Ny bolig til jul? Søker du på finn.no får du 132 treff på søkeord jul. Foto: Finn.no
Ny bolig til jul? Søker du på finn.no får du 132 treff på søkeord jul. Foto: Finn.noVis mer

Månedens boligsalgsord: Jul

Julesalget har kommet til boligmarkedet.

Førjulssalget har nådd boligmarkedet. Boligannonsene slår mot oss med lokkende overskrifter som:

- Gjør et kupp før jul!
- Ny bolig før jul?
- Eventyrhus til jul?
- Juletilbud! 1 million under takst!

Med slike tilbud er det lett å la seg friste, men bør du slå til?

Les også: Tre ord som indikerer kupp

Ikke kjøp bolig på impuls

Det finnes ikke noe fasitsvar på spørsmålet over. Men en ting er sikkert: For de fleste er kjøp av bolig den største investeringen vi gjør, og ikke noe man bør gjøre uten å ha tenkt grundig igjennom saken, spesielt ikke slik markedet er nå.

Dersom du eier, bør du sjekke mulighetene for å selge før du kjøper. Med mindre du har et kupp av en bolig, er ikke sjansen stor. Boligmarkedet sto nesten helt stille i november.

Er du optimistisk og tenker at du kan sitte med to boliger til markedet snur? Vær klar over at bankene er restriktive med å gi mellomfinansiering, og at du løper en dobbelt så stor risiko om boligmarkedet skulle kræsje helt.

Les også: Hvor lenge kan du sitte med to boliger?

Bør vi selge eller leie ut boligen?

Julerabatt?

Juletilbud, julesalg, julerabatt. Kall det hva du vil, men settes en bolig ned i pris, er det ikke for å være snill med deg som kjøper, men fordi ingen vil kjøpe boligen til den opprinnelige utsalgsprisen. Det kan være mange grunner til det, men det viktigste er at du spør deg selv om hvorfor. Og finner ut hvor mye du er villig til å betale for den aktuelle boligen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sjekk også: Hvor mye er boligen verdt?

Høy julefaktor?

En rekke av husene spiller på julestemning. Det er eventyrhus og idyll med snø på taket, lysgirlandere i granen og fyr på peisen. Et slikt hus man ser for seg at må være fantastisk fint å våkne opp i på julaften, som klisjeen heter seg. Men hvordan er boligen i juli? Eller i iskalde februar?

Sjekklisten: Ikke glem å stille disse spørsmålene når du er på visning

Ny bolig til jul? Søker du på finn.no får du 132 treff på søkeord jul. Foto: Finn.no
Foto: Finn.no
Foto: Finn.no
Kanskje ikke akkurat bolig, men det var nettopp under eiendomssøket på finn.no at denne dukket opp. For deg som ikke trenger ny bolig før jul, men har lyst til å gi litt penger til frelsesarmeen? Alternativt kan du bake selv, og overføre penger direkte. Da får du også skattefradrag for inntil 12.000 kroner. Foto: Finn.no
Foto: Finn.no
Kjøper du en andel i dette pepperkakehuset er du med på å sikre foreldreløse barn i Indonesia en bedre fremtid. Foto: Finn.no
Foto: Finn.no
Foto: Finn.no