Er du klar for årets største daglivareslipp? Vi har testet to av nyhetene for deg.  Foto: Produsentene/DinSide
Er du klar for årets største daglivareslipp? Vi har testet to av nyhetene for deg. Foto: Produsentene/DinSideVis mer

Mini cupcakes og Whoopie pies fra Regal

Vi har prøvebakt og prøvesmakt.

Denne og neste uke slippes tusenvis av nye matvarer i butikkene. Mange av dem er gamle produkter i ny innpakning, noen er nye smaker eller forbedringer av allerede eksisterende produkter, og noen er splitter nye.

LES OGSÅ:

Vi har smakt på noen av dem, og vi startet med å prøvebake to nye kakemikser fra Regal. Blir det en salgsuksess? Eller er dette produkter som vil fases stille ut, når første produksjon er solgt ut? Vi har prøvebakt og prøvesmakt, her er vår dom.

Mini cupcakes

Mini Cupcakes med karamellfrosting, strøssel og former er populære søte munnfuller. Foto: Elisabeth Dalseg
Mini Cupcakes med karamellfrosting, strøssel og former er populære søte munnfuller. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer

Hva: Kakemiks, lager små minimuffins med sjokoladesmak og smørkrem med karamellsmak og fløtekaramellstrøssel. Tørrblanding til både muffins og smørkrem, samt små muffinsformer og fløtekaramellstrø. Du må tilsette vann, olje og smør og steke selv. Vi savner sprøytepose til kremen, engangsvarianter kunne godt fulgt med.

Produsent: Regal

Slik gjorde vi: Boksen inneholder tre poser, tørrmiks til muffinsrøre og til glasur, samt karamellstrø. I tillegg er det små fløtekaramellkuler til å strø over. Du rører enkelt sammen, og de små kakene hever og steker fint. Smørkremen var noe tykk, og litt vanskelig å håndtere med Decomax-sprøyten vår, og sprøyteposen sprakk. Vi anbefaler at du tilsetter noe mer vann enn det som står på pakken, så er det enklere å få til glasuren slik det er avbildet på pakken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Smak: Er du glad i søtsaker? Dette er karamellsjokolade i muffinsform; og vi liker det. De 25 små godbitene forsvant i rekordtid i redaksjonen. De har den egne ferdigkakemikssmaken, og hjemmelaget er bedre. Men dette er absolutt et godt alternativ.

Ferdigmiks vs gjør det selv: Du slipper å knekke egg og måle opp det tørre, så du sparer et par minutter og litt oppvask, samt planlegging av flere ingredienser i innkjøp. Ellers er jobben den samme.

Pris: 43,90 kroner. Gir 25 minicupcakes.

Hit eller miss? Om du kaller dem muffins eller cupcakes, de små godbitene med glasur er kommet for å bli. Det har ferdigkakemiksene også. Det finnes allerede cupcakes med butterscotch, men vi tror likevel denne varianten vil få bli en stund. Pluss for små former, så man man spise mange! Dette er et fint tilskudd i ferdigkakemikshyllen, og vi tror denne vil få bli en stund.

Mini Cupcakes fra regal. Du trenger litt smør, matolje og vann. Foto: Elisabeth Dalseg
Pakken inneholder to poser med kake- og fyllmiks, i nummerert rekkefølge, samt karamellstrøssel og små muffinsformer. Foto: Elisabeth Dalseg
Instruksjonen er relativt lett å følge. Noe upresist språk - og du kan glemme å helle røren i formene slik det er indikert på bildet. Vi brukte Decomax - en slags sprøytepose i silikon, den fungerte utmerket. Foto: Elisabeth Dalseg
Ha pulveret i en bolle med vann og matolj, og rør i ett minutt. Foto: Elisabeth Dalseg
Vi brukte en elektrisk visp, men røren er mye mer tyntflytende enn vi er vant til når vi lager cupcakes eller muffins, så dette kunne vi fint gjort med hånd. Foto: Elisabeth Dalseg
Formene var noe skvist, og hang veldig godt sammen, så det var litt plundrete å få dem fra hverandre. Foto: Elisabeth Dalseg
Det står at man kan helle, men det ble bare sølete. Det samme med teskje, så vi endte opp med å bruke en Decomax - en vanlig sprøytepose eller bare en liten plastpose du klipper hull i, vil også fungere fint. Foto: Elisabeth Dalseg
Formene var for små til at det var noe vits å bruke et muffinsbrett. Vanligvis ville vi da brukt to former for å støtte opp, slik at de ikke flyter utover og blir brytemuffins, men de holdt formen fint i ovnen. Foto: Elisabeth Dalseg
Smørkremen blandet vi i mikser, og her trengte vi litt ekstra hjelp, selv om smøret var mykt fra et par timer på benken. Foto: Elisabeth Dalseg
Konsistensen ble litt for hard, synes vi. For forsøkets skyld prøvde vi å sprøyte ut med en vanlig brødpose, men den sprakk. Så her brukte vi en vanlig sprøytepose. Foto: Elisabeth Dalseg
Smørkremen var litt vanskelig å jobbe med, det var bare å glemme noen som helst fancy dekoreringsmetoder, men vi klarte å få det ut. Anbefaler å tilsette litt ekstra vann eller melk. Foto: Elisabeth Dalseg
.. og til slutt strødde vi over karamellstrøsselet. Foto: Elisabeth Dalseg
Ikke helt som på pakken litt gulere og fastere krem, men det aller viktigste stemmer: smaken. Dette var godt! Søtt - men veldig godt. Foto: Elisabeth Dalseg

Whoopie pie

Whoopie pies med bringebærfyll, litt for søtt og litt for melent, men får fortsatt bein å gå på. Foto: Elisabeth Dalseg
Whoopie pies med bringebærfyll, litt for søtt og litt for melent, men får fortsatt bein å gå på. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer

Hva: Kakemiks for den siste bakedillen, whoopie pie. Myke sjokoladekaker med kremost og bringebærfyll. Pakken inneholder heller ikke her sprøyteposer, som man isåfall trenger to av. Engangsvarianter kunne godt fulgt med.

Produsent: Regal

Slik gjorde vi: Boksen inneholder to poser, du tilsetter vann og smør i røren, kremost i fyllet. Oppskriften på pakken sier at man skal tilsette smøret i pulveret først, så røre inn vannet. Det ble mye gris - pulveret sprutet ut i en stor sky, selv om vi mikset på lav styrke og hadde sprutelokk på miksebollen, så vi anbefaler at du tilsetter vannet med en gang.

Smak: Også disse hadde den karakteristiske ferdigkakesmaken, og en noe melen konsistens, til tross for at de hevet mye. Bringebærfyllet er friskt og står fint til sjokoladesmaken - men det var noe for søtt for vår gane.

Ferdigmiks eller gjør det selv: Akkurat som for ferdigmuffinsene slipper du å måle opp det tørre og knekke egg, men du må fortsatt vente på at smøret blir mykt nok til røren - så du sparer noe oppvask, men ikke særlig mye tid. Det er mulig en kakemiks ville fått whoopie pies på det norske bakekartet for alvor, men vi kommer nok til å stå over. Dette var for søtt for oss. Det er også endel arbeid med dette ferdigproduktet, så skal man først lage whoopie pies, kan man like godt gjøre det fra bunnen av.

Pris: 34,90. Gir cirka 20 whoopie pies.

Hit eller miss? Det er ikke mye mindre arbeid, og våre hjemmelagede er ekstremt mye bedre. Vi tror hverken whoopie pies eller denne kakemiksen kommer til å slå ut muffins med det første.

Whoopie Pies tilsettes vann, smør - og kremost (ikke med på bildet). Foto: Elisabeth Dalseg
Pakken inneholder to poser: Kakedeig og fyll. Foto: Elisabeth Dalseg
Bruksanvisningen er helt grei, men også her overvurderer de hvordan man får røren over på platen. Denne er alt for fast, så du kan bruke skje eller sprøytepose. Foto: Elisabeth Dalseg
Først skal du røre smør og pulver mykt. Foto: Elisabeth Dalseg
Dette ble det mye sprut av. (Du ser det kanskje ikke så godt, men vi måtte stoppe, fordi vi var redd for at for mye kakemiks skulle havne på benken.) Foto: Elisabeth Dalseg
Vi valgte i stedet å helle opi vannet før smøret var ordentlig rørt ut, og det gikk helt fint. Foto: Elisabeth Dalseg
Whoopie pie-røren oppførte seg omtrent slik vi er vant til. Vi har brukt en bakematte for Whoopie pies fra Lekué som gjør det lettere å få like størrelser, men du kan også bruke vanlig bakepapir. Foto: Elisabeth Dalseg
Foto: Elisabeth Dalseg
De hevet mye da de ble stekt. Foto: Elisabeth Dalseg
Så var det fyllet. Pulver og kremost piskes sammen. Foto: Elisabeth Dalseg
Pisk det godt, men det skal være noen klumper - det er bringebær. Foto: Elisabeth Dalseg
Fyllet oppførte seg akkurat slik det skal. Mykt og luftig, men fast nok til at det ikke flyter helt ut. Foto: Elisabeth Dalseg
Sprøyt litt fyll på én halvdel ... Foto: Elisabeth Dalseg
.. og finn en som er cirka like stor, og legg sammen. Foto: Elisabeth Dalseg
Vi kjenner dem igjen fra pakken - men våre ble hakket mer klumpete. Foto: Elisabeth Dalseg
Siden vi bare hadde én whoopie pie matte, og det var til dobbelt så mange, laget vi brett to på en makronmatte, som er mye mindre sirkler. Disse lignet mye mer i form, og små munnfuller kan anbefales. Foto: Elisabeth Dalseg
Produsenten foreslår å leke seg med fyllet, det tror vi er en god idé om du bestemmer deg for å prøve. Kanskje litt friske bær vil dempe den utrolig søte smaken? Foto: Regal

Vi vil fortløpende prøvesmake flere nye produkter - etter hvert som vi får tak i dem. Følg med!