Millionbøttekott til salgs

2,2 millioner kroner skal selger ha for en leilighet som har vært brukt som bøttekott de siste 20 årene.

Skyhøye boligpriser

Boligprisene i London fortsetter å stige til himmels. En ettroms leilighet på seks ganger tolv fot eller 1,8 ganger 3,6 meter i den fasjonable bydelen Chelsea er til salgs for 170.000 pund - 2,2 millioner kroner.

I tillegg til det ene rommet inneholder husværet riktig nok også det London-avisen The Times mandag beskrev som "et kott til å dusje i". Vaktmesteren i huset der leiligheten ligger, har de siste 20 årene brukt lokalene til å lagre bøtter og skurekoster.

Prisen blir på over 2.000 pund per kvadratfot, eller rundt 285.000 kroner kvadratmeteren. -Det er nesten dobbelt så mye som for et alminnelig hus i sentrum av byen, het det på The Times' nettsider.

Au pair-leilighet

Illustrasjon: Per Ervland Foto: Per Ervland
Illustrasjon: Per Ervland Foto: Per Ervland Vis mer


- Det såkalte minikjøkkenet er en ørliten alkove. Men eiendommen byr på sjansen til å utvikle en ørliten, minimalistisk leilighet i ett av de mest prestisjetunge strøk av byen, het det videre i artikkelen.

Direktør Jason Reed i meklerselskapet Lane Fox sier leiligheten vil være vel egnet for folk som trenger bolig til en hushjelp eller au pair. Men den egner seg også til fremleie, og kan i så fall gi en inntekt på opp til 150 pund eller 1.900 kroner i uken, mener han.

AKTUELT: