Meglernes beste visningstips

Skal du rydde bort alle personlige eiendeler, eller er det positivt med personlig sjarm?

<b>FORNØYD?</b> Målet er å få de som kommer på visning til å se boligens muligheter. Men hvordan man når målet, er det delte meninger om. Foto: Panthermedia
FORNØYD? Målet er å få de som kommer på visning til å se boligens muligheter. Men hvordan man når målet, er det delte meninger om. Foto: Panthermedia Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det blir stadig mer populært å bruke interiørdesignere til å dekorere boliger før visning. Men er det verdt pengene, eller er det mer enn nok det du kan fikse selv?

Vi har spurt de største eiendomsselskapene om deres beste tips for å oppnå den salgssummen du ønsker.

Bruk tid og omtanke

- De færreste trenger å bruke titusener på styling og interiørdesigner. Du kommer langt om du bruker litt tid og omtanke på å gjøre boligen ren, lys og innbydende. Det handler om å vise boligen fra sin beste side og fremheve boligens kvaliteter, sier boligekspert Odd Nymark i Eiendomsmegler 1 til Dinside.

KJØPE ELLER SELGE? Sjekk hva boligen er verdt!

Eiendomsmegler 1
1. Sørg for et godt førsteinntrykk med et hyggelig inngangsparti. Og ikke glem uteområdet: Rydd i hagen, klipp plenen og luk ugress fra blomsterbedene.

2. Rydd og rengjør hele boligen grundig. Husk vinduer, skap, hyller, loft, kjeller og boder. Rydd bort unødvendig interiør og personlige ting.

3. Pynt med friske blomster og rene håndklær.

4. Sørg for mest mulig lys – trekk fra gardiner, skru på lamper, tenn stearinlys og fyr i peisen.

5. Er boligen umøblert? Vurder å låne eller leie møbler til visning. En møblert bolig gir ofte et bedre inntrykk.

- Monter de listene som du ikke fikk på plass sist du pusset opp. Tett hull i vegger og takk. Og vurder å sparkle og male overflater som er slitt – helst i lyse farger som gjør rommene større og luftigere, følger forbrukerøkonom Magne Gundersen i Sparebank 1 opp.

LES OGSÅ: Boliglån for unge - nå også til 40-åringer

Tror du detaljene har mye å si for prisen på boligen? (Avsluttet)
Ja, det kan bety veldig mye.(36%) 199
Det kan påvirke noen boligkjøpere.(33%) 184
Nei. Beliggenhet, standard og planløsning avgjør.(31%) 172
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Kule sko i gangen

- Selv om vi legger vekt på at det skal være ryddig og å fjerne en del av de mest personlige gjenstandene, er det viktig med en balansegang. En morsom detalj kan være at man legger til de rette tingene; at det henger noen tøffe jakker i gangen, eller kanskje noen kule sko. På soverommet kan man henge en sommerkjole utpå skapet eller slenge en skjorte på senga. Det skal se ut som om noen bor i boligen, sier Karianne Amlie, eiendomsmegler og partner hos Aktiv Grønland/Bjørvika.

Se hvordan de fikk 50.000 til å se på denne boligannonsen

Aktiv
1. De som kommer på visning skal se for seg hvordan det vil være å bo der selv. En ryddig bolig gir også inntrykk av å være større.

2. Reparer småting som er ødelagt og gjem unna løse ledninger. Inkluder små reparasjoner og vedlikeholdsarbeid du i utgangspunktet tenker at ikke betyr så mye. En ødelagt list eller et løst håndtak er ikke kostbart å utbedre, men det kan koste deg dyrt å ikke gjøre noe med det.

3. Lag en behagelig atmosfære på baderommet. Kjøp noen nøytrale, myke håndklær og kanskje et duftlys som du tenner til visning. Og viktigst av alt: baderommet
må være skinnende rent.

4. Et pent sengeteppe er optimalt. Helt til slutt kan det være fint å kjøpe inn friske blomster, tenne stearinlys og fyre i peisen.

5. Skru på varmekabler i flislagte gulv.

LES OGSÅ: 10 ting du bør sjekke når du skal på visning

Luft godt

- Jeg pleier å ta en grundig gjennomgang med mine selgere for å få boligen til å fremstå mest mulig attraktiv og dermed oppnå en høyest mulig salgspris, forklarer Arne T. Sogn, eiendomsmegler hos Krogsveen.

Krogsveen
1. Første prioritet er at boligen må være ren, pen, ryddet og godt luftet. Røyking bør unngås innendørs i god tid før salgsperioden. Det finnes kjøpere som er allergiske.

2. De mest personlige eiendeler, som familiebilder, tannbørste og lignende, må fjernes. Less is more. Få frem særpreget i boligen, vi må ikke opp i det hele glemme at det et hjem og ikke en utstilling for møbel-/interiørforretning.

3. Fiks alle småting som du selv irriterer deg over ikke er i orden; den løse listen eller skapdøren som ikke lukker seg igjen. Finn frem med hammer, tang og skrutrekker og gjør de små reparasjonene.

4. En ser seg fort blind på egen bolig, konferer med megler eller boligstylist for de beste rådene. Små endringer skaper gjerne store forandringer. Dette er fagfolk på området og kan ha stor innvirkning på pris.

5. Uteområdet bør også klargjøres - dette er det første en ser når en kommer på visning. Dette er førsteinntrykket kjøper får av boligen, så inngangspartiet og eventuelt hage må se innbydende ut.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!