

Rop på musikken

Sonos hadde også en annen nyhet å komme med da de holdt pressekonferanse i New York i går kveld norsk tid.

De har inngått et samarbeid med Amazon om å bruke deres stemmestyringssystem Alexa.

<strong>«<span style="font-size:</strong> 14px; font-weight: normal;">SPILL 70-TALLSDISCO!</span>»: Sonos har inngått samarbeid med Amazon om stemmestyring av musikk.
«SPILL 70-TALLSDISCO!»: Sonos har inngått samarbeid med Amazon om stemmestyring av musikk. Vis mer

Det fungerer slik at du for eksempel kan si «Alexa - spill Billy Jean med Michael Jackson». Dermed kommer musikken ut på høyttaleren du velger.

Alexa er med andre ord et slags svar fra Amazon på Apples hjelpende «dame» Siri og Googles «OK Google». Alexia fungerer foruten til musikk også til styring av lys, gardiner og andre smart-funksjoner i huset. Du kan også bestille dagligvarer, sjekke været, finnes restauranter, sjekke når toget går og mye mer.

Amazon har allerede en lansert en egen høyttaler kalt Echo med Alexa innebygd. En mini-versjon uten høyttaler kalt Echo Dot styrer musikken i denne lanseringsvideoen fra Sonos:

Video: Sonos Vis mer

Du må ha Amazon-boks

Foreløpig selger ikke Amazon Echo Dot til Norge, men ifølge Sonos norske kontakt Trine Lindberg i PR-selskapet Buzz PR vil produktet være tilgjengelig for norske Sonos-brukere utpå nyåret.

Også Amazon Tap, Amazon Fire TV kan brukes for å «snakke» med Sonos-enhetene.

<strong>NØDVENDIG:</strong> Du trenger denne lille dingsen fra Amazon for å få Sonos-stemmestyringen til å fungere.
NØDVENDIG: Du trenger denne lille dingsen fra Amazon for å få Sonos-stemmestyringen til å fungere. Vis mer

Flere av Sonos-høyttalerne (Play:1, Play:3 og Play:5) har allerede mikrofon, og man skulle kanskje tro at disse kunne brukes til å fange opp stemme-kommandoer.

Sonos utviklingssjef Antoine Leblond sier imidlertid til amerikanske Wired at mikrofonene er optimalisert for nærfelt-lyd, og dermed ikke kan brukes til stemmestyring.

I fjor høst lanserte Sonos TruePlay, som stiller inn lyden etter rommet. Her brukes mikrofonene på høyttalerne til å tilpasse frekvensgangen til de akustiske forholdene.

Mer om Sonos:
TEST: Sonos multiroms musikksystem
TEST: Sonos Play:5 med romkorrigering
TEST: Sonos Play:3 høyttaler
Dinside-intervju med Sonos-sjefen John MacFarlane
Etterlengtet Android-oppdatering for Sonos

Mer om musikk i hele huset:
KJØPEGUIDE: Trådløs musIkk i hele huset
TEST: Denon Heos trådløst musikkanlegg
TEST: Philips Spotify Multiroom
Samsung pusser opp sine trådløse høyttalere

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer