Vi ble med Viasat på 3D opptak i København i fjor vinter. I år kan du se OL i 3D. Foto: Øivind Idsø
Vi ble med Viasat på 3D opptak i København i fjor vinter. I år kan du se OL i 3D. Foto: Øivind IdsøVis mer

Nå får du se OL i 3D

Viasat 3D sender hundre timer direktesendinger fra OL i London 2012 i 3D.

I år kan du se OL i 3D. På TV, fra din egen sofa. Viasat har inngått et samarbeid med NRK, som betyr at Viasatkunder kan se OL direkte i 3D for første gang. Viasat vil sende rundt åtte timer daglig fra OL i London på 3D-kanalen Viasat 3D, i tillegg til NRKs egne HD-sendinger i HD på NRK1 og NRK2.

– Dette er virkelig gode nyheter for alle som har ventet på mer innhold i 3D, sier informasjonssjef i Viasat, Øystein Hygen Christensen, til DinSide. Administrerende direktør Erik Z. Børresen håper 3D-sendingene fra OL vil gjøre at flere får øynene opp for 3D-sendinger på TV.

- London 2012 er definitivt årets høydepunkt for alle sportsinteresserte. Vi er veldig glade for å kunne gi Viasats kunder muligheten til å oppleve øvelsene i 3D. Viasat tilbyr nå både filmer og direktesendt sport i 3D, og vi er overbevist om London 2012 vil være en døråpner for at enda flere får øynene opp for hvor mye større TV-opplevelsen blir i 3D, sier Børresen i en pressemelding.

Øystein Hygen Christensen ViaSat. Foto: Viasat
Øystein Hygen Christensen ViaSat. Foto: Viasat Vis mer


Det er imidlertid ikke alle som vil få inn sendingene. Ifølge Hygen Christensen er det foreløpig kun kundene til Viasat, Altibox og fiberkundene til Telenor som har tilgang til kanalen Viasat 3D.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Øvelsene som vil bli produsert og vist i 3D er blant annet herrenes finale i på 100 meter sprint, svømming, turn og basketball. I tillegg vil både åpningsseremoni og avslutningsseremoni vises i sin helhet i 3D. 3D-kanalen er produsert av Olympic Broadcasting Services og sublisensiert til Viasat av NRK. I tillegg til direktesendingene vil det også bli produsert et fire timer langt oppsummeringsprogram med høydepunkter fra dagen.

Har du lurt på hvordan de gjør det? Vi ble med Viasat på 3D-opptak

175.000 3D TV-er

3D-teknologien er i ferd med å bli standard på de aller fleste nye TV-er. Tall fra bransjeorganisasjonen Elektronikkbransjen viser at det i 2010 og 2011 tilsammen ble solgt 175 000 3D-TV i Norge. I 2012 forventer bransjen å selge omkring 250.000 nye 3D-TV-er.

- 3D er i ferd med å bli standard på alle nye store TV-er. Satsningen på OL i 3D er både viktig og ikke minst veldig kjærkomment for alle som har kjøpt en 3D-klar TV, sier informasjonssjef Erik Andersen i Elektronikkbransjen.

Det kan synes rart, men det er faktisk ikke mer enn fire år siden OL ble vist i HD-kvalitet for første gang. NRK og Viasat samarbeidet om å vise OL i HD under lekene i Beijing i 2008.
Viasat var først i Norge med TV-sendinger i 3D, i desember 2010. Og i sommer vil Viasat sine kunder kunne velge mellom å se lekene i HD på NRK1 og NRK2 eller i 3D-kvalitet på Viasat 3D. Viasat har tidligere vist golf, hockey og fotball i 3D-kvalitet.

Ny TV til OL? Her finner du alle våre TV-tester