Møt veggen!

Trykk her for å komme tilbake til hovedartikkelen. Til inspirasjon: Fantastisk flotte vegger. Vekk med de hvite, uniforme bakgrunnene! Løp og kjøp, eller kopier etter beste maner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Dette tapetet heter Flow, og er et av de mange kule designene fra Maxalot. Faksimile: Maxalot.
Dette tapetet heter Flow, og er et av de mange kule designene fra Maxalot. Faksimile: Maxalot. Vis mer


>> Klikk deg videre til neste: Alger på veggenTapetet som blikkfang

Grafiske mønstre er definitivt in. Maxalot Explosif heter denne tapet-serien, som er utviklet i samarbeid med ledende navn innen grafisk design, foto og illustrasjon.

På bildet under ser du at dette ikke er tapet for pyser: MXL_Inka av eBoy er en tapet hvor populærkultur og kommersiell ikoner blandes i en lett og ledig røre.

Kolleksjonen viser en ny retning innen interiørdesign, hvor tapet blir brukt som et blikkfang, en veggpryd i seg selv, og ikke lenger bare som bakgrunn. Kul og moderne design kombinert med ny utvikling innen utskriftsteknologi gjør dette mulig.

Denne tapeten får du skreddersydd til størrelsen på rommet ditt, og totalprisen avhenger av størrelsen. Prisen per kvadratmeter er 325 euro + 29 euro per m2 - omregnet til norske priser: 2.557 kroner + 228 kroner per kvadratmeter (omregnet 28. juli).

Ønsker du deg denne tapeten kan du kontakte Maxalot for prisoversikt.

Maxalot har mange andre sprø og supre tapeter - her er det masse inspirasjon å hente!

MXL_Inka tapet av eBoy. Faksimile: Maxalot.
MXL_Inka tapet av eBoy. Faksimile: Maxalot. Vis mer


Alger på veggen. Foto: Vitra.
Alger på veggen. Foto: Vitra. Vis mer

>> Klikk deg videre til neste: Alger på veggen


Tilbake til hovedartikkelen: Kule vegger på en helg.


>> Klikk deg videre til neste: Lysende veggerKlik sammen noen alger

Denne veggpryden er som et smykke, og fungerer på den måten at du "klikker" sammen flere biter av algene. Du bestemmer selv hvor stort område av veggen du vil dekke, i en pakke får du 50 alger, som dekker 2 kvadratmeter.

Du trenger forøvrig ikke bruke dem bare på vegger - de gjør seg like fint foran et vindu, midt i rommet som veggskiller, på verandaen... bare fantasien setter grenser.

Algene (eller Algues som de egentlig heter) er tegnet av de franske designkometene Ronan & Erwan Bouroullec, for Vitra. De er laget av plastikk.

I Norge er de å få kjøpt hos Norway Says Shop i Oslo, hos Marnburg Prosjekt i Stavanger, og hos Interiør-butikken i Tønsberg.

Alger fra Bouroullec brødrene. Foto: Vitra.
Alger fra Bouroullec brødrene. Foto: Vitra. Vis mer

Og prisen? Hos Marnburg Prosjekt får du 6 alger for 180 kroner, og en pakke med 50 alger for 924 kroner.>> Klikk deg videre til neste: Lysende vegger


Tilbake til hovedartikkelen: Kule vegger på en helg.

>> Klikk deg videre til neste: Skriften på veggen


LED-tapet

I Milano i april viste Ingo Maurer frem en selvlysende tapet og et magisk teppe med grønne lys som hang fra taket!

- Ny teknologi og nye materialer inspirerer meg og setter i gang fantasien min, sier Maurer til Mocoloco. - Vi jobber med høyteknologisk innovasjon, og enkle materialer, for å gi form til mine estetiske ideer. Noen vil kalle dem poetiske.

Tapet med LED-lamper, fra Ingo Maurer. Vist her på Spazio Krizia 2006 i Milano. Foto: Mocoloco.
Tapet med LED-lamper, fra Ingo Maurer. Vist her på Spazio Krizia 2006 i Milano. Foto: Mocoloco. Vis mer


>> Klikk deg videre til neste: Skriften på veggen


Se skriften på veggen. Foto: Random International.
Se skriften på veggen. Foto: Random International. Vis mer

>> Klikk deg videre til neste: Lag din egen tapetTegn på veggen

Instant Labeling Tape heter denne genialt enkle tingen fra Random International.

Du limer tapen på veggen, og så bruker du en sort tusj til å tegne over de hvite strekene du ikke trenger. Hvert tegn har 14 streker, som du kan "stryke ut" for å lage bokstaver, tall, figurer osv.

Med denne kan du enten lage lange border rundt et rom, eller bare skrive tilfeldige ting på veggen.

Designeren Hannes Koch fikk inspirasjonen til denne tapen fra flyttebyrå-esker som man skriver på, skilt på offentlige bygninger... og barn som lærer å skrive bokstaver.

Tapen selges i nettbutikken Magma for 8.99 pund - det vil si litt over 10 kroner. I tillegg kommer frakt på omtrent 60 kroner. Dessverre er den utsolgt akkurat nå, så det er bare å krysse fingrene for at den kommer til salgs igjen.

Sjekk også ut video av den kule søster-tapen PixelTape!

Se skriften på veggen. Foto: Random International.
Se skriften på veggen. Foto: Random International. Vis mer


>> Klikk deg videre til neste: Lag din egen tapet


Lag din egen tapet online: Her kan du selv bestemme alt fra mønster til farger. Faksimile: Varistyle.
Lag din egen tapet online: Her kan du selv bestemme alt fra mønster til farger. Faksimile: Varistyle. Vis mer

>> Klikk deg videre til neste: Lag fototapet med ditt eget bildeLag din egen tapet

Det er gammelt nytt at du kan få laget din egen malingfarge, som matcher for eksempel gulv eller noe annet du har i rommet.

Nå kan du også skreddersy din egen tapet - og bestemme motiv, mønster og farger helt selv. Vi innrømmer at vi ble ikke så rent lite begeistret for denne tapeten. Kul design kombinert med nerding - kan det bli bedre?

Variwall heter denne tyske tapeten fra Varistyle, som har deg som hoveddesigner. Du kan enten lage dine egne moduler eller din helt egen tapet.

Variwall rapport module koster fra 9,50 euro pluss skatt, frakt og levering, per kvadratmeter - fra 75 norske kroner med andre ord.
Variwall wall module koster fra 28 euro og oppover, per kvadratmeter - med andre ord fra 220 kroner.
Prisen er synlig i samme vindu som du lager tapeten, se bildet under.

Faksimile: Varistyle.
Faksimile: Varistyle. Vis mer


>> Klikk deg videre til neste: Lag fototapet med ditt eget bilde


Foto: ifi.no.
Foto: ifi.no. Vis mer

>> Klikk deg videre til neste: Nesten som lydisoleringDitt eget bilde på tapeten

Vi holder oss til tyske Varistyle en stund til - for disse kreative sjelene (jada, de er faktisk tyske) lar deg nemlig lage ditt eget fototapet.

Du sender dem enkelt og greit et bilde du vil ha på veggen, sammen med målene på den aktuelle veggen, og de trykker opp tapet til deg.

Det er kanskje smart å tenke på at bildet ditt blir blåst opp stoooort - så pass på at det er tatt med høy nok oppløsning på digitalkameraet. Det er kanskje en idé å droppe å ha et bilde av junior på en hel, stor vegg, det kan fort bli litt voldsomt.

Et naturbilde du har tatt selv, fra hytta for eksempel, eller fra båten i sommer, kan være et fint og dekorativt element som du kanskje ikke blir like fort lei av.

Fototapetet var stort på 70-tallet, og det er virkelig på vei inn igjen. Vi så det brukt mye på møbelmessen i Stockholm i februar blant annet.

Varistyles Photowall koster 16,50 euro (130 norske kroner) per kvadratmeter pluss 60 euro (470 norske kroner) for trykke-jobben, pluss skatt og frakt.

Standard fototapet kan du få kjøpt på Maxbo, og på Storeys - men det er mye kulere å få laget sitt eget synes nå vi.

La ferien i tropiske strøk bli et minne for livet - få ditt eget bilde opp på tapeten. Foto: ifi.no.
La ferien i tropiske strøk bli et minne for livet - få ditt eget bilde opp på tapeten. Foto: ifi.no. Vis mer


>> Klikk deg videre til neste: Nesten som lydisolering


Tulip heter denne. Faksimile: Anne Kyyrö Quinn.
Tulip heter denne. Faksimile: Anne Kyyrö Quinn. Vis mer

>> Klikk deg videre til neste: Veggen som matcher t-skjortaPledd møter vegg

Anne Kyyrö Quinn er en finsk dame som bor i London. Hun er kjent for sine skarpe linjer og tredimensjonelle effekter på alt fra puter til veggdekorasjon. Hun bruker utradisjonelle materialer, og blander gjerne industrielt stoff med luksuriøst lin for eksempel.

På møbelmessen i Stockholm i år, hadde hun blant annet med seg noen originale puter, som du kan se her: Hardt liv, myk pute (klikk deg frem til bilde nummer tre).

Ønsker du deg noe originalt på veggen, kanskje noe litt lydisolerende også (så du slipper å få med deg absolutt alt naboen sier hver gang han har nachspiel), da kan disse veggdekorasjonene i ull være noe for deg.

Kyyrö Quinns puter fås på Tannum i Oslo. Ta kontakt med designeren direkte for veggdekorasjonene.

To forskjellige veggpryd: Hopp (venstre) og Leaf (høyre). Faksimile: Anne Kyyrö Quinn.
To forskjellige veggpryd: Hopp (venstre) og Leaf (høyre). Faksimile: Anne Kyyrö Quinn. Vis mer


>> Klikk deg videre til neste: Veggen som matcher t-skjorta


Threadless design hos Blik. Faksimile: Design Sponge.
Threadless design hos Blik. Faksimile: Design Sponge. Vis mer

>> Klikk deg videre til neste: For Beatles-fansT-skjorte møter vegg...

...eller omvendt. Blik loves Threadless er nemlig veggpryd basert på, ja akkurat: T-skjorter.

Det amerikanske designfirmaet Blik lager klistremerker du kan klistre opp på veggen. Siden møbelmessen i Stockholm i februar har vi hatt barnslig dilla på kule klistremerker til veggen.

Blik har et utall motiver, til både voksne og barn, samt bokstaver og ferdig-lagde dikt du kan smekke opp - og rive ned - på et blunk.

Et alternativ til Blik er franske Vynil som du kan lese om her: Med klistremerker på veggen (og kjøpe på nett eller på Room i Oslo).

Med Blik loves Threadless har Blik teamet opp med den permanente t-skjorte-design-konkurransen til Threadless (sømløs på godt norsk), som hvem som helst kan delta i. Hver uke får Threadless inn sånn cirka 600 bidrag (ja, hver uke - men så er det jo en del amerikanere å ta av, og dessuten får vinneren 2.000 dollar). Blik velger ut fire til seks motiver som blir printet på t-skjorter og solgt fra websiden deres.

Denne gangen har altså Blik og Threadless slått seg sammen og smelt til med en konkurranse i litt større skala: Nemlig en vegg-design-konkurranse. "Off the wall" (ut av veggen) het konkurransen hvor man skulle sende inn et design som funket både på en t-skjorte og på veggen. De to vinnerne (ut av 340 bidrag) kan du se under: "Happy when it rains" og "7.00".

Ifølge Design Sponge selges de to vinnermotivene for 55 dollar hver (ca. 340 kroner). På Bliks webside fant vi andre kule klistremerker helt ned i 18 dollar (111 kroner). Klistremerkene kan kjøpes online, og Blik sender til hele verden.

T-skjorte design på veggen. Faksimile: Design Sponge.
T-skjorte design på veggen. Faksimile: Design Sponge. Vis mer


>> Klikk deg videre til neste: For Beatles-fans


Faksimile: Art Meets Matter.
Faksimile: Art Meets Matter. Vis mer

>> Klikk deg videre til neste: Ren og skjør luksusAbbey Road graffiti

Det er visst ikke bare taggerne som synes graffiti er kunst. Det synes også britiske Art Meets Matter.

De har laget en tapet med graffititen utenfor Beatles platestudio Abbey Road i London, som motiv. Hit kommer nemlig fans fra hele verden for å skrive sin egen personlige melding på veggen.

Innimellom blir veggen malt hvit igjen - og da begynner hele prosessen på nytt igjen. Men nå kan du altså udødeliggjøre graffitien i din egen stue.

Velg mellom tre farger. Tapeten koster 29,99 pund - omtrent 350 kroner - per rull, og kan bestilles online.

Er du generelt London-fan kan du også skaffe deg fliser med London Underground motiv. Du blir i hvert fall en kløpper til å navigere tube'n etter det!

Ta med Abbey Road til Rabbeveien. Faksimile: Art Meets Matter.
Ta med Abbey Road til Rabbeveien. Faksimile: Art Meets Matter. Vis mer


Slik kan det gjøres: Porselensbiter som et kunstverk over peisen. Faksimile: Mocoloco.
Slik kan det gjøres: Porselensbiter som et kunstverk over peisen. Faksimile: Mocoloco. Vis mer

>> Klikk deg videre til neste: Ren og skjør luksus>> Klikk deg videre til siste: Sexy tapetPent med porselen

Skal du først splæsje ut med skikkelig luksus, er det ingenting som slår dette: Porselen som dekorasjon på veggen din.

J Pritchard Design lager skreddersydde løsninger med små porselensbiter til veggene. Vi vet ikke noe om pris, men dette koster nok skjorta (og kanskje en arm og et ben eller i hvert fall det hvite ut av øya på deg). Dessuten må artisten, Jennifer Pritchard, selv komme og installere det for deg. Det er litt langt fra Texas til Norge...

Men - la deg inspirere... Og kanskje du kan lage noe slikt selv? Bare å bytte porselen med perlemoren i blåskjell, eller småsteiner fra stranden. Kult er det i hvert fall!

Finn dine egne skjell og sett i gang med å dekorere badet. Faksimile: J Pritchard Design.
Finn dine egne skjell og sett i gang med å dekorere badet. Faksimile: J Pritchard Design. Vis mer


>> Klikk deg videre til siste: Sexy tapetTrykk her for å komme tilbake til hovedartikkelen

Paper Voyeur i perleskimrende sølv/blå og matt kakao (Pearlescent Silver/Blue and Matt Cocoa). Faksimile: Paper Voyeur.
Paper Voyeur i perleskimrende sølv/blå og matt kakao (Pearlescent Silver/Blue and Matt Cocoa). Faksimile: Paper Voyeur. Vis merSexy tapet

Helt til slutt har vi en skikkelig uskikkelig godbit til dere: Det mest sexy tapetet vi har sett på lenge.

Tapetet, som heter Paper Voyeur, er et tapet med ordentlig dobbeltmoral. Ved første øyekast uskyldig og pent med vakre blomster.

Etter noen flere øyekast (eller litt nistirring om du er av typen som ikke er så god på å se den skjulte unge damen i bildet av den eldgamle damen og så videre), ser du noe helt annet.

Ta en titt på det store bildet under... Ser du det? Blomstene er egentlig illustrasjoner av, eh, blomsten og bien for å si det pent. Dette er et tapet som passer på et ordentlig boudoir.

Tapetet er designet av DED ASS, ta kontakt med dem på Paper Voyeurs nettside for prisoverslag.

Paper Voyeur i matt sort og metallisk rød (Matt Black and Metallic Red). Faksimile: Paper Voyeur.
Paper Voyeur i matt sort og metallisk rød (Matt Black and Metallic Red). Faksimile: Paper Voyeur. Vis mer


Trykk her for å komme tilbake til hovedartikkelen