Foto: Øyvind Paulsen
Foto: Øyvind PaulsenVis mer

Miraclebox 9 Twin HD-PVR sliter

På sitt beste er den helt overlegen Canal Digitals offisielle HD-PVR, men heller ikke Miraclebox er problemfri.

Canal Digital har fått mye tyn for sin HD-PVR, og det er derfor mange som har vurdert å kjøpe en uoffisell dekoder, Et eksempel er Miraclebox 9 Twin HD-PVR, som vi prøvde i slutten av februar.

--> Se også RiksTV-kunden som sier opp på grunn Grundigs HD-PVR

Vi hadde mye godt å si om dekoderen, og spesielt likte vi at den er rask og støyfri, men konkluderte allerede da at den den nok var for spesielt interesserte.

Etter å ha brukt den daglig i over en måned er det en konklusjon vi fortsatt står for. Her er forklaringen.

Mangler fortsatt fungerende EPG

Da vi publiserte vår test den 23. februar ga vi trekk for at den elektroniske programguiden (=EPG) kun virket på NRKs TV-kanaler. På resten av kanalvalget fikk du kun opp nåværende, og neste TV-program, og en softwareoppdatering var derfor lovet i løpet av et par uker.

Nå har det altså gått over seks uker, og EPG-oppdateringen har enda ikke kommet, noe som også er et hett tema på forumsidene til Miraclefiles.

I praksis får du altså ikke noen oversikt over TV-kveldens innhold via Miraclebox, og TV-opptak som ligger fram i tid (på alle andre enn NRKs kanaler) må altså legges inn via den manuelle timeren. Det er et stort minus for meg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kanaler bytter plass

Vi har også opplevd at flere kanaler har skiftet plass på dekoderen. Dette behøver selvsagt ikke å være Miraclebox sin feil, men gjør at du som bruker må redigere dine kanallister på en langt mer tungvint måte enn på en offisiell dekoder. Det er nemlig ikke hele familien som skjønner at en kanal har flyttet fra plass 21 til 477 i kanallisten.

Et eksempel: Du skal se på Silver HD, National Geograpic HD eller TV-Norge HD, men når du trykker på fjernkontrollen får du kun beskjed om at det ikke er noe signal. Kanalen er altså ikke lenger tilgjengelig på kanalplassen du har lagret dem på. Du må da finne plassen kanalen er flyttet til, så kopiere hele kanallisten på HD-PVRen over på en minnepenn, for så å redigere kanalene på PC-en. (framgangsmåten er nærmere beskrevet i testen vår.

Og tro meg: I en familie på fire blir dette fort et tema ...

Signalfeil

Foto: Øyvind Paulsen
Foto: Øyvind Paulsen
Foto: Øyvind Paulsen

De to siste ukene har vi også opplevd at den ene TV-tuneren faller ut, slik at du ikke får TV-signal. Dekoderen min er satt opp slik at Miracleboxen har de samme kanalene på begge tunerne, men når signalet på "tuner 1" faller ut, så hjelper det ikke om den står på "tuner alle".


Du får altså ikke TV-signal før du manuelt skifter til "tuner 2" i menylisten, eller restarter dekoderen. Heller ikke dette er særlig familievennlig.

Fjernet fra butikken

Da vi lagde vår test var både Miraclebox 9 og 8 til salgs hos Netonnet, men der er den fjernet. Vi finner den heller ikke i shoppingagenten Prisjakt.no.

Med andre ord: Vil du fortsatt kjøpe må du bestille den fra Sverige, og det er for mange en ekstra bøyg. Spesielt siden du da også må ta høyde for norsk moms og spedisjonsgebyr.

Konklusjon

Til tross for at det fortsatt er mye jeg liker ved Miraclebox, er savnet av EPG og episodene med signalfeil såpass irriterende at jeg i går satte tilbake min offisielle HD-PVR fra Canal Digital.

Hadde jeg bodd alene ville jeg antagelig beholdt den - som testen vår viser har den jo fortsatt flere sterke sider. I en familie på fire blir det likevel for tungvint å følge med på evige forumdebatter om når EPG-en kommer.

Miraclebox blir derfor et alternativ for de som er spesielt interessert. Er du på jakt etter et alternativ til Canal Digitals nåværende HD-PVR hadde vi altså ventet litt til.

Synd altså, men forhåpentligvis er det nå ikke lenge til Canal Digital lanserer sine nye HD-PVR alternativer, den første fra ADB, og den neste fra amerikanske Tivo.

Akkurat nå kjennes det ut som om de ikke kan komme for tidlig...