Leiliheter falt minst i pris fra mai til juni. Foto: Per Ervland
Leiliheter falt minst i pris fra mai til juni. Foto: Per Ervland Vis mer

Nå faller boligprisene

Boligprisene falt med 0,5 prosent i juni. Det pleier de å gjøre.

Publisert
Sist oppdatert

Boligprisene falt med 0,5 prosent i juni, viser meglerbransjens ferske boligprisstatistikk. Men det er ingen grunn til panikk dersom du planlegger å selge - eller vill jubel om du skal kjøpe. Dette er helt normalt.

Det er faktisk hakket bedre enn normalt: Justert for sesongvariasjoner steg boligprisene med 0,1 prosent, melder Dn.no. Juni i 2010 var imidlertid en enda bedre måned: Da falt prisene med 0,1 prosent, men steg 0,4 prosent justert for sesongvariasjoner.

Meglerbransjens månedlige boligprisstatistikk er utviklet av Econ Pöyry med grunnlag i data fra Finn.no på vegne av Eiendomsforetakenes Forening (Eff) og Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF).

Hvor mye er boligen din verdt?
Finn ut med vår boligpriskalkulator

Eneboliger trekker ned

I motsetning til mai måned, da eneboligene hadde den sterkeste prisutviklingen, var det eneboligene som trakk snittet ned: De falt med 1,3 prosent i pris fra mai til juni, ifølge E24.no. Delte boliger falt med 0,7 prosent mens leiligheter falt med 0,3 prosent.

Boligprisene er nå 9,1 prosent høyere enn i juni i fjor, og har steget med 8,8 prosent siden årsskiftet.

Obos-boliger flater ut

Prisene på leiligheter tilknyttet Obos-borettslag steg med 0,2 prosent i juni. Hittil i år har prisene steget med 9,7 prosent.

– Prisnivået er fortsatt høyt, men ser nå ut til flate noe ut. En slik utflating mener vi er en riktig og fornuftig utvikling, sier konsernsjef Martin Mæland i Obos i en pressemelding.

I juni 2011 var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for alle brukte Obos-tilknyttede boliger 36.272 kroner. Dette er 0,2 prosent høyere enn i mai og 11,6 prosent høyere enn i juni 2010.

Noterer prisfall

Borettslagsboliger omsatt av Garanti Eiendomsmegling falt imidlertid med 0,3 prosent i juni. I løpet av det siste året har prisene steget med 12,3 prosent. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris er nå 24.391 kroner, mot 21.720 kroner i juni 2010.

- Siden februar har prisene på borettslagsleiligheter steget hver måned, og en korreksjon av prisnivået i juni var dermed ikke helt uventet, sier administrerende direktør Stein Drogseth i Garanti Eiendomsmegling i en pressemdling.

Ikke alle piler peker ned. Antall budgivere steg marginalt i juni, opp 0,1 prosent fra mai - men antall bud per bolig falt med 0,1 prosent.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer