Monster Soundstage imponerte oss

Monster går rett i strupen på Sonos.

<b>Monster SoundStage:</b> Kommer i tre ulike størrelser, og foreløpig kun i sort. Foto: MONSTER
Monster SoundStage: Kommer i tre ulike størrelser, og foreløpig kun i sort. Foto: MONSTERVis mer

Monster er kanskje mest kjent for sine kabler og hodetelefoner, men de har også flere høyttalere på samvittigheten. På årets IFA-messe fikk vi i tillegg en demonstrasjon av den nye trådløse SoundStage-serien, og den ga definitivt mersmak

Jakten på Sonos er i full gang

Når det gjelder trådløs musikkavspilling er det spesielt Sonos som ligger i førersetet, og det er ikke så rart: De var tidlig ute, var gode allerede fra dag en, og har i tillegg utvidet sortimentet og forbedret appene sine jevnlig.

STOLTE ANSATTE: Monster SoundStage  under demonstrasjonen. Foto: ØYVIND PAULSEN
STOLTE ANSATTE: Monster SoundStage under demonstrasjonen. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer


Men nå er fredningstiden over og høstjakta i full gang, og basert på førsteinntrykket tror vi Monster SoundStage kan bli et svært spennende alternativ.

Tre ulike versjoner

«- Kan det streames, kan det spilles.»


Kort fortalt er det altså snakk om aktive høyttalere, der tanken er at du skal kunne spille av musikk trådløst direkte via en app på mobilen eller nettbrettet ditt.

SoundStage støtter for øvrig Spotify, mens WiMP så langt ikke er på plass. Ifølge Monster er imidlertid ikke dette noe stort problem, siden du både kan koble til via wifi og Bluetooth.

Kjøper du flere enheter kan du selvsagt plassere dem i flere rom og spille ulik musikk i dem alle, eller du kan spille den samme musikken overalt.

LES OGSÅ: Nå kommer Marshall til folket

Monster SoundStage kommer i tre ulike versjoner: Den minste heter S1, den mellomste modellen heter S2, og den største heter S3.

Det som skiller er i hovedsak størrelsen på høyttalerelementene, men legg merke til at den minste modellen (S1) har en IPX-4-sertifisering, som gjør at den ikke tar skade av fukt eller temperaturforskjeller. Den skal altså tåle å stå på kjøkkenet eller badet.

Appen gjør det enkelt å sette opp ulike soner, praktisk for deg med flere enheter i ulike rom. Foto: ØYVIND PAULSEN
Mål S1: 42,7 centimeter bred, 19,2 centimeter høy, og en dybde på cirka 15,1 centimeter. Foto: ØYVIND PAULSEN
Mål S2: 48 centimeter bred, 24 centimeter høy, og en dybde på cirka 15,9 centimeter. Foto: ØYVIND PAULSEN
Mål S3: 56,9 centimeter bred, 25,8 centimeter høy, og en dybde på cirka 16,4 centimeter. Foto: ØYVIND PAULSEN
STOLTE ANSATTE: Monster SoundStage under demonstrasjonen. Foto: ØYVIND PAULSEN
Basselementet er vendt bakhover for å gi kraftigere og fyldigere lyd. Foto: ØYVIND PAULSEN
Basselementet er vendt bakhover for å gi kraftigere og fyldigere lyd. Foto: ØYVIND PAULSEN
Bilde av SoundStage-appen. Foto: ØYVIND PAULSEN
Monster SoundStage: Kommer i tre ulike størrelser, og foreløpig kun i sort. Foto: MONSTER
Foto: MONSTER
Foto: MONSTER
Innganger: Alle modellene har Micro-USB, Minijack (3,5mm), og optisk lydinngang. Samt USB-inngang for lading av mobil/nettbrett. Foto: MONSTER
Foto: MONSTER
Foto: MONSTER
Foto: ØYVIND PAULSEN

Dette har de felles

  • Alle de tre modellene lar deg koble til via wifi og Bluetooth.
  • Du kan koble sammen opp mot ti enheter, som så kan ta imot lydsignaler fra inntil fire musikk-kilder.
  • Styringen av musikken skal i hovedsak skje via apper, og både iOS- og Android er støttet. Det er imidlertid også mulig å styre musikken og justere volum via kontrollene på toppen av enhetene.
  • Du er heller ikke avhengig av å koble til en ekstern boks, ofte kalt «Hub eller Bridge» for at produktene skal snakke sammen. Du skal også kunne sende musikk til andre Bluetooth-enheter du måtte ha, enten det nå er høyttalere eller hodetelefoner.
  • Du skal også kunne lade mobilen via USB-inngangen, og det er vanlig 3.5mm mini jack for andre lydkilder, i tillegg til optisk inngang hvis du vil koble dem til TV-en din for få bedre TV-lyd.

Det var minstemann S1 og s2 vi fikk høre på demo-rommet, og når vi tar høyde for størrelsene, kommer vi ikke utenom at vi ble svært imponert.

Monster har altså jobbet godt med både høyttalerelementene og softwaren for å gi et lydbilde som er langt større enn størrelsen på kabinettet skulle tilsi, samtidig som spesielt vokaler låt mer ekte enn vi er vant til fra konkurrentenes løsninger.

Vår tid med høyttalerne var imidlertid begrenset, men er du i ferd med å oppgradere anlegget ditt hjemme, er de definitivt verdt en lytteprøve i butikken. Ventetiden ser for øvrig ikke ut til å bli så lang, for ifølge den norske importøren Interconnect kommer de til Norge allerede nå i november.

Prisene er fortsatt ikke helt spikret, men slik det ser ut nå antas de å bli på rundt 2.500 kroner for Small, cirka 3.500 kroner for Medium og cirka 4.500 kroner for Large.

Flere nyheter fra årets IFA-messe får du her!