Bankene følger etter Norges Bank og kutter renten.  Foto: COLOURBOX
Bankene følger etter Norges Bank og kutter renten. Foto: COLOURBOX Vis mer

Nå blir boliglånet billigere

Bankene følger etter Norges Bank og gir lånekunder lavere renter i vår.

Publisert
Sist oppdatert

Sist ute med rentekutt er den skandinaviske banken Nordea, som setter ned boliglånsrentene med inntil 0,20 prosentpoeng.

– Bakgrunnen for renteendringen er konkurransesituasjonen i det norske markedet, skriver banken i en pressemelding.

Etter endringen er nominell rente 3,40 prosent for Boliglån Ung og 3,50 prosent på et boliglån på to millioner kroner til Fordel Pluss-kunder innenfor 75 prosent av verdigrunnlaget.

Bakgrunn: Norges Bank kutter styringsrenten

DNB først ute

Det var likevel storbanken DNB som først kuttet renten på boliglån, med inntil 0,25 prosentpoeng. De nominelle lånerentene her ligger på det samme som Nordea; 3,40 prosent for Boliglån Ung (3,50 effektiv rente) og 3,50 (3,60 effektiv) på ordinære boliglån. Rammelån fra 3,60 prosent (3,73 effektiv) rente.

Tips: Søker du om lån fra DNB på nett, slipper du å betale 750 kroner i etableringsgebyr.

Fokus Bank varslet derimot varslet renteøkning i forkant av rentemøtet. Nå gjør også de helomvending.

- Nå når pengemarkedsrenta har stabilisert seg på et lavere nivå som følge av kuttet i styringsrenta og konkurransebildet i markedet har blitt endret, trekker Fokus Bank tilbake den varslede rentehevingen, meldte banken fredag.

Ifølge en ringerunde TDN Finans gjennomførte mandag, vurderer flere banker å følge etter, blant annet Storebrand og SpareBank1, melder Dn.no.

Fastrenten er historisk lav: Burde du binde?

Hvor kan du spare?

<strong>Våre prislister, som du finner om du skroller litt ned på <a target="_blank" href="http:</strong>//www.dinside.no/bolig/">DinSide Bolig</a> eller DinSide Økonomi, gir deg oversikten over hva som er billigst - akkurat nå. Foto: DinSide
Våre prislister, som du finner om du skroller litt ned på DinSide Bolig eller DinSide Økonomi, gir deg oversikten over hva som er billigst - akkurat nå. Foto: DinSide Vis mer

Uansett om du er kunde i en av bankene som kutter eller ikke, bør du ta en titt på rentene. For selv om noen tidelers prosentpoeng ikke virker så mye i dag, kan det utgjøre store summer på sikt.

For eksempel: Har du to millioner i lån, 17 års gjenværende løpetid på lånet, og renten kuttes fra 3,80 til 3,60 vil utgiftene dine falle til 159.338 kroner i året fra 161.857 kroner, altså 2.519 kroner. Du får imidlertid noe lavere rentefradrag, så etter skatt vil årlig besparelse være 1.399 kroner.

Hvor mye sparer du?
Finn ut med vår renteendringskalkulator

Selv om disse banker kutter renten, er det imidlertid ikke sikkert det er de lånene som er billigst for deg akkurat nå.

Våre prislister gir deg oversikt over hvilke banker som har best renter for lån på 1 million og 2 millioner. Du kan også finne ut hva som lønner seg for ulike beløp med vår Boliglånskalkulator. Alle disse verktøyene henter data fra Finansportalen, og ønsker du enda mer detaljert oversikt finner du det der.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer