Monsters universalbriller ga et godt førsteinntrykk. De sitter godt på hodet, og som du ser: Det er ikke noe problem å ha vanlige briller på innsiden. Foto: Per Ervland
Monsters universalbriller ga et godt førsteinntrykk. De sitter godt på hodet, og som du ser: Det er ikke noe problem å ha vanlige briller på innsiden. Foto: Per ErvlandVis mer

Monster Vision Max 3D

Endelig har noen brukt hodet. Her er brillene som fungerer på ALLE 3D-TV-ene du får kjøpt i dag.

Husker du Video 2000, Betamax og HD DVD? Da vet du hvor morsomt det er med ny teknologi som ikke lenger kan brukes fordi resten av bransjen kaster seg på et annet alternativ...

Man skulle jo tro at bransjen skulle lære, og bli enige om felles standarder når de lanserer nye produkter og formater. Men den gang ei. Og denne gangen er det 3D-bølgen som prøver å baste og binde deg til en enkelt produsent og hans produkter.

3D-briller

Denne høsten kommer nemlig alle de store TV-produsentene med 3D-funksjon på sine toppmodeller. Betingelsen for å få fullt utbytte av funksjonen er likevel at du må ha på deg et par aktive 3D-briller.

Og det er her problemet oppstår: Et sett 3D-briller fra en produsent, vil nemlig ikke fungere på konkurrentenes TV-er.

Eksempel: Du har kjøpt deg en 3D-TV fra Samsung, og med på kjøpet fikk du kanskje en eller to 3D-briller. Så kjøper to av dine nærmeste venner også en 3D-TV, for eksempel fra Sony og Panasonic, og også de får med seg et sett med briller. Problemet er altså at brillene fra de ulike produsentene ikke snakker sammen. Hvis du skal på filmkveld hos kameraten din med Sony-TV kan du altså ikke ta med deg dine Samsung briller, og omvendt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I praksis vil det si at du selv må kjøpe inn et sett 3D-briller til alle du har tenkt å invitere på filmkveld hjemme hos deg selv. Det er ikke bare dyrt, det er også ekstremt tungvint.

I tillegg vil det selvsagt være en begrensende faktor når du skal kjøpe ny TV om et par år: Lysten til å prøve et annet TV-merke vil kanskje få en alvorlig knekk, når det går opp for deg at du også må investere i seks nye 3D-briller...

Monster Vision Max 3D kan være løsningen

Monsters 3D-briller skal nemlig fungere på alle 3D-TVer som er i salg per dags dato. Og ikke nok med det: Brillene kan også oppgraderes via mini-USB-inngangen, slik at de også skal kunne takle modeller som kommer.

Monsters universalbriller ga et godt førsteinntrykk. De sitter godt på hodet, og som du ser: Det er ikke noe problem å ha vanlige briller på innsiden. Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland


Vision Max 3D har også en annen fordel. Mottakeren som følger med henter inn de infrarøde signalene fra TV-ens 3D-sender, og videreformidler dette via radiosignaler. Dette gir en langt sterkere signalkvalitet, slik at du faktisk kan snu deg bort fra TV-en uten at 3D-signalet faller ut. I daglig bruk er dette faktisk en stor fordel.

DinSide fikk demonstrert brillene på Monsters presseområde på høstens IFA-messe, der vi så på Sony og Samsung TV i 3D som stå side om side. Kortversjonen er rett og slett at vi ble imponert over hvor bra det hele fungerte i praksis. Brillene er forøvrig lette å ha på nesetippen og virket å være av god kvalitet. På dette punktet vil sikkert utviklingen være stor framover, men Monsters 3D-briller er i hvert fall ikke noe dårligere enn 3D-brillene vi hittil har sett fra de store TV-aktørene, antagelig er det heller tvert om.

Med andre ord: Har du en 3D-TV og skal kjøpe flere briller? Da bør du definitivt vurdere disse før du bestemmer deg. Den norske prisen er foreløpig ikke fastsatt hos den norske importøren Interconnect, men i utlandet vil et sett med brille og sender ligge på rundt 250 dollar (1.550 kroner med dagens kurs). Du trenger selvsagt kun en sender, og skal du ha flere briller kan de kjøpes alene for cirka 170 dollar (1.054 kroner) per par.

Trykk her for flere nyheter fra høstens hjemmekinomesse!