Nå faller boligprisene

Boligprisene falt med 0,5 prosent i juni. Det pleier de å gjøre.

Leiliheter falt minst i pris fra mai til juni. Foto: Per Ervland
Leiliheter falt minst i pris fra mai til juni. Foto: Per Ervland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Boligprisene falt med 0,5 prosent i juni, viser meglerbransjens ferske boligprisstatistikk. Men det er ingen grunn til panikk dersom du planlegger å selge - eller vill jubel om du skal kjøpe. Dette er helt normalt.

Det er faktisk hakket bedre enn normalt: Justert for sesongvariasjoner steg boligprisene med 0,1 prosent, melder Dn.no. Juni i 2010 var imidlertid en enda bedre måned: Da falt prisene med 0,1 prosent, men steg 0,4 prosent justert for sesongvariasjoner.

Meglerbransjens månedlige boligprisstatistikk er utviklet av Econ Pöyry med grunnlag i data fra Finn.no på vegne av Eiendomsforetakenes Forening (Eff) og Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF).

Hvor mye er boligen din verdt?
Finn ut med vår boligpriskalkulator

Eneboliger trekker ned

I motsetning til mai måned, da eneboligene hadde den sterkeste prisutviklingen, var det eneboligene som trakk snittet ned: De falt med 1,3 prosent i pris fra mai til juni, ifølge E24.no. Delte boliger falt med 0,7 prosent mens leiligheter falt med 0,3 prosent.

Boligprisene er nå 9,1 prosent høyere enn i juni i fjor, og har steget med 8,8 prosent siden årsskiftet.

Obos-boliger flater ut

Prisene på leiligheter tilknyttet Obos-borettslag steg med 0,2 prosent i juni. Hittil i år har prisene steget med 9,7 prosent.

– Prisnivået er fortsatt høyt, men ser nå ut til flate noe ut. En slik utflating mener vi er en riktig og fornuftig utvikling, sier konsernsjef Martin Mæland i Obos i en pressemelding.

I juni 2011 var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for alle brukte Obos-tilknyttede boliger 36.272 kroner. Dette er 0,2 prosent høyere enn i mai og 11,6 prosent høyere enn i juni 2010.

Noterer prisfall

Borettslagsboliger omsatt av Garanti Eiendomsmegling falt imidlertid med 0,3 prosent i juni. I løpet av det siste året har prisene steget med 12,3 prosent. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris er nå 24.391 kroner, mot 21.720 kroner i juni 2010.

- Siden februar har prisene på borettslagsleiligheter steget hver måned, og en korreksjon av prisnivået i juni var dermed ikke helt uventet, sier administrerende direktør Stein Drogseth i Garanti Eiendomsmegling i en pressemdling.

Ikke alle piler peker ned. Antall budgivere steg marginalt i juni, opp 0,1 prosent fra mai - men antall bud per bolig falt med 0,1 prosent.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!