To nye blendere der kolben også kan brukes som ta-med-beger har kommet i butikk i år. Nilles variant er til venstre, Clas Ohlsons til høyre. Vi har testet begge. Foto: Elisabeth Dalseg
To nye blendere der kolben også kan brukes som ta-med-beger har kommet i butikk i år. Nilles variant er til venstre, Clas Ohlsons til høyre. Vi har testet begge. Foto: Elisabeth DalsegVis mer

Melissa Smoothiemaker vs C3 Mix & Go

To nye smarte smoothiemaskiner lar deg mikse i ta-med-begeret. Vi har testet.

Det sies at frokosten er dagens viktigste måltid, men ikke alle er like glad i å proppe kroppen full av fast føde før de forlater hjemmet om morgenen. En smart løsning kan være å drikke frokosten.

En smoothie kan være både mettende og supersunn om du blander inn de riktige ingrediensene. Og rekker du ikke drikke opp alt hjemme, kan du jo ta med i et beger og drikke på veien.

Sjekk også frokosten som lager seg selv, mens du sover.

Ta-med-blender

De siste månedene har det kommet to nye produkter på markedet som skal gjøre dette lettere: Melissa Smoothiemaker fra Nille og C3 Mix & Go Blender fra Clas Ohlson. Det er noen forskjeller på de to, men prinsippet er det samme: Kolben kan også brukes som et drikkebeger. Du eliminerer altså ett trinn, og får litt mindre oppvask.

Tips: Er du lei av at fruktrester klebrer seg til kolben i blenderen din, og er umulig å vaske bort, kan du prøve dette smarte blendervasketrikset.

Vi har testet de to mot hverandre, og den objektive konklusjonen er langt fra klar. Subjektivt derimot, er vi ikke i tvil: Skulle vi kjøpt en av dem, ville vi gått for Nilles variant.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her er forskjellene i grove trekk, og les mer om hva som skiller de to under tabellen:

Blenderduell: SmoothieMaker vs Mix & Go
EgenskapSmoothieMakerMix & Go
Størrelse/kapasitet:6 dl7,5 dl
Programmer:Ett: PulsPuls-funksjon, samt to hastigheter
Montering/brukEnkeltLitt plunder å få beger på plass
Knuse små frosne bærJaJa
Knuse frosne jordbærSliter littSliter litt
Knuse isbiterDårligDårlig
Knuse håndfull isbiter
etter 5 min på benken
OkOk
Stødig:Ja, men holder automatisk i puls-funksjonBeveger seg litt på benken
BegeretGod å holde iGod å holde i, men litt i overkant stor
Annet: To beger følger med
Forhandler:NilleClas Ohlson
Pris:299 kroner349 kroner


Foretrekker du frokosten enda mer tyntflytende, er kanskje en juicer et godt alternativ. Alle våre tester av juicere finner du her.

Melissa SmoothieMaker

Ferdig blendet, og klart til å gå.  Foto: Elisabeth Dalseg
Ferdig blendet, og klart til å gå. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer


Melissa SmoothieMaker gjør akkurat det den sier: lager smoothies. Den består av en enkel motordel, en kombinert kolbe/beger, en avtagbar knivdel samt et praktisk drikkelokk.

Den er lett å skru sammen, lett å plassere kolben på motordelen, og enkel i bruk. Minuset for noen vil kanskje være at den kun har en pulse-funksjon. Det vil si at du må trykke på blenderen igjen og igjen til innholdet er ferdig blandet, men du kan holde knappen inne så lenge du vil.

Dette gjør det lettere å kontrollere hvor fint frukt og bær blir knust. Når det kommer til frosne bær og isbiter, går det greit med blåbær og bringebær, men blenderen sliter litt med jordbær. Det samme med isbiter. Om vi lar jordbær og isbiter ligge på benken i fem minutters tid går det mye bedre.

Blenderen står støtt og fint, men det er også fordi du må holde på den når den er i bruk, siden den kun virker når du holder pulse-knappen inne. En naturlig reaksjon er da å holde den ene hånden på toppen av blenderbegeret, mens den andre trykker inn knappen.

Vi stusser litt over størrelsen. Begeret rommer seks desiliter, noe som er alt for mye for vårt magemål. Begeret fremstår derfor som i overkant stort. Det er perfekt om vi skal lage til to, men da vil takeaway-begeret være halvtomt når man går.

Melissa-blenderen består av en motordel, en del med knivblader som er montert i bunnen, en kombinert kolbe/drikkebeger, samt lokk. Foto: Elisabeth Dalseg
Når du skal bruke blenderen har du først ingrediensene i begeret. Så skrur du knivdelen godt til på toppen av begeret. Foto: Elisabeth Dalseg
Snu begeret, og plasser det på toppen av selve skroget. Knappen foran er en puls-knapp, så trykk til du synes smoothien har fått ønsket konsistens. Foto: Elisabeth Dalseg
Når smoothien er ferdig, løfter du bare av begeret, snur det på hodet, skrur av delen med kniver, og setter på lokket. Og voilà: Klar til å gå. Foto: Elisabeth Dalseg


Lokket på begeret sitter godt fast, og spretter ikke opp av seg selv, men det er langt fra sikkert å tilte for mye på drikkebegeret. Proppen i lokket sitter ikke godt nok fast, og vi ville ikke lagt dette begeret i en veske eller skolesekk, selv ikke pakket inn i plast.

Ser du etter en lekkasjesikker drikkeflaske, bør du sjekke ut en av disse drikkeflaskene som ikke lekker.

C3 Mix & Go

Blenderbegeret fra Clas Ohlson er i overkant stort for vårt magemål.  Foto: Elisabeth Dalseg
Blenderbegeret fra Clas Ohlson er i overkant stort for vårt magemål. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer


C3 Mix & Go er ikke bare større enn SmoothieMakeren, det følger også med et ekstra beger med lokk (eller dobbelt så mange, om du vil). Det skulle vise seg å være ekstra heldig. Et av begerne hadde nemlig en liten sprekk, men hadde det ikke vært et produkt vi lånte til test, hadde vi selvsagt klaget og fått et nytt.

Det andre begeret klarte seg fint gjennom både banan- og først mislykket - så vellykket - isknusing, uten å få så mye som en skramme. Det skal imidlertid sies at begerne fra C3 er tykkere, men fremstår som mer sprø og derfor skjørere, enn begeret fra Melissa.

Hvor lenge skal slike produkter vare? Noen ganger er det størrelsen det kommer an på. Men kjøper du kjøkkenmaskiner som for eksempel en kaffetrakter, skal den vare i fem år.

Også her stusset vi litt over størrelsen. 750 ml, altså tilsvarende en flaske vin, per person. Dette er langt mer enn vi orker å - og bør - drikke om morgenen. Begerne føles også noe store å holde på, og vil være ganske tunge om man fyller dem helt opp. Størrelsen er ganske grei om man skal lage smoothie til to, og man trenger jo ikke fylle helt opp, men for oss føles det bare litt unødvendig med så store beger.

Her er det imidlertid C3-blenderen sikkert vil ha sin forse hos en annen brukergruppe. Lever du på slanke- eller proteinshake er kanskje dette en bedre størrelse.

C3 Mix & Go blender består av en motordel, en del med knivblader, to beger/kolber og to lokk. Foto: Elisabeth Dalseg
Blenderen har både pulsfunksjon, samt to ulike fartstrinn. Foto: Elisabeth Dalseg
Fyll opp det du ønsker å mikse i begeret, og skru på knivbladdelen. Foto: Elisabeth Dalseg
Tipp på hodet, sett på motordelen, og miks. Når du er ferdig, løfter du av begeret, skrur av knivbladet og på lokket. Foto: Elisabeth Dalseg

Se bildene:

C3-maskinen har tre ulike innstillinger: Du kan regulere farten på knivblandene i to trinn, 1 og 2, samt en pulsefunksjon. I praksis merket vi veldig liten forskjell på trinn 1 og 2, og for eksempel når vi skulle knuse is, anbefales det uansett å bruke pulse-funksjon.

Clas Ohlson-smoothiemaskinen var imidlertid ikke helt stø på beina. Om vi ikke holdt fast på den, vandret den langsomt bortover benken, slik du kan se i videoen under:


Heller ikke dette begeret har et lokk som sitter godt nok fast til at vi ville våget oss på å putte begeret i vesken eller ranselen.

Konklusjon:

Skulle vi valgt én av disse, ville vi gått for ta-med-blenderen fra Nille. Det er det to klare årsaker til: Størrelsen og fasongen er mer tilpasset vårt magemål og vår hånd, selv om vi synes at seks desiliter fortsatt er litt drøyt for én person.

Er dere to som liker smoothies eller shakes, og vil ha det i et takeawaybeger, er alternativet å gå for blenderen fra Clas Ohlson - eller rett og slett å kjøpe et ekstra beger til Nille-blenderen om du synes Clas Ohlson-begerne blir for store.

Har du allerede en blender, kan du selvsagt også kjøpe løse beger, men vi må si at vi likte både den lille størrelsen, og det at du slipper ekstra oppvask med de små ta-med-blenderne.

Prismessig er det ikke mye som skiller de to, i hvert fall ikke når man tar i betraktning at du får to beger med Clas Ohlson-blenderen. Likevel: Vi ville gått for Nilles variant, om vi skulle kjøpe en smoothieblender. Hvilken ville du valgt?

Testresultat

Melissa SmoothieMaker

Enkel og intuitiv i bruk, mikser det aller meste, også små frosne bær og isbiter.

Sliter med store, frosne bær og vanlige isbiter.

Se alle våre tester


Testresultat

C3 Mix & Go blender

To trinn, samt pulse-funksjon.

Hopper bortover på benken. Store, litt upraktiske beger for å ta med/holde på.

Se alle våre tester