Mote på menyen

Hva har Per Spook, Johan Verde og Ari Behn til felles med Marc Jacobs?

Per Spooks nye serie for Magnor består av enkle tallerkner og robuste glass. Foto: Per Ervland
Per Spooks nye serie for Magnor består av enkle tallerkner og robuste glass. Foto: Per Ervland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå kan du ha dem til middag. Eller rettere sagt, spise middag fra servisene deres.

Det er ikke lenger nok å bare være forfatter til terningkast 6. Det er klart man går lei av å lage klærene alle vil iføre seg, med tilhørende sko-, brille- og veskekolleksjon, parfyme og duftlys. Eller å være hele Norges blomsterhandler.

Kjendisene vil mer. Så nå lager de også vin, solbriller, sengetøy - og ikke minst: Serviser. Ari Behns påfuglservise fra Magnor har vært en av produsentens aller største salgsuksesser. Påfuglserviset hans solgte for hele 15 millioner kroner i løpet av de første månedene det var på markedet.

Bli en karrieresjonglør

Vi har tatt en titt på noen av årets designgodbiter - for spisebordet.

Ny serie fra Spook

Magnor har også samarbeidet med Per Spook i flere år, og hans Kongleserie finnes i en rekke norske hjem. I år er han aktuell med et mer robust og røft servise vi tror skal hete Catwalk.

- Hva heter det nye serviset, spør vi.

- Catwalk, svarer Magnors representant, men Per Spook griper konktant inn: Det heter Bistro. - Vi kaller det Catwalk, fortsetter Magnor, men Spook lar seg ikke overstyre: Det er bare å endre på med en gang: Serien heter Bistro. Han forklarer at tanken bak er at det skal være enkelt og robust, lett å sette frem og at det ikke skal være noe jåleri. Dette kommer tydelig frem i den robuste formen: Glassene har tykk stett, er stødige og gode å holde i, og tallerknene er også tykke og ser ut som om de kan tåle røff behandling.

Se video lenger ned i saken

Etterlengtet Norgesdebut

Klesdesigner Marc Jacobs' servicer og glasserier for henholdsvis Wedgewood og Waterford ble lansert for over et år siden i Storbritannia,

Glasserien Elizabeth blander flere teknikker, det er både inngraverte og indenterte småblomster, og var denne journalistens soleklare favoritt. Men nå skal det vel sies at det ikke er så rart, siden det bokstavelig talt sto navnet på dem.

Se alle høstnyhetene i videoen:Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!