<b>ALDRI MER PIZZAKRØLL:</b> Denne pizzaspaden kan gjøre hvem som helst til verdens beste pizzakokk. Det blir i alle fall mye lettere å legge pizzaen på og ta den av pizzasteinen. Foto: KRISTIN SØRDAL
ALDRI MER PIZZAKRØLL: Denne pizzaspaden kan gjøre hvem som helst til verdens beste pizzakokk. Det blir i alle fall mye lettere å legge pizzaen på og ta den av pizzasteinen. Foto: KRISTIN SØRDALVis mer

Med Super Peel kan alle bli proffe pizzabakere

Sjekk denne smarte pizzaspaden!

Den aller beste pizzaen får du dersom du steker den på pizzastein eller pizzastål. Utfordringen for mange er da å få pizzaen fra kjøkkenbenken og over på den varme steinen eller stålet i ovnen.

Du kan selvsagt bruke en pizzaspade til formålet, og noen anbefaler at du kan bruke stekeplaten. Ideen er da at du skal kunne skli pizzaen over på steinen i ovnen, helt uten komplikasjoner.

Erfaring viser at dette ikke alltid er så enkelt - selv ikke med store mengder mel eller maismel for å sikre god gli for pizzaen.

LES OGSÅ: Test av OBH Nordicas pizzaovn Pizza Dragon

Men så kom løsningen!

Så dumpet det ned en pizzaspade på kontoret. Super Peel. Den skulle fri oss for alle bekymringer i forhold til dette.

Jaja, tenkte vi, og var ikke veldig overbevist. Vi hadde hatt vår andel av krøllete pizzahauger på den ene halvdelen av pizzasteinen, og var ikke veldig lystne på flere mislykkede lørdagspizzaer. Derfor fikk pizzaspaden stå ganske lenge, før vi tok mot til oss og ville prøve.

Men nå er vi frelst! Hvorfor i alle dager har vi ikke testet dette ut før!

Med denne pizzaspaden er det så lekende lett å skli pizzaen over på og ut fra stekestålet eller pizzasteinen at vi til og med har begynt å snu pizzaen mot slutten av stekingen – for å forsikre oss om perfekt stekt skorpe hele veien rundt.

Du kan se hvordan den fungerer i denne korte videoen:

Les også: Slik får du perfekt pizza

Spade, klips og lerretsduk

Patentet er like enkelt som det er genialt: Det består av en pizzaspade med en slisse på toppen – en avlang åpning hvor du skal tre en medfølgende lerretsduk. Den festes så med klips og kan dermed sklis rundt spaden.

På enkelt vis kan du da rulle pizzabunnen opp fra benken etter utbaking, og så rulle den inn på steinen eller pizzastålet inne i ovnen.

SPADEN: Super Peel består av en pizzaspade med slisse, en lerretsduk og noen festeklips - slik at lerretsduken kan sklis frem og tilbake. Foto: KRISTIN SØRDAL
SPADEN: Super Peel består av en pizzaspade med slisse, en lerretsduk og noen festeklips - slik at lerretsduken kan sklis frem og tilbake. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer


Når du skal ha pizzaen ut av ovnen, er det ganske enkelt bare å rulle pizzaen opp på spaden og så rulle den ned på en fjøl eller liknende for oppskjæring. Lettere blir det ikke.

Blir det litt søl på lerretsduken, er det bare å slenge den i vaskemaskinen. Og selve spaden kan du selvsagt bare tørke av.

LES OGSÅ: Perfekt pizza med pizzastål

Kostbar

Super Peel fungerer helt strålende, og kan få alle til å fremstå som en super pizzakokk.

Ulempen er prisen: I Norge koster den 649 kroner hos bakingsteel.no. Du kan også kjøpe den fra utenlandske nettbutikker – bare søk etter Super Peel. Vi finner den til ned i 48 dollar hos Amazon; 363 kroner pluss toll og moms, totalt cirka 600 kroner pluss eventuelt fortollingsgebyr.

Dette er ganske mye mer enn prisen for en tradisjonell pizzaspade, som du kan få for fra 200 kroner. Vurderingen blir om du lager såpass mye pizza, og ikke helt får dreisen med en vanlig pizzaspade, slik at du synes det er verdt det.

Det er ingen vits i å investere i dette dersom du ikke i tillegg har en pizzastein eller pizzastål. Lager du pizza på stekeplate med bakepapir, trenger du ikke denne.

Men vi synes det plutselig ble veldig mye enklere å bruke pizzasteinen på riktig måte – og få fantastisk sprø pizzabunn.