Må se det? Nå kan også Altibox' kunder stille inn PVR-dekoderen til å ta opp hver eneste eopsode av Himmelblå. Foto: NRK
Må se det? Nå kan også Altibox' kunder stille inn PVR-dekoderen til å ta opp hver eneste eopsode av Himmelblå. Foto: NRKVis mer

Nå får du serieopptak med Altibox

Softwareoppdatering til Altibox' PVR-tjeneste.

Den digitale TV-revolusjonen er godt i gang, men som de fleste TV-seere nok har fått med seg, går utviklingen litt i rykk og napp.

Da vi prøvde Altibox-dekoderen var dommen klar: En TV-revolusjon som burde skremme vannet av RiksTV og kabel- og parabolTV-leverandørene.

Vi hadde imidlertid et par ting å utsette på dekoderen: Den støttet ikke manuelle timeropptak, altså muligheten for å stille inn opptak til samme tid hver uke, og man kunne heller ikke ta opp fra to HD-kanaler samtidig.

Flere lesere påpekte også i debatten under artikkelen at Altibox manglet mulighet for serieopptak. Men nå, tre kvart år etterpå, får Altibox også denne muligheten.

Hvilken TV-boks har du? Del erfaringer, positive og negative i debatten nederst i artikkelen.

Hvorfor serieopptak?

Poenget med en opptaker er at du skal kunne ta opp programmer når du ikke har anledning til å se på. De fleste opptakere lar deg stille inn manuelt å ta opp fra en bestemt kanal på et gitt tidspunkt hver uke, men hva om serien du vil se blir forskjøvet en halvtime på grunn av OL eller andre ulykker?

Med serieopptak kan du velge et enkelt program, og så stille inn dekoderen til å ta opp alle episodene av dette programmet ved hjelp av få trykk på fjernkontrollen.

- Serieopptak er en funksjon som har blitt etterspurt av mange av våre kunder. Vi er glade for nå å komme med en rekke oppdateringer til vår PVR-tjeneste, der serieopptak er en av de nye mulighetene, sier segmentsjef privat Torbjørn Nilsen i en pressemelding.

Virker ikke dekoderen som lovet? Krev pengene tilbake, sier Forbrukerrådet

Fleksiløsninger


En annen av oppdateringene fra Altibox er at du kan pause programmer, såkalt tidsforskjøvet visning. Så nå kan du trygt ta telefonen når den ringer, eller åpne døren. Når du er ferdig med andre gjøremål, kan du fortsette der du slapp. Tidsforskjøvet visning vil alltid ta opp på den kanalen som står på og muliggjøre tilbakespoling med inntil 1 time.

De aller mestTV-avhengige kan også glede seg over muligheten til å få med tre programmer som går samtidig. Du kan nå se ett program, og ta opp to andre samtidig. Og rakk du ikke hjem, sier du? Alle funksjonene kan styres via internett eller mobil.

De nye oppdateringene på HD PVR-dekoderen skal være tilgjengelig fra uke 15.