Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane, Hordaland og Rogaland

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Også på Vestlandet er det sjøeiendommer som sannsynligvis vil bli de mest lønnsomme investeringene.

- Det har etter hvert kommet veldig strenge regler for bygging i strandsonen. Derfor vil allerede eksisterende boliger der bli enda mer ettertraktede fremover, tror leder for Eiendomsmegler 1 Bergen, Kurt Fridtjof Buck.

Han mener det viktigste ved boligkjøp, er å velge et sted hvor man virkelig har lyst til å bo. Men vil man gjøre en ren investering, er det de store byene eller områdene rundt, man bør satse på.

- Det er mulig at boliger som ligger like utenfor byene har størst potensiale for prisvekst fremover. I sentrumsnære områder er ofte mye av prisveksten allerede tatt ut, sier han.

Av aktuelle områder utenfor Bergen nevner han Askøy, Sotra og Os.

Buck minner om at det å kjøpe bolig på små steder med hjørnesteinsbedrifter er forbundet med risiko.

Ellers tror han det vil lønne seg å investere i alle typer fritidsboliger med nær beliggenhet både til by og strandsone. Å kjøpe fritidsbolig i store hyttelandsbyer på fjellet beskriver han som mye mer risikofylt nå.

- Mye tyder på at fritidsboligmarkedet nærmer seg en topp i fjellet.

Daglig leder i Eiendomsmeger1 Ålesund, Kristina Giske, mener hele Ålesund kommune er et bra område å investere i.

- Ålesund ligger fremdeles langt etter andre byer når det gjelder boligprisutvikling. Her har vi ennå ikke nådd noen boligpris-topp. I tillegg er det slik at den gjennomsnittlige inntekten i området er høy, så jeg tror på en jevn økning i boligprisene her.

Tilbake til artikkelen