Med klistremerker på veggen

STOCKHOLM / OSLO (DinSide): Har du rampete barn, bør du kanskje ikke vise dem denne artikkelen. Nå er det nemlig helt greit, og veldig moteriktig, å ha klistremerker på veggen. Designerklistremerker, vel og merke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med klistremerker på veggen

  1. Bildespesial: Vynil


Glem tapet

- Skal du være ordentlig moderne, og virkelig følge med i tiden, skal du klistre opp klistremerker på veggen, sa Åsa Caap til DinSide, på møbelmessen i Stockholm i februar.


På messestanden sin viste hun frem et kult alternativ til tapet: Klistremerkeserien Vynil, som er designet for å bli klistret opp på veggen.

Trykk her for å se store bilder av Vynil.

Med Vynil kan du selv bestemme hvor stor del av veggen du har lyst til å dekorere. I tillegg står du ganske fritt til å bestemme selv hvordan det skal se ut. Hovedideen bak konseptet er nemlig at kunden selv skal ta del i å skape produktet, sammen med kunstneren.

Delikat - og enkelt. Foto: Form & Function.
Delikat - og enkelt. Foto: Form & Function. Vis mer


Enkelt å bruke

Vynil-klistremerkene velges ut fra en brosjyre. Deretter får du med deg en pose hjem, med klistremerker og en forklaring på hvordan de skal henges opp. Du velger selv om du vil følge denne forklaringen, eller om du vil sette sammen klistremerkene helt etter eget hode og hjerte.

Motivene fåes i forskjellige størrelser, fra til sammen 1*1 meter opp til 3*3 meter. Dessuten kan man sette sammen flere av det samme motivet, eller av forskjellige motiver, enten man vil fylle en større flate eller lage sitt helt eget uttrykk. På veggen, på en dør, på et vindu... alt er opp til deg.

Vynil-serien kommer i to varianter. Den ene heter "Vynil, an alternative to wallpaper" og kan klistres opp på de fleste overflater, mens den andre varianten er laget spesifikt til vinduer, og heter "Vynil for windows".

Det beste med Vynil er kanskje at du verken trenger lim eller verktøy for å få klistremerkene på veggen.

Trykk her for å se hvor enkelt du klistrer opp Vynil på veggen.


Design-samarbeid

Det er ikke lenger siden enn juli i fjor, at de to unge franskmennene Stéphane Aurriubergé og Christine Montard, grunnla designforlaget Domestic. Duoens mål var å gjøre design mer tilgjengelig - og dessuten gjøre bruken av design mindre avhengig av hvordan og hvor du bruker det. Etter kort tid så altså Vynil-kolleksjonen dagens lys.

Designet av Vynil er et samarbeid mellom flere designere og formgivere med forskjellig bakgrunn. Klistremerkeserien ble lansert på Maison et Objet-messen i Paris i september i fjor, og siden har det gått slag i slag.

MOMA, Museum of Modern Art, i New York selger Vynil. Dessuten ble Vynil nominert til den prestisjetunge Elle Deco prisen "The international Design Award", på møbelmessen i Milano i april.

Vil du kjøpe Vynil i Norge, kan de fåes på Room i Oslo. Prisen varierer fra 450 til 1.000 kroner, alt etter design og størrelse. Bor du ikke i hovedstadsområdet, kan vi glede deg med at Room har tidligere opplyst DinSide om at de gjerne sender varer til andre steder i landet, dersom du ikke har anledning til å ta turen dit.

Vynil kan også kjøpes på internett, på den svenske nettsiden www.inreda.com.

Kilde: Form and Function.