McDonald's fersket med piratkopier

Burgergigant tatt på fersken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- McDonald's må gjøre det bra i Storbritannia, som har råd til å møblere med Arne Jacobsen-møbler, tenkte denne DinSide da vi var i London sist.

Vi skulle gått inn og sjekket. De var nemlig Fake som faen.

Trass i at burgerkjeden har en multimilliondollar-samarbeidavtale med Fritz Hansen, lisensiert produsent av Jacobsens møbler, har de altså valgt å kjøpe frekke piratkopier.

Fritz Hansen har nå sagt opp avtalen.

Slik avslører du kopiene

Uforenelig

Arne Jacobsens Egget - McDonald's i Storbritannia har piratkopier av denne i flere av sine restauranter. Foto: Fritz Hansen
Arne Jacobsens Egget - McDonald's i Storbritannia har piratkopier av denne i flere av sine restauranter. Foto: Fritz Hansen Vis mer


- I en tid der den amerikanske regjeringen, EU, WTO, ja til og med Kina prøver å sikre internasjonale opphavsrettigheter, kan vi ikke fortsette å samarbeide med et firma som aksepterer piratkopier, sier Fritz Hansens CEO, Jacob Holm, i en pressemelding.

Storbritannia er et av få industriland som ikke har lovfestet forbud mot piratkopier, men dette skal for tiden gjennomgås.

Arne Jacobsen-stolene

Fritz Hansen har eksklusive rettigheter til å produsere Arne Jacobsen-ikonene, som blant annet Egget, Svanen, Syveren og Mauren. McDonalds har kjøpt inn mer enn 2.500 Arne Jacobsen-stoler, av den ekte sorten, som en del av sin nye merkevarestrategi.

Nå er det slutt. Fritz Hansen taper millioner, men ser verdien av å stå fast ved prinsipper.

Ifølge Holm har McDonald's i Storbritannia nektet å fjerne piratkopiene.

- Det er overraskende at McDonald's har valgt å bruke piratkopier, siden selskapet selv står sterkt på for å beskytte varemerker og rettigheter, konkluderer Holm.


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!