Mønsterdronningens innredningstips

Fargeredd? Stripeangst? Her er mønsterdronningens beste tips til hvordan du kan introdusere mer mønster og farge i boligen din uten å overdose på medaljonger eller toile de jouy.

Mønsterdronningens innredningstips

Innred med mønster

 1. Mønsterdronningens innredningstips


 • Bli inspirert
  Med mindre du har det helt klart for deg hvordan du vil ha det: Gjør research. Oppsøk ulike butikker og forhandlere, les interiørbøker og interiørblader og la deg inspirere.
 • Prøv deg frem
  Sett sammen små små malings-, tapet- og stoffprøver, eller bruk bilder du finner i blader og bøker, for å se hvordan de passer sammen. Slik kan du unngå de aller mest graverende feilkjøpene.
 • Skritt for skritt
  Fargeredd? Ikke vant til mønster? Redd for at det skal bli for mye? Du trenger ikke tapetsere hele stuen og bytte gardiner med én gang. - Begynn i det små, sier Guild. - En stripete pute. Et fargerikt teppe med blomster. Det er ingen som sier du skal gå fra minimalisme til dekadent maksimalistisk folkloristisk stil på en helg!

 • Angreknapp-varianten
  - Du kan for eksempel begynne med å bytte sengetøy, og så bygge på med gardiner, sengeteppe, puter... etterhvert som du venner deg til nye mønstre eller farger. Blir det feil, kan jo sengetøyet legges i en skuff. Det er vanskeligere med tapet.
 • Prøv deg frem med mønster og sterke farger på lett utskiftbare tekstiler, som sengetøy. Foto: Designers Guild
  Prøv deg frem med mønster og sterke farger på lett utskiftbare tekstiler, som sengetøy. Foto: Designers Guild Vis mer


 • Velg en grunnfarge
  Finn en rød tråd, en grunnfarge, og bygg på underveis. Begynn med en farge som passer godt til interiøret ditt, og bygg på - gjerne med ulike mønstre i samme toner. Det kan lønne seg å bruke grunnfargen på de store flatene (vegger, gulv, gardiner) og bruke små elementer i kontrast- eller komplementærfarger.

 • Velg et grunnmønster
  Det kan lønne seg å begynne med én type mønster.. Bygg på litt og litt. Om du velger å bygge på med andre farger i liknende mønster (for eksempel ulike varianter av striper) eller andre typer mønster i samme farge er opp til deg. Velger du flere ulike mønster, lønner det seg å ikke blande alt for mange farger - i første omgang.
 • Alt er lov
  Har du lyst - har du lov. Det er ikke noe som er forbudt. Interiørstilmotepolitipatruljen har ingen makt. Så lenge du synes noe er fint, er det ingen andre som kan fortelle deg hvordan du skal ha det hjemme hos deg.
 • Tilbake til hovedartikkelen

  Kombiner ulike mønstre i samme fargeskala. Foto: Per Ervland
  Kombiner ulike mønstre i samme fargeskala. Foto: Per Ervland Vis mer