Mekka for byggeklare

Har du planer om nybygg, påbygg eller oppussing? Bygg Reis Deg messen rommer både råd og inspirasjon. Vil du spare turen og inngangspengene, kan du se høydepunktene her.


I byggebransjen

Det er ikke bare de profesjonelle som bygger. Vi nordmenn bygger og pusser opp som aldri før, og 2005 ser ut til å bli nok et rekordår - målt både i kroner og prosjekter. Denne ukens byggemesse på Lillestrøm er intet unntak: 418 utstillere viser frem sine produkter og tjenester til både fagfolk og forbrukere på nesten 16.000 kvadratmeter. Det er ny rekord, for byggmessen som i år kan feire at det er femti år siden den første gang ble arrangert.

Det er hummer og kanari, minst tre forhandlere av geniale rengjøringsprodukter som kan vaske både bil og hamsteren; og tilbuds- og gratisjegere kan boltre seg i gratis penner, målebånd, godteri og kaffe - eller kjøpe arbeidsutstyr på billigsalg.

TRYKK HER FOR Å SE BILDER FRA BYGG REIS DEG MESSEN.

Kjappis-guide

I den første hallen (Hall B) står de fleste byggvareprodusentene. Det vil si: Her er kvadratmeter på kvadratmeter med takstein, panel, garasjedører, byggestein, isolasjon, vindusforhandlere... Et godt sted å sondere terrenget, plukke med seg brosjyrer - og kanskje ikke minst sjekke priser? Med konkurrenten kun få meter unna, er det flere som er åpne for et lite prisavslag. Vi overhørte mer enn én god pruter forhandle seg frem til en sterkt redusert pris!

På uteområdet mellom Hall B og Hall C er stillaser, kranbiler og annet utstyr til utendørs bruk, mens i Hall C er blant annet de store permanente interiørløsningene - som kjøkken, garderobesystemer og baderomsprodukter.

I Hall D besøkte vi blant annet standen til IFI, Informasjonskontoret for Farge og Interiør, og fikk med oss deres nye informasjonshefte om forberedelser. Sparkling, grunning, sliping og pussing. Kanskje ikke det du drømmer mest om å lese på sengen - men (Du kan også ta en titt på nettsidene deres www.ifi.no.)

Hall D rommer også de store byggevareforhandlerne: Maxbo, Bygger'n, Montér... I forkant av messen testet Bygg Reis Deg priser på en gitt verktøykasse hos syv av Norges største byggevareforhandlere.

Her kan du se testens vinnere og tapere.

Fakta:
Bygg Reis Deg messen holdes på Norges Varemesse på Lillestrøm 27. september - 2. oktober.
Åpningstider:
Fredag: 10-20
Lørdag og søndag 10-18.
Pris:
Voksne: 110 kroner
Barn/student/pensjonister: 70 koner
Familie: 2 voksne/3 barn: 210 kroner.
www.byggreisdeg.no
Her finner du en fullstendig oversikt over utstillerne.