Møblér huset gratis

Er du ikke sykelig opptatt av at alt i huset ditt skal være fancy-smancy og det siste nye designhit? Da går det faktisk an å møblere hele huset eller leiligheten gratis.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Ny student i byen? Eller bare helt vanlig dødelig med generelt dårlig råd? Da kan gode og gratis tips komme godt med.

Vi har gått gjennom hele "gis bort"-listen på Norges største markedsplass, www.finn.no. Hele 780 annonser ligger under denne kategorien - og inneholder det meste du kan tenke deg - fra katter, kommoder og kjøkkeninnredning til sandaler, slalomstøvler og strømper i nylonstoff fra 50-årene.

Denne får du ikke gratis, men mye annet er det bare å hente.
Denne får du ikke gratis, men mye annet er det bare å hente. Vis mer

TRYKK HER FOR Å SE 15 EKSEMPLER PÅ HVILKE GRATIS MØBLER DU KAN FÅ TIL DIN BOLIG


Gratis til boligen

Noe er selvsagt overhodet ikke verdt å samle på, men andre ting er fine og absolutt helt brukbare - og det overrasket oss egentlig hva folk er villige til å gi bort.

Blant de brukbare tingene til boligen vi fant, var: Sofaer, stoler, spisebord, skrivebord, kaminer, barnesenger, bokhyller, senger, pianoer, tv-er, tv-benker, gressklippere og kjøleskap - for bare å nevne noe.

Det er med andre ord fullt mulig å innrede et helt hus, uten å bruke én krone. Alt du trenger er en bil med tilhenger, slik at du selv kan hente tingene. For det er nok der den ligger: Folk gir bort ting de ikke lenger ønsker, og som de ikke vet hvordan de skal kvitte seg med. For eksempel i en situasjon med flyttestress hvor det er nok annet å tenke på.

Tingene vi har tatt med i bildespesialen kommer fra hele landet. Men i og med at "gis-bort"-listen inneholder nærmere 800 ulike ting, vil man i landets største byer kunne finne det meste man trenger til en bolig.

Mye tull

Som nevnt tidligere - på denne "gis bort"-markedsplassen finnes også mye rart. Og absolutt også ting hvor man lurer på hvorfor folk har lagt ut tingene til avhenting.

Av de mest pussige var det en gammel kopp (og bare én), en defekt fjernkontroll og noen nylonstrømper fra 50-årene.

Men, men, hver sin smak, selvsagt...

Miljøvennlig

En ting er sikkert, dette er en miljøvennlig måte å handle på. For hadde ikke du, eller en annen, hentet det som gis bort, ville det helt sikkert havnet blant søppelet.

I tillegg er mye mer tillatt i dagens i boliginnredningsstil (enn under 90-tallets furu-hysteri). For mormor-møbler og 50- og 70-talls retrostiler er faktisk ganske kule, sett med dagens øyne. For det handler egentlig aller mest om å ha en så individuell stil som overhovedet mulig.

Kunne du finne på å innrede boligen din med secondhandmøbler, eller er det bare for stygt? Si din mening i diskusjonsgruppen nedenfor.

TRYKK HER FOR Å SE 15 EKSEMPLER PÅ HVILKE GRATIS MØBLER DU KAN FÅ TIL DIN BOLIG

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer