Se hva denne kan gjøre for deg. Foto: Gorillagripper.com
Se hva denne kan gjøre for deg. Foto: Gorillagripper.comVis mer

Med denne tar du skikkelig grep

Med dette hjelpemiddelet i hånden trenger du ikke lenger rope på den sterke mannen.

Tunge plater og digre formater er gjerne regelen når badet skal fikses, garasjen skal isoleres og kjelleren oppgraderes. Og oppgraderinger betyr som regel større eller mindre kvanta med lite nevevennlige byggematerialer som må sjaues fra punkt A til punkt B. Og allerede der stopper det for mange av oss.

Gjøre det fint hjemme? Slik blir du kvitt kabelflokene

Bli en gorilla, du også

Selv etter mange, lange vintertimer foran speilene på SATS, kan man få opplevelsen av at armene kun består av puddingmuskler og gummifingre når uhåndterlige byggematerialer skal forflyttes. Og når de bare IKKe lar seg gripe, ja så blir gipsplatene lett liggende ved garasjen når regnskuren kommer, med lite annet enn gips-grøt som resultat.

Føler du deg rammet av repeterende sjauegru og snekkerangst, så bør du heller manne eller kvinne deg opp og se på dette geniale verktøyet. Gorilla Gripper er navnet, og det er vel ganske talende i seg selv.

Ser du filmen nedenfor, så får du demonstrert både hvordan den virker, og en god unnskyldning til å fnise litt i tillegg. (NB: Få med deg HELE filmen!)


Prisen? Introduksjonsprisen er 490 kroner fra Würths egne butikker, og veiledende pris er 590 kroner.

Hvilket verktøy trenger du? Se våre guider:


Flere alternativer

Dette er ikke det eneste patentet som skal hjelpe sjauere av byggemateriale. Stanley (ja, tapetkniven) har også en panelbærer i sitt sortiment. Langt billigere enn gorilla-varianten. Vi finner den for eksempel via Amazon, der den selges for 7,54 dollar før shipping. Det tilsvarer 49 kroner.

Se mer hos Cool Tools og Gorilla Gripper og Amazon.

Har du tunge ting som skal flyttes over gulvet? Her er hjelpemiddelet som gir deg god assistanse på tre hjul.

DinSide skrev første gang om denne i juli 2009. Artikkelen er oppdatert med norske priser i januar, 2010.