Nå får du satt inn full pott også hos Skandiabanken og Sparebank1.  Foto: Colourbox.com
Nå får du satt inn full pott også hos Skandiabanken og Sparebank1. Foto: Colourbox.comVis mer

Nå får du full BSU-pott i Skandiabanken

Nå kan du spare full pott på BSU-konto i Skandiabanken.

DinSide har tildligere skrevet om de nye beløpsgrensene for Boligsparing for Ungdom (BSU) fra årsskiftet 08-09. Årlig maksimumsbeløp er hevet til 20.000 fra 15.000 kroner, og totalbeløpet er hevet til 150.000 fra 100.000 kroner.

En sperre i IT-systemet på de gamle grensene, førte imidlertid til at ikke alle bankers systemer tillot kunder å sette inn maksbeløpet i begynnelsen av januar, blant dem Skandiabanken, Sparebank 1-gruppen, samt flere lokale sparebanker.

Les mer: BSU-sommel fra Skandiabanken

Årvåkne bankkunder

Allerede første uken i januar fikk DinSide flere henvendelser fra lesere som ikke fikk satt inn maksbeløpet på BSU-konto.

Start BSU-sparingen nå, er oppfordringen fra Johnny Anderson i Skandiabanken. Foto: Oskar Andersen
Start BSU-sparingen nå, er oppfordringen fra Johnny Anderson i Skandiabanken. Foto: Oskar Andersen Vis mer


- Selv med bare noen ukers forsinkelse har flere BSU-kunder, som ønsket å sette inn høyere sparebeløp, tatt kontakt og purret på endring. Det er positivt at folk har et så aktivt forhold til sparepengene sine, og er bevisst hvor de får best rente, skriver Johnny Anderson, informasjonssjef i Skandiabanken i en e-post til DinSide.

Her får du billigst førstehjemslån - akkurat nå

Han forteller at endringene i bakenforliggende IT-systemer måtte gjennomføres hos deres leverandør, før kundene kunne spare etter de nye og høyere beløpsgrensene, og at dette nå er på plass. Så nå kan alle BSU-sparere fint øke det årlige sparebeløpet til sin BSU-konto opp til kr 20.000, etter gjeldende nytt regelverk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Og oppfordringen fra informasjonssjefen er klar: Start BSU-sparingen nå.

- Det kan være lurt å starte BSU-sparingen allerede nå og ikke vente til rett før jul. Månedlig sparing gjør det lettere å nå maksbeløp og du får fordel av å få bankens beste sparerente gjennom hele året.

Sjekk hvor du får best renter på din BSU-konto i vår prisliste.