Det var lett å bytte til Vitel - men å få pengene tilbake har vist seg et sant mareritt for flere av våre lesere.  Foto: Vitel.no
Det var lett å bytte til Vitel - men å få pengene tilbake har vist seg et sant mareritt for flere av våre lesere. Foto: Vitel.noVis mer

Nå betaler Vitel tilbake

Vår leser fikk tilbakebetalt utestående beløp. Se hvordan.

I februar i år avviklet Vitel strømdelen av virksomheten etter at de ble utestengt fra strømmarkedet. I etterkant av dette har det vært mye bråk rundt strømleverandøren, som fortsatte å sende ut regninger for forskuddsbetaling av strøm de ikke ville kunne levere, skyhøye sluttfakturaer - og ikke minst truet med inkasso om kundene ikke betalte.

Det gjorde heller ikke saken lettere at selskapet sluttet å svare på telefoner. All kommunikasjon med tidligere kunder foregår nå skriftlig.

Betaler du for mye for strømmen? Finn ut med vår strømkalkulator

I september kunne Forbrukerrådet melde at Vitel hadde kommet med et tilbud til sine bedriftskunder: De kunne få 35 prosent av utestående beløp tilbake med en gang som en endelig løsning.

Nå ser det ut til at Vitel har begynt tilbakebetalingen.

    Her ser dere de siste mailene etter direkte kontakt og (klage) på telefon til [adm dir] i Vitel, kan jeg bekrefte at pengene er nå på min konto ...

    Jippi! Håper dette kan hjelpe andre også, skriver en av våre lesere på e-post.

Hun ønsket ikke å stå frem med navn, men ønsker likevel å dele historien og fremgangsmåten - som kanskje kan hjelpe flere av våre lesere?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ga ikke opp

Det lønner seg å mase. Etter å ha sendt ikke alltid like hyggelige e-poster med purring ved et par anledninger, og måttet vente på svar i flere uker hver gang, tok vår leser direkte kontakt med Vitels administrerende direktør i begynnelsen av oktober. Da endelig, begynte snøballen å rulle, og en uke senere var pengene på konto.

I etterkant har vår leser angret ørlite på fremgangsmåten. Selv om mailer ble avsluttet med "med vennlig hilsen" var tonen relativt krass.

Her kan du se en oppsummering av korrespondansen vår leser hadde med Vitel

- Fikk litt dårlig samvittighet etterpå, da han stakkars kanskje var kun litt lei. Han har jo familie han også, så jeg har jo forståelse for at han ikke orker mye av den slags press, og kanskje bare ville bli kvitt en masete kjerring.

Mas eller ikke, det virket.

Det har ikke lykkes DinSide å få noen kommentar fra Vitel.

Skylder Vitel deg penger? Har du fått dem tilbake? Hvordan gikk du frem? Diskuter i debatten under eller send en mail til tips@dinside.no