Nå faller boligprisene

Ferske tall viser at boligprisene faller.

Publisert
Sist oppdatert

De seneste månedene har pilene pekt nedover, enten i form av utflating, og aller senest et reelt boligprisfall.

Rentecocktail virker

Oktober ble ikke noe unntak. Prisene fortsetter nedover. Ifølge eiendomsmegler-bransjen virker altså sentralbanksjef Gjedrems rentecocktail.

Oslo - en boligboble?

Tallene fra Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmegler-foretakenes Forening (EFF) viser at prisene nå er 1,2 prosent lavere enn i september 2007. Korrigert for sesongvariasjoner sank prisen med 0,6 prosent.

Boligprisene har gått ned med 1,2 prosent siden september. <i>Bilde: Per Ervland.</i>
Boligprisene har gått ned med 1,2 prosent siden september. Bilde: Per Ervland. Vis mer


Det vil si at både den faktiske prisutviklingen og den underliggende pristrenden er negativ. (Differansen mellom den faktiske og den sesongkorrigerte prisnedgangen forteller at prisene i oktober normalt utvikler seg svakere enn i en snittmåned).

Din bolig krymper

Delte boliger faller mest

Ser man på de ulike boligtypene, er det også noen forskjeller. Prisene på eneboliger sank med 1,0 prosent fra september til oktober, leiligheter med 1,2 prosent og delte boliger sank med 1,6 prosent.

Store geografiske forskjeller er det imidlertid ikke. For ifølge statistikken sank prisene i alle byer og regioner med enten én eller to prosent fra september til oktober.

Videre viser tallene at boligprisene nå er 5,4 prosent høyere enn de var i oktober 2006. De senere årene har årlig vekst vanligvis ligget en del over dette. Likevel viser boligprisstatistikken at gjennomsnittlig boligpris hittil i år er 12 prosent høyere enn gjennomsnittet for i fjor.

Hva er boligen din verdt?

Kilde: Eiendomsmeglerbransjens boligprisstatistikk, Oktober 2007 (NEF, EEF, ECON og Finn.no).

Mer om boligpriser:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer