<B>MINDRE STØY:</B> Philips Go Gear Muse har både støyreduserende øretelefoner, touch-skjerm, og HDMI-utgang.
MINDRE STØY: Philips Go Gear Muse har både støyreduserende øretelefoner, touch-skjerm, og HDMI-utgang.Vis mer

Mye ny godlyd fra Philips

Mp4-spilleren skal konkurrere med Apple. Dockinghøyttalerne går derimot til sengs med Apple.

Forrige uke skrev vi om Philips 360Sound. I tillegg til denne surroundrevolusjonen, presenterte Philips presenterte en rekke ulike lydnyheter i Barcelona, hvor mp3-spilleren GoGear Muse var en av de mer interessante tingene som ble vist fram.

Det vil si, Philips insisterer på å kalle den mp4-spiller, og viser med det at de like gjerne ser på Muse som en videospiller som en musikkspiller. Det skyldes først og fremst at den har mini-HDMI-utgang som gjør at du kan koble spilleren rett i TVen, og at den støtter avspilling av HD-materiale på opp til 720p.

Se også:
Her er vårens TV-nyheter fra Philips

HD UT: Philips nye mp4-spiller har både mini-HDMI-utgang og muligheten for avspilling av HD-video i 720p-oppløsning.
HD UT: Philips nye mp4-spiller har både mini-HDMI-utgang og muligheten for avspilling av HD-video i 720p-oppløsning. Vis mer

Spilleren har dessuten en trykkfølsom skjerm på 3.2 tommer, og kommer med Philips' patenterte FullSound-teknologi. Det er en prosess som på papiret nesten grenser til magi,
ettersom den blant annet lover å friske opp komprimert lydmateriale (som for eksempel mp3) slik at det får både "større detaljrikdom", mer bass og enda bedre diskantgjengivelse. Det gjøres blant annet ved å reprosessere lydsignalet over ti millioner ganger per sekund. Blir det i så fall en batteridreper?

GoGear Muse har dessuten øretelefoner med aktiv støyreduksjon, surroundlyd-simulering tilpasset video (som Philips også har søkt patent på), microSD-kortplass, FM-radio, og støtte for lossless-formatene FLAC og APE.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Pris og tilgjengelighet er foreløpig ukjent.

Stue- og kjøkkenmusikk

En annen kjekk sak som debuterte i Barcelona var Fidelio-serien, som består av iPod-docker med høyttalere i mindre og større drakt. Den største av disse, DS9000, befinner seg i samme gate som B&W Zeppelin, én av de beste iPod-høyttalerdockene vi har hørt, og har i tillegg til selve docken et design som vekker oppsikt.

MINDRE STØY: Philips Go Gear Muse har både støyreduserende øretelefoner, touch-skjerm, og HDMI-utgang.
PENE LINJER: Børsta stål er fortsatt ikke ut, og vi synes akkurat den finishen kler Philips' nye mp4-spiller svært godt.

(Artikkelen fortsetter under bildespesialen!)

Ikke så mye oppsikt som Zeppelin, vel å merke, men nok til at den ikke vil se fremmed ut i en stue eller på et kjøkken.

Med rundt tre liter luftvolum per mellomtoneelement og isolerte, 12 millimeter tykke lydkammer for hvert element, bør bassen ha ganske gode arbeidsvilkår, til tross for den beskjedne størrelsen.

Stor lyd - stor pris?

DESIGNVINNER?: Philips Fidelio DS9000 er et pent stykke arbeid. iPod-høyttalerdocken kommer sannsynligvis i salg i Norge i løpet av våren.
DESIGNVINNER?: Philips Fidelio DS9000 er et pent stykke arbeid. iPod-høyttalerdocken kommer sannsynligvis i salg i Norge i løpet av våren. Vis mer

DS9000 leveres blant annet i med kledning i tre, men vil også bli produsert i andre finisher. En
kort demonstrasjon bestående av luftig og ganske enkel hotellresepsjon-jazz viste at anlegget absolutt har potensiale til å fylle både et kjøkken og en liten stue, men hvor bra boksen faktisk er får vi ikke vite før vi utfordrer den med litt mer komplisert - og tung - musikk.

Norsk pris og tilgjengelighet er foreløpig ikke kjent, men vi forventer at den havner på omtrent samme prisnivå som B&W Zeppelin, det vil si rundt 4-5.000 kroner.