<b>ALTERNATIV FLASKEÅPNING:</b> 65 annerledes-måter å åpne flasker på. Ikke alle er tilrådelige å prøve hjemme. Foto: Bottle Cap Blues/common-house.com
ALTERNATIV FLASKEÅPNING: 65 annerledes-måter å åpne flasker på. Ikke alle er tilrådelige å prøve hjemme. Foto: Bottle Cap Blues/common-house.comVis mer

Minst 65 måter å åpne ei flaske på

Ingen flaskeåpner for hånden? To amerikanere har testet det meste, fra navle til spikerpistol.

Det er amerikanerne Chris Sumers og Adam Young som har testet utallige måter å åpne ei flaske på, uten flaskeåpner.

Vi snakker selvsagt om flasker med kork, ikke skrukork. MEN det er nok snakk om korker av typen twist off caps, som til forveksling ligner korker vi kjenner til fra før, men som er langt lettere å åpne.

Sjekk også denne, som kanskje er tidenes smarteste øljekk?

Tilbake til de 65 måtene: Tre dagers testing av ulike måter å få opp flasken på, har endt i en ganske så ellevill video, som Sumers og Young kaller Bottle Cap Blues.

Her kan du få tips til hvordan du kan få åpnet flasken dersom fantasien er større enn tørsten. Legg merke til at det kanskje ikke er alle variantene som egner seg til hjemmebruk!


Hvorfor er sommerøl dyrere enn vanlig øl?

Det er kunst!

Bottle Cap Blues er en del av et kunstprosjekt av Adam Young, og ble vist i forbindelse med hans utstilling Songs of the Early Riser ved galleriet Common House i Austin, Texas. DinSide viste den frem første gang i fjor, men fant at det var på tide med et dacapo nå.

– Dette har vært det artigste prosjektet jeg har vært med på fram til nå. Å henge rundt med vennene dine, drikke et par sekspakker med øl og forsøke å tenke ut ulike måter å åpne den neste ølen din på, er ganske morsomt. Jeg oppfordrer deg til å prøve, sa Chris Sumers ifølge The Good Men Project.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er også kunst: Hun maler med kaffe

Hva med vinen?

Ikke tørst på øl, men på vin? Har du verken tilgang på denne ekstreme vinåpneren og i tillegg har rotet bort den ordinære åpneren, kan du selvsagt drille opp korken både med og uten drillinnsatsen beregnet på å åpne vinflasker.

Mangler du drillen også, kan du forsøke deg med en hammer, et skrujern og en skrue.

  • Fjern forseglingen på flasken
  • Skru inn skruen til kun en fingerbredd eller to er igjen over korken.
  • Jekk korken ut med hammeren

Slik gjør de det hos Bodega Marques de Riscal i Spania. Foto: Fred Magne Skillebæk
Slik gjør de det hos Bodega Marques de Riscal i Spania. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer


Vil du tøffe deg, kan du muligens la deg inspirere av ekspertene i Rioja som ikke åpner flaskene som vanlige folk gjør.

Se her: Tøffere enn sabling

Vil den ikke ut, kan den inn

Tilbake til oss vanlige. Vil ikke korken ut, kan du også prøve å ta den inn. Her viser Food Mob bites hvordan du gjør dette på en mest mulig skånsom og sølefri måte. Du trenger en øse eller pinne, og et kjøkkenhåndkle.


Har du andre kreative eller smarte forslag til ulike måter å åpne korker og vinflasker på? Tips andre i debatten nedenfor.