<b>Stopp en hal:</b> Dette huset ligger da ikke i Groruddalen?
Stopp en hal: Dette huset ligger da ikke i Groruddalen?Vis mer

... men dette er vel ikke Groruddalen?

Byttet bilde på boligannonsen, firedoblet respons.

Til tross for et fortsatt sterkt boligmarked i høst, er kampen om oppmerksomhet for boligannonsene stor. Vi har tidligere skrevet om kreative annonser fra boa eiendomsmegling; ikke helt ulike de fantastiske annonsene fra det svenske meglerbyrået Fantastic Frank.

Men ikke alle triks virker: Sjekk boligannonse-tabben!

Robert Arnfinn skal selge boligen sin, en forlegning på Furuset i Groruddalen i Oslo. Han har kjøpt nytt hus i Thailand, men responsen på den svære boligen har latt vente på seg. For to måneder siden byttet han oppslagsbilde, til det du kan se over. Responsen lot ikke vente på seg:

- Da jeg byttet bilde, økte interessen fra rundt 100 visninger i døgnet til cirka 400, sier Arnfinn til DinSide.

Droppet finn.no og solgte leiligheten på Facebook.

Snakkis-annonser

Vi smilte litt, da vi så annonsen. Som vi har gjort flere ganger før, når vi ser overraskende eller uvante vrier i annonsene. Så lenge fakta stemmer, er det rom for å være kreativ, og her taler jo bildeteksten for seg selv.

Når det er sagt: Hjalp det på salget?

Forlegningen på Furuset har ligget på Finn i 185 dager, og er sett 13.805 ganger. Og til tross for økt interesse etter at bildet ble endret for et par måneder siden, er boligen fortsatt ledig.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det har ikke vært noen familier her, og det er synd. Det er nok ingen som har råd til å kjøpe bolig til 7,5 millioner her i Groruddalen. Det er kun firma som har vært og sett på, sier Arnfinn. - De teller kun antall soverom og antall parkeringsplasser, og ingen ser på den fine hagen min.

Selge bolig? Her er de 10 verste tabbene du kan gjøre

Det er kanskje ikke så rart, siden det nok må endel arbeid til for å gjøre om forlegningen til en eller flere familieboliger, men sjekker en prisstatistikken for boligen kan en se at det tidligere har vært tre seksjoner. Med en real renovering, kan man nok få inn flere familier - eller generasjoner. Men hvorvidt det er lønnsomt er opp til den enkelte kjøper å avgjøre.

Oi, dette var kanskje ikke så smart? Her har de bommet skikkelig med bildene

Vanlig med bildemanipulering

DinSide har tidligere skrevet om fem feller du bør unngå når du tar bilder til boligannonsen.

Det kan være vanskelig å ta gode bilder av leiligheten, derfor velger folk flest å få en profesjonell fotograf til å gjøre jobben.

Et velkjent triks blant boligfotografer er å finjustere litt på været.

– Det er et ønske fra meglerkjedene at det skal legges på skyer og blå himmel, men det skal ikke legges ukritisk over, har fotosjef i Finn Foto, Thomas Arnestad, uttalt til DinSide ved en tidligere anledning.

Selv om det en klar blå himmel er veldig utbredt i boligannonser, reagerte likevel en av DinSides lesere da hun så denne boligannonsen.

Fotofikling er lov, men... Er dette greit?