Reise, sport, film eller nyheter? Nå kan du få akkurat det du vil i én kanalpakke.  Foto: Canal Digital
Reise, sport, film eller nyheter? Nå kan du få akkurat det du vil i én kanalpakke. Foto: Canal DigitalVis mer

Nå får Canal Digitals kabel-TV-kunder velge selv

Lei av å måtte velge mellom familie og sport?

Er du Canal Digitalkunde med kabel-TV, kan du nå sy sammen din egen kanalpakke. Om ikke i dag, så i løpet av den aller nærmeste fremtid.

– Vi startet denne utrullingen mandag, og har valgt å dele opp informasjonen i ulike regioner. Dette gjør vi for å sikre at kundeservice kan følge opp de spørsmålene kundene har godt nok, sier Catharina Kokkim, informasjonssjef Canal Digital Kabel til DinSide.

Visste du at ... vi bruker ti ganger så lang tid på å velge kanalpakke som å bestemme oss for å kjøpe en bolig?

Slik fungerer kanalvalget

Informasjonssjef Canal Digital Kabel, Catharina Kokkim. Foto: Canal digital
Informasjonssjef Canal Digital Kabel, Catharina Kokkim. Foto: Canal digital Vis mer


Kanalvalget virker slik: Basispakken fra Canal Digital inneholder 28 faste kanaler, samt 15 du kan velge selv. Du kan altså ikke velge fritt mellom alle kanaler, men selv i den enkleste pakken fra Canal Digital kan du velge 15 kanaler selv.

Les mer om hvilke her (ekstern lenke).

Både vi og leserne har tidligere kommentert hvordan de aller fleste nyvinningene lanseres til Canal Digitals parabolkunder lenge før kabelkundene får ta del. Her er det motsatt. Ifølge Kokkim er det kun kabel-kundene som har anledning til å velge kanaler fra det som tidligere var ulike pakker.

Har du flere TV-er i huset vil hele grunnpakken være tilgjengelig gjennom alle kortene. Har du ikke dekoder eller kortleser tilknyttet alle TV-ene vil du kun kunne se de analoge kanalene i den faste delen av grunnpakken der.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Grunnpakken koster 334 kroner i måneden, i tillegg kommer en programkortavgift på 25 kroner - altså totalt 359 kroner i måneden. Det koster ingen ting første gang du velger hvilke kanaler du vil ha, men dersom du ønsker å endre på kanalene du har valgt i etterkant, koster det 19 kroner.

TV i flere rom? Her er alternativene.

Testet ut i Tønsberg

Kanalpakkene fra de ulike innholdsleverandørene til TV er ikke nødvendigvis spesielt familievennlige. I standardpakken får en litt for alle, men hva gjør en kjernefamilie når en vil se litt mer av film, en liker sport, en vil se barnekanaler og en bare vil se dokumentarserier?

Ulike interesser er gjerne pakketert; og der husstanden har mer enn én interesse, kan det fort bli en real maktkamp, dårlig stemning, eller bare veldig, veldig dyrt.

Muligheten for kanalvalg for Canal Digitals kabelkunder ble annonsert i april, og rundt 10.000 kunder i Tønsbergområdet har testet dette siden mai. 7.600 har valgt kanaler, resten har gått for standardpakken.

– Det vi så er at vi hadde behov for enda mer informasjon, særlig ut mot kollektive lag. Det som kanskje er særlig nytt med denne valgfriheten er at også hver enkelt beboer i kollektive lag velger sine 15 kanaler individuelt, sier Kokkim. Du er altså ikke bundet av hva resten av borettslaget ønsker.